ПО-ДОБРА МРЕЖА ВСЕКИ ДЕН

Вие сте тук

Факти за мобилната мрежа

Кампания "По-добра мрежа всеки ден"

Увери се в качеството на мрежата ни с пакет за мобилен интернет до 1000 МВ от нас, всеки ден през приложението MyTelenor. Активирай бързо и лесно. Ето как:

1.отваряш мобилното приложението MyTelenor
2.избираш съответния банер с кампанията
3.и активираш пакет с до 1000МВ от нас

Толкова лесно и ето допълнителни МВ за мобилен интернет без допълнително заплащане са твои.
Важно е да знаеш, че можеш да активираш пакет по Кампанията всеки ден и само през мрежата на Теленор България.

Свали сега от Google Play и App Store.

Период на кампанията: 23.10.2019 – 30.11.2019
Кампанията е валидна за всички частни и бизнес абонати на мобилни услуги на Теленор
Активация
Допълнителен пакет може да бъде активиран веднъж на всеки 24 часа по всяко време в периода на кампанията от мрежата на Теленор България. В България допълнителния пакет по Кампанията започва да се изразходва преди включените в абонаментния план мегабайти или вече активните други допълнителни пакети за мобилен интернет и след трафик пас за специфично приложение.

В случаите, в които клиентът е в роуминг в зона ЕС и има активен Трафик пакет, друг допълнителен пакет за мобилен интернет в роуминг в зона ЕС или включен определен обем МВ за зона ЕС в абонаментния си план, то използваният трафик за мобилен интернет започва да се изразходва от активните пакети, по следната последователност: 1. трафик пакет, включен в абонаментния план; 2. активен допълнителен пакет за мобилен интернет в роуминг; 3. пакет за мобилни данни в роуминг в ЕС включени в абонаментния план; 4. допълнителния пакет предоставен по настоящата Кампания.

Валидност
Пакетът е еднократен и е валиден в рамките на 24 часа от активацията. Неизразходваните МВ не се прехвърлят за ползване в следващ ден или отчетен период. Еднократните допълнителни пакети, които могат да бъдат получени по настоящата кампания са с размер от 100 MB, 300 MB, 500 MB и 1000 MB.

Ползване на чрез 4G мрежата на Теленор е възможно, ако е включен 4G достъп до мрежата на Теленор в България само със съвместими 4G SIM карта и телефон, и ако се намирате в зона на покритие на 4G/LTE мрежата.

Във всички останали случаи ползването на мобилен интернет става чрез 2G/ 3G мрежата на Теленор България.

За използване на 4G мобилен интернет в роуминг в зона Европейски съюз, е нужно клиентът да бъде в зоната на 4G покритие на съответния оператор в зона ЕС, да ползва 4G съвместимо устройство, 4G съвместима SIM карта, и да отговаря на условията за ползване на 4G/LTE от Теленор и в България. Списък с операторите, с които Теленор има споразумение за 4G в роуминг се намира на следния адрес:
www.telenor.bg/bg/roaming/4g-operators-in-bulgaria

Във всички останали случаи ползването на мобилен интернет става чрез 2G/ 3G мрежата на съответния оператор.

Минималното първоначално и последващото тарифиране на данни в роуминг в зона Европейски съюз* и в България е 1KВ.

* Зона Европейски Съюз (Зона ЕС) включва: Австрия, Азорски острови, Белгия, Великобритания, Гваделупа, Германия, Гибралтар, Гърция, Дания, Естония, Ирландия, Исландия, Испания, Италия, Кипър, Канарски острови, Латвия, Литва, Лихтенщайн, Люксембург, Малта, Мартиника, o-в Мадейра, Норвегия, Полша, Португалия, Реюнион, Румъния, о-в Сен Мартен, Словакия, Словения, Унгария, Финландия, Франция, Френска Гвиана, Холандия, Хърватия, Чешка Република, Швеция, Оландски острови, Ватикана.

Виж пълните Общи условия на кампанията тук .

Какво е 4G/LTE?

Накратко- 4G e много по-бърза от предишните поколения безжични мрежи.

Пуснахме 4G/LTE за първи път за потребителите ни през декември 2015 и не спираме да развиваме мрежата. Нашата мрежа е жива, за да може да бъде там, където си ти и да е голяма толкова, колкото я правиш ти.

4G ти позволява и преобразява използването на мобилно устройство като можеш:

Да браузваш по-бързо, тъй като страниците се отварят за по-кратко време
Да качваш и сваляш различни файлове по-бързо
Да стриймваш видео по-бързо, а и приложенията работят по-добре

В 4G мрежата с лесни стъпки:

1. 4G SIM карта

Провери тук, дали SIM картата ти е съвместима с 4G/LTE.

2. 4G устройство

За да летиш с 4G ти трябва съвместимо устройство. Провери тук.

3. План с включен 4G

Всички наши Тотал+ планове са с включена 4G услуга.

4. Покритие на 4G

В Теленор мрежа.

Kакво е VoLTE?

VoLTE е технология, която пуснахме, заедно с предоставянето на 4G.

Накратко – с VoLTE можеш да говориш през 4G, докато продължаваш да сърфираш през 4G мрежата.

 Обажданията имат по-добър звук - VoLTE осигурява HD качество на гласовото обаждане сякаш говориш с някой до теб
 Свързването става по-бързо – при обаждания през 2G или 3G е възможно свързването да отнеме дълго време, но с VoLTE, времето за свързване е много по-малко
 По-дълъг живот на батерията - сравнено с други приложения (ОТТ или VoIP) VoLTE използва по-малко ресурси на батерията.

Нашето предложение за
VoLTE смартфон

14,99
лв./месец

309,99
лв. в брой
с план Тотал 49,99 Купи онлайн

Виж всички VoLTE устройства

Какво е ViLTE?

ViLTE е разширение на VoLTE технологията, която позволява провеждане на видео разговори през 4G мрежа.

ViLTE позволява висококачествен видео разговор, с който сякаш говориш с някой лице в лице
ViLTE не изисква допълнителна регистрация или специално приложение
ViLTE осигурява пълната сигурност на SIM базираната проверка за автентичност

Нашето предложение за
ViLTE смартфон

19,99
лв./месец

399,99
лв. в брой
с план Тотал 27,99 Купи онлайн

Виж всички ViLTE устройства

Факти за мрежата

 • Знаеш ли, че първото публично обаждане през 5G в България направи Росен Желязков - министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията?

  Теленор демонстрира първия 5G видео разговор в България, който се осъществи между София и Хасково като част от кампанията за провеждане на практически 5G тестове. Участници в разговора бяха изпълнителният директор на Теленор - Джейсън Кинг, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщения Росен Желязков и популярния български актьор Башар Рахал, които размениха идеи за следващите локации за 5G тестове.

 • Знаеш ли, че Youtube потреблението за стрийминг, само за месец, се равнява на над 441 млн. снимки?

  Според данните от нашите системи, използваните данни за стрийминг в Youtube през нашата мрежа за месец август 2019 са над 2,1 млн GB. Ако допуснем, че една снимка е с размер около 5 MВ, това се равнява на над 441 млн. снимки само за месец.

 • Знаеш ли, че към 1-ви август 2019, Теленор има 4G покритие в над 120 населени места с население повече от 5000 жители?

  Ние от Теленор, постоянно следим представянето и капацитета на мрежата и заедно с това разработваме план за нейното подобрение. Демографските данни са базирани на данни от НСИ за население към 31.12.2018 година.

 • Знаеш ли, че в мрежата на Теленор, използваните данни за видео стрийминг във Facebook са над 12 млн. GB, та това са милиони филми?

  Според данните от нашите системи използваните данни за стрийминг във Facebook за периода януари - август 2019 са над 12 млн GB, което можем да предположим, че са равнява на повече от 14 млн. филма. Леле! Посоченото време за стрийминг, брой филми, са приблизителни като при пресмятането взимаме осреднени стойности, които могат да варират в зависимост от формата и стандарта, който е използван. Примерна продължителност на филм от 1 час и 30 минути и разделителна способност 720х308p, която използвахме, за да изчислим броя филми :)

 • Знаеш ли, че над 84% от трафика на данни в мрежата на Теленор минава през 4G?

  Според данните от нашите системи през август 2019 година трафикът на данни през 4G мрежата на Теленор надхвърля 84%. Впечатляващо нали?

 • Знаеш ли, че първият разговор в мрежата ни се случи на 17-ти септември 2001-а година?

  Първият гласов разговор в мрежата на компанията беше проведен преди повече от 18 години, на 17- ти септември 2001 година.

 • Знаеш ли, че на 8-ми март в мрежата на Теленор са изговорени над 58 млн. минути, а това е повече от век? Уау!

  Според данните от нашите системи използваните минути за разговор на 8-ми март 2019-а са над 58 милиона. Впечатляващ факт, нали?

 • Знаеш ли, че всъщност GSM е цифров стандарт за обмен на данни?

  В разговорния български език GSM се използва като нарицателно за мобилен телефон, но всъщност GSM е глобален цифров стандарт за мобилни комуникации и шифроване с открит ключ.

 • Знаеш ли, че на Ивановден и на 8ми март в мрежата на Теленор са изпратени почти еднакъв брой съобщения?

  Според данните от нашите системи изпратените кратки текстови съобщения (SMS) на 7 януари и 8 март 2019 са общо над 65 хиляди :)

 • Знаеш ли, че в Buba Play децата могат да се наслаждават на над 500 часа детски филми и сериали? Гледай в мрежата ни :)

  Buba Play е видео услуга с детски ТВ канали, сериали, филми и песнички. Могат да се намерят над 500 часа детски анимационни филми и сериали в канала на Bubba Play. Данните за Bubba Play ни бяха предоставени от партньора, повече информация на https://www.telenor.bg/bg/digital-services/buba-play.

 • Знаеш ли, че през 2018-a, с почти същото количество електроенергия (само 15% ръст) пренасяме 6 пъти повече данни?

  За поредна година ефективността ни се подобрява и ако сравним 2018 г. с 2015 г. (която сме приели за базова) с почти същото количество електроенергия (само 15% ръст) пренасяме 6 пъти повече данни. Научи повече в Доклада за устойчиво развитие като последваш линка: https://www.telenor.bg/sites/default/files/Telenor-CSR-BG-min.pdf.

 • Знаеш ли, че в Deezer можеш да чуеш над 56 милиона песни или над три века музика? А и Deezer може да слушаш в мрежата ни :)

  Deezer е музикална стрийминг услуга, която ти позволява да слушаш любимата музика, докато си в движение или просто релаксираш вкъщи. Чрез нея имаш достъп до повече от 56 млн. стари или току-що излезли песни, включително и български. И когато ти казваме, че това са над три века музика, взехме средна продължителност на песен от около 3 минути. А твоята любима песен колко минути е? Намери я в Deezer! Данните, посочени за Deezer, ни бяха предоставени от партньора, повече информация на https://www.telenor.bg/bg/digital-services/deezer.

 • Знаеш ли, че през 2018-a увеличихме с 13% потреблението на зелена енергия чрез инсталиране на хибридни и соларни системи?

  Базовите станции в труднодостъпни райони се захранват с дизелови генератори, които през 2018 г. са консумирали 273.3 хиляди литра гориво. С цел да намалим разхода на гориво продължихме да инсталираме хибридни и соларни системи за захранване, където това е възможно. В резултат на усилията ни да подобрим енергийната ефективност на мрежата за достъп, увеличихме потреблението на зелена енергия с 13% в сравнение с предходната година. Всичко това е довело до намаляване на парниковите газове и атмосферните замърсители, генерирани при изгарянето на дизелово гориво. Научи повече в Доклада за устойчиво развитие като последваш линка: https://www.telenor.bg/sites/default/files/Telenor-CSR-BG-min.pdf

 • Знаеш ли, че най- гледаният сериал в HBO GO през м. август 2019 г. беше "Историята на прислужницата"? Гледай в мрежата ни :)

  HBO GO е онлайн стрийминг услуга, с която можеш да гледаш хитови филми и сериали, когато ти е удобно. Данните, посочени за HBO GO, ни бяха предоставени от партньора, повече информация на https://www.telenor.bg/bg/hbo-go.

 • Знаеш ли, че за да ползваш 4G са ти нужни: 4G сим карта, 4G устройство, план с включен 4G, както и да си в зона на 4G покритие?

  За да можеш да използваш 4G мрежа e необходимо твоята сим карта да е 4G съвместима, да имаш 4G устройство, да имаш план с включен 4G услуга, както и да си в зона на покритие. Много лесно може да провериш дали твоята сим карта е съвместима с 4G - като изпратиш безплатен смс на 144 и ще получиш отговор веднага. Можеш също така да посетиш всеки магазин на Теленор и получиш повече информация.

 • Знаеш ли, че 1G e аналогова клетъчна връзка от първо поколение, която е била използвана при клетъчните телефони до около 1990 година?

  1G е първо поколение мобилни комуникация, като използва аналогова връзка за пренос само на глас. В българия мобилните телефони, които използваха тази технология са наричани мобифони.

 • Знаеш ли, че през август 2019-а в мрежата на Теленор, използваните данни за видео стрийминг в Youtube са над 2,1млн GB?

  Според данните от нашите системи използваните данни за стрийминг в Youtube за месец август 2019 са над 2,1 млн GB.

 • Знаеш ли, че тествахме 5G на различни локации в България? Посетихме Синеморец, Пловдив, София, Русе, Хасково, следват и още :)

  През месеците юли, август и септември 2019 година, тествахме 5G в различни градове в България - Синеморец, Пловдив, София, Русе, Хасково

 • Знаеш ли, че повечето от половината трафик на данни във Facebook се генерира от стрийминг?

  Според данните от нашите системи, използваните данни за стрийминг във Facebook за периода януари - август 2019 са над 50% от общия трафик на данни във Facebook.

 • Знаеш ли, че СпонджБоб е на 20 години, което е около 4 пъти средната възраст на децата, които гледат Nickelodeon play, който пък можеш да гледаш в мрежата ни :)

  Nickelodeon Plaу (Nick play) е приложение, което предоставя детско видео съдържание. В приложението Nickelodeon Play (Nick play) може да се намерят пълните епизоди от сериалите (например: Спондж Боб Квадратни Гащи, Пес Патрул, Мистериите на Хънтър Стрийт, Къщата на Шумникови, Кръстници вълшебници, Ники, Рики, Дики и Дона), филми, достъп до всички налични игри. За любознателните има състезания и викторини.

 • Знаеш ли, че в Купи Онлайн можеш да избереш следващия си телефон измежду повече от 90 модела 4G смартфони?

  В момента всички смартфони (над 90 модела), които можеш да разгледаш и купиш в категория Смартфони в Купи Онлайн поддържат 4G. Освен смартфон, можеш да избереш и най-подходящия за теб план - независимо дали искаш да подновиш договора си или да вземеш нова карта. А когато вече си избрал плана и смартфона, можеш да направиш перфектния завършек с аксесоар към новото устройство. Ще намериш голямо разнообразие в категория Аксесоари.

 • Знаеш ли, че "5G тестове за по-добро бъдеще" е посланието, в което вярваме, че ще допринесе в много сфери на живота?

  5G технологията може да бъде използвана в безброй каузи или когато разстоянието не е пречка за по- добро бъдеще.

 • Знаеш ли, че едно обаждане е било достатъчно в над 80% от случаите, за да разрешим клиентско запитвания?

  Според данните от нашите системи и анализа има установихме, че над 80% от обажданията през 2018-а, която са пристигали като обаждане в Отдела за обслужване на клиенти са намерили решение в рамките на 1 обаждане.

 • Знаеш ли, че възможността за изпращане на кратко съобщение (SMS) се появява с пускането на 2G технология през 1991?

  Един от познатите стандарти от второто поколение 2G и е GSM, да, и това не е мобифон :) Стартът на 2G е през 1991 г.

 • Знаеш ли, че колкото по-ниска е честотата, на която работи една мобилна технология, толкова нейното покритие е по-голямо, успявайки да премине по-лесно през стени и сгради?

  Kолкото по-ниска е честотата, на която работи една мобилна технология, толкова нейното покритие е по-голямо, успявайки да премине по-лесно през стени и сгради

 • Знаеш ли, че базовите станции, които осигуряват покритието са свързани по между си?

  Базовата станция е приемопредавател, действащ чрез радиовълни. Тя свързва мобилния ви апарат с клетъчната мрежа на мобилния оператор. Всяка базова станция осигурява покритие в точно определена географска област. Базовите станции са свързани помежду си, за да може абонатите да получават надеждна връзка, когато се придвижват от една клетка в друга.

 • Знаеш ли, че мрежата ни има покритие върху над 7000 км магистрали и пътища от 1-ви и 2-ри клас?

  Още от 2018-та LTE мрежата ни достигна всички градове или села с повече от 1000 души население, както и много други по-малки местности. Развихме също така и 4G на основните си пътища, като покритие на общо 7000 км магистрали и пътища от първи и втори клас от републиканската пътна мрежа. *Посочените данни са изчислени със софтуерна симулация на базата на математически модел на разпространението на радиовълните на използваната в мрежата на Теленор 4G/LTE технология в лицензираните за Теленор честотни обхвати, данни за пътища и магистрали в България от цифрови карти и данни на НСИ за републиканската пътна мрежа към 31.12.2015г. и за населението по населени места към 31.12.2017г.

 • Знаеш ли, че можеш приблизително да предвидиш обема MB, които са ти нужни за целия месец?

  Ако използваме осреднени данни, бихме могли да предположим, че стрийминг на музика на 360kbps използва около 2.4МВ за минута, тоест 144 МВ за час. Може би също използваш 2МВ всеки път, когато проверяваш Twitter акаунта си. Да добавим и около 5МВ за качване на снимка и 1 МВ за всяка видяна или посетена уеб страница. Имейлът изполва малко КВ, въпреки че може и да са много ако сваляш големи файлове или снимки.

Актуален списък на операторите, в мрежите на които Теленор предлага 4G мобилен интернет

Актуален списък на операторите, които предлагат 4G мобилен интернет на своите клиенти в мрежата на Теленор България