5G Устройства

Вие сте тук

Какво ти трябва, за да ползваш 5G?

5G устройство

5G абонаментен план

(очаквай скоро)

5G покритие

(очаквай скоро)

Избери си 5G смартфон от Теленор

HUAWEI P40 Pro 256GB

44 ,59 лв/месец

919 ,99 лв в брой

с план Тотал Макс 54,99лв
Купи онлайн

XIAOMI Mi 10T 128GB

22 ,99 лв/месец

459 ,99 лв в брой

с план Тотал Макс 54,99лв
Купи онлайн

XIAOMI Mi 11 256GB

45 ,99 лв/месец

929 ,99 лв в брой

с план Тотал Макс 54,99лв
Купи онлайн

TCL 20 5G 128GB

16 ,99 лв/месец

349 ,99 лв в брой

с план Тотал+ 31,99лв
Купи онлайн

Център за знания

Сигурни сме, че имаш много въпроси за 5G. Ние сме тук за да отговорим на тях.

Какво е 5G?

5G e нова технология, която ще отвори вратата към следващото. Ще даде еволюционен тласък в дигитализацията на нашето ежедневие. Всичко, което трябва да знаеш за 5G, може да намериш тук.

Предимствата на 5G

5G гарантира скорости на устройствата около 10 пъти по-високи от тези при 4G. Това означава, че вече са възможни видео разговори с кристално HD и UHD качество и стабилна връзка в движение.

5G технологията е безопасна

Както всички наши продукти и услуги, така и технологията е безопасна. Благодарение на строгите изисквания на ЕС в това отношение, 5G се разработва, така че да не представлява риск за здравето.

Попитай всичко, което те вълнува за 5G

Научи повече

Твоите въпроси. С отговор.

Изграждането на 5G мрежите в България ще започне в ниските честоти (3.5 GHz на Теленор), като WiFi рутерите ни във вкъщи работят на 2,4GHz и 5GHz честоти. Всяка базова станция преминава през хигиенни норми и изчисления, които са в пъти по строги от еврепойските изисквания. Базовите станции са подготвени за това разширeние и към момента заедно с ново оборудване работещо с новите честоти ще продължат да използва това, което се използва и при 4G/LTE мрежата.

5G е мобилна мрежа от пето поколение, една от най-бързите, надеждни и сигурни технологии в света. 5G ще ти позволи да се насладиш на ненадминато изживяване със стабилна картина, независимо дали гледаш филм, играеш любимата си игра, или провеждаш видео разговор. Представи си технология, която разкрива нови хоризонти и създава нови възможности за хората, бизнеса и обществото в сферата на здравеопазването, образованието, градовете от ново поколоние и развлечението.
В техническо отношение 5G мрежите се характеризират с:
времезакъснение (latency): отговор в реално време;
по-голям капацитет: повече свързани устройства на клетка;
високи скорости: над 10 пъти повече от възможностите на актуалните 4G мрежи;

Времезакъснение на мрежата е времето, необходимо за това данните да изминат разстоянието до твоя телефон. С други думи - времезакъснението на 5G е много по-кратко от другите поколения мобилни мрежи (4G, 3G, 2G) и е намалено до 1 ms – което е по-бързо от времето за премигване (мигването на окото отнема 300-400 милисекунди).

5G ще превъзхожда 4G както по скорост, така и по реакция на мрежата. В продължение на дълъг период от време обаче 4G и 5G ще съществуват паралелно. LTE (Long Term Evolution) ще продължи да се ползва поне още 10 години, така че 5G скоро няма да измести стандарта за дългосрочно развитие LTE. Телефоните, които работят с 5G, всъщност могат да използват както 4G, така и 5G технологията. Ако имаш 4G телефон, не се притеснявай – той ще продължи да работи. А ние продължаваме да инвестираме в нашата 4G мрежа.

Не, 5G не представлява риск за здравето и природата. 5G технологията е строго регламентирана и спазваме стриктно всички насоки в работата си. В ЕС и в България са приети строги изисквания към максималните гранични стойности на излагане на електромагнитни полета (ЕМП). Препоръчителните към момента прагове са достатъчни за опазване на общественото здраве. България има едни от най-строгите стандарти за максимално допустимите излагания на ЕМП в Европа – многократно по-ниски стойности от тези на Международната комисия за защита срещу нейонизиращи лъчения.

Още от Теленор

Тотал Макс

С новите планове Тотал Макс забавлението е без ограничения, а изживяването максимално.

Научи повече

Приложението MyTelenor

Приложението MyTelenor вече ти дава възможност да подновиш абонаментния си план за секунди, с няколко клика и изцяло дигитално!

Научи повече

Онлайн защита

Сърфирай спокойно. Защита от зловреден софтуер, вируси, фишинг, спам и компроментирани сайтове

Научи повече