Преди да отпътуваш за чужбина

Вие сте тук

Потърсете отговор на вашия въпрос

Важно е да разбереш това, за да знаеш кога, как и за какво ще бъдеш таксуван.

Национален разговор – ако се намираш в България и се обадиш от български номер до друг български номер, ще проведеш национален разговор. Няма значение дали получателят на обаждането се намира в България или не. Ключовите условия са повикващият абонат – този, който се обажда – да се намира в България, номерът, от който се осъществява обаждането да е български и номерът на получателя на обаждането също да е български.
Международен разговор – когато се намираш в България и се обадиш от български номер до номер от мрежата на чуждестранен оператор, ще проведеш международен разговор. Важно условие тук е, че номерът, към който се осъществява обаждането, е от мрежата на чуждестранен оператор. Ако случаят е такъв, дори приемащият обаждането да се намира в България, разговорът се регистрира и таксува като международен.
Разговор в роуминг – разговор в чужбина, осъществен от абонат на един мобилен оператор в мрежата на друг мобилен оператор. Важното условие тук е да се намираш в чужбина и да се обаждаш от българския си номер. Ако се намираш например в Германия и се обадиш от българския си номер до германски номер, ще проведеш разговор в роуминг

Този отговор помогна ли ви?

Роумингът e услуга, предоставяща ти възможност да използваш твоя мобилен номер в друга държава през мрежите на роуминг партньорите на Теленор.

Услугата ти е активирана автоматично при сключване на нов договор и не се налага да я заявяваш допълнително, като можеш по всяко време да я деактивираш.

Ако си потребител на абонаментен план, повторното активиране на услугата роуминг става бързо, лесно и безплатно.

Можеш да провериш дали имаш активна роуминг услуга или да я активираш по един от следните начини:
През мобилното приложение MyTelenor App
През MyMenu на *123# опция 5 > опция 1
Като изпратиш безплатен SMS с текст „А” на 1210

Ако си потребител на предплатен пакет Теленор стандарт активирането на услугата роуминг става като избереш *111# от твоя мобилен телефон и натиснеш бутона за набиране. Ще получиш SMS с потвърждение за успешна активация на услугата.

В роуминг в държави извън ЕС се тарифират входящите и изходящите разговори, когато използваш мрежа на роуминг партньор на Теленор.

Новата регулация за роуминг в Зона ЕС

Този отговор помогна ли ви?

Може да провериш дали имаш активна роуминг услуга по един от следните начини:
През мобилното приложение MyTelenor – влез в Услуги, после в Управление
През MyMenu на номер *123# с избор на опция 6, ако си на абонаментен план и с избор на опция 8, ако си на предплатен план на Теленор

Този отговор помогна ли ви?

През мобилното приложение MyTelenor – от Услуги/Управление избери „Роуминг услуга“ и натисни „Активирай“.

Ако си потребител на абонаментен план на Теленор, можеш да активираш роуминг услуга лесно и бързо, като изпратиш безплатен SMS с текст А на номер 1210

Ако си потребител на предплатен план на Теленор, можеш да активираш роуминг услуга лесно и бързо, като избереш от твоя телефон *111# и натиснеш бутона за набиране. Ще получиш SMS с потвърждение за успешна активация.

Важно: След 1 юли 2014 г., може да използвате Алтернативни доставчици на роуминг услуги, различни от Теленор, като ще продължите да ползвате роуминг услуги от Теленор в останалия свят.

Този отговор помогна ли ви?

Не, не можеш да ползваш този начин на плащане. Сумите, които заплащаш чрез услугата Онлайн плащане, се усвояват единствено за покриване на неплатени задължения, както и за авансови плащания.

Този отговор помогна ли ви?

като избереш от твоя телефон *111# и натиснеш бутона за набиране – до минута ще получиш SMS с потвърждение за успешно активиране на услугата роуминг

Важно: активирането на услугата роуминг за предплатена карта може да стане само на територията на България. Затова те съветваме да провериш дали си активирал роуминг, преди да започнеш своето пътуване.

При активиране на услугата роуминг се съгласяваш и с Общите условия на услугата Roam&Surf.

Този отговор помогна ли ви?

Call me back

Обадете ми се!
Можем да ти бъдем полезни с предложение, което да те удовлетворява! Ако оставиш контактите си тук, ще ти се обадим въз основа на проявения интерес към отправяне на предложение, включително ако си отказал да получаваш маркетингови обаждания.
Въведи свой номер, който ползваш към Теленор. Телефонният номер и името ти трябва да съвпадат в нашите системи. Теленор си запазва правото да не се свърже с теб при сгрешен номер или такъв, който не е от мрежата на Теленор.
359
Моля имай предвид, че е възможно забавяне поради натовареност на екипа за обслужване на клиенти.