От какво се състои моята фактура?

Вие сте тук

Потърсете отговор на вашия въпрос

Потреблението към номера с добавена стойност се таксува извън пакета, с който разполагаш. Това означава, че цената на услугата, която ползваш се добавя към цената на самия разговор. Търговецът, който ползва номер с добавена стойност, следва да е обявил цена за минута разговор към този номер.

Услуги с добавена стойност са:

SMS услуги с добавена стойност
Гласови услуги с добавена стойност
Външни портали
Абонамент или еднократни плащания за съдържание или покупка от различни сайтове
SMS дарение – SMS даренията не се облагат с ДДС и ще ги видиш в твоята фактура на отделен ред.
SMS паркиране

Прочети още за всички услуги с добавена стойност на Теленор.

Всички посочени в портала и в мобилното приложение MyTelenor суми са без ДДС.

Този отговор помогна ли ви?

Когато си в роуминг извън Европейския съюз, както входящите, така и изходящите ти разговори се таксуват, според твоя абонаментен план и страната, в която се намираш.

Таксува се също използването на мобилни данни и изпращането на SMS-и или MMS-и.

Щом се осъществи свързване с друг оператор, ще получиш SMS от Теленор с информация за цените на твоите разговори в роуминг.

Пример: V Serbia vhod.razgovor struva1.59 lv. Izhod. kam BG, v stranata na prebivavane i EU – 3,49 lv./min. ; SMS-0,79 lv.; 1 MB -15,00 lv. Tseni s DDS Telenor

Освен, че те информираме своевременно, те предпазваме от натрупване на висока сметка за пренос на данни в роуминг, чрез лимит на стойност 117,36 лева с ДДС. Прочети повече за лимитa за мобилен интернет в роуминг.

За да оптимизираш допълнително своите сметки и разходи в роуминг, активирай допълнителен пакет. Можеш да го направиш където и да се намираш по света и да проверяваш каква част от стойността по фактура е за потребление в роуминг през мобилното приложение MyTelenor.

Имай предвид, че в справките ти за потреблението на мобилни услуги в роуминг, изходящите обаждания се отбелязват в часовата зона на държавата, в която са използвани, а SMS и сесиите чрез мобилен интернет - в българско часово време.

Прочети за новата регулация за роуминг в Зона Европейски съюз.

Всички посочени цени в мобилното приложение MyTelenor са без ДДС.

Този отговор помогна ли ви?

Теленор ти предоставя достъп до интернет като услуга, също както гласовите обаждания и съобщенията.

Можеш да контролираш своето потребление на интернет, чрез настройките на устройството си. Допълнителна възможност за планиране и оптимизиране на интернет потреблението си получаваш като разгледаш и активираш допълнителен пакет за интернет, през уеб портала MyTelenor.

За да те защитим от високи сметки за потребление на интернет, сме предвидили 4 мерки:

Заложили сме лимит в размер на 60 лева с ДДС
Информираме те с SMS, щом започнеш интернет сесия
Изпращаме нотификационен SMS и щом достигнеш 80% и 100% от лимита
При достигане на 100% от лимита, ограничаваме възможността на номера ти да ползва мобилен интернет – като можеш да избереш дали да продължиш да го използваш или не

Ако в твоя план няма включен мобилен интернет, можеш да активираш допълнителен пакет за 500 МВ на цена от 1.99лв на месец. В случай, че такъв допълнителен пакет не бъде активиран цената за 1 МВ е 0,50лв или според плана ти.

Този отговор помогна ли ви?

Чудиш се защо имаш повече SMS-и във фактурата? Най-вероятната причина за това е дължината на SMS-ите ти. Ако си изпратил 1 SMS с повече символи, системата може да го е отчела като няколко SMS-а.

За да следиш и потреблението си по-внимателно, имай предвид големината на 1 SMS, според кодирането на символите и това дали ползваш кирилица или латиница:
На кирилица (или смесен SMS кирилица латиница) – 70 символа
На латиница – 160 символа

За да оптимизираш потреблението си, активирай допълнителен пакет, посредством интернет портала MyTelenor.

Ако си бил в роуминг и видиш във фактурата си таксувана услуга към номер +35989100000 имай предвид, че това са изпращани от теб SMS–и. Когато чуждестранният роуминг партньор не ни предостави информация за мобилните номера, към които си изпращал съобщения в роуминг, в подробното извлечение в нашия SMS център същите се отбелязват с номер +35989100000.

Ако си потребител на iPhone: Хубаво е да знаеш, че при включване/изключване на iMessage и Face Time, се генерира SMS към номер във Великобритания. Затова, ако използваш iPhone и видиш във фактурата си международен SMS, който започва с +44 и за който нямаш спомен да си изпращал, най-вероятно това се дължи на факта, че си активирал или деактивирал iMessage или Face Time.

Всички посочени цени в уеб портала MyTelenor са без ДДС.

Този отговор помогна ли ви?

Международно обаждане е, когато си в България и се обаждаш на номер от друга държава.

Повечето планове на Теленор включват безплатни обаждания към международни номера, но ако този, който ти ползваш, не е сред тях, може да активираш допълнителен пакет през уеб портала MyTelenor.

Обажданията към международни се групират в няколко зони:
Балкани
Зона 1
Зона 2
Зона 3
Immarsat

Ако във фактурата си забележиш регистрирано обаждане към международен номер и се чудиш от коя страна е, провери кода на държавата на сайта на Международния телекомуникационен съюз.

Всички посочени цени в уеб портала MyTelenor са без ДДС.

Този отговор помогна ли ви?

След като изчерпиш включените в плана ти минути, всеки твой разговор се таксува на цените, обявени в ценовата листа към договора ти. Следи своето оставащо потребление по всяко време в мобилното приложение MyTelenor.

Има разминаване в отчитането на продължителността на разговорите, показано в телефона ти и това, което виждаш на фактурата?

Това се дължи на принципа на отчитане. При повечето планове отчитането и тарифирането се извършват на фиксирани интервали от 60 секунди, като всеки започнат интервал се отчита и таксува като цяла минута. Това означава, че винаги, щом започнеш нова минута разговор, системата отчита, че си говорил още една цяла минута, независимо дали прекъснеш разговора по-рано.

Пример: Ако проведеш разговор с продължителност 2 минути и 34 секунди, той се отчита и таксува като разговор с продължителност 3 минути.

За да си винаги информиран за таксуването на твоите разговори, свали и активирай мобилното приложение MyTelenor на твоя мобилен телефон. През него можеш както да проверяваш вида на таксуваните разговори – дали са национални, международни или друг тип - така и да активираш разнообразни допълнителни пакети.

Всички посочени цени в мобилното приложение MyTelenor са без ДДС.

Този отговор помогна ли ви?

Можеш лесно и безплатно да следиш своите активни пакети по номера си в мобилното приложение MyTelenor.

Имай предвид, че ако ползваш отстъпка от таксата за допълнителен пакет и промениш плана си, е много вероятно отстъпката ти да отпадне и да започне таксуване.

Пример: Бил си на план, който ти предоставя 100% отстъпка за ползване на допълнителната услуга Call Unlimited 3. Променяш плана си, но не деактивираш услугата Call Unlimited 3.

Започва таксуване за ползване на тази услуга!

След смяна на плана, отстъпката отпада и започваш да плащаш стандартна месечна такса за активираната допълнителна услуга.

Според плана, който ползваш, можеш да активираш различен тип допълнителни пакети.

Ще намериш подробна информация за допълнителните пакети в уеб портала MyTelenor.

Всички посочени цени в мобилното приложение и в уеб портала MyTelenor са без ДДС.

Този отговор помогна ли ви?

Ако установиш, че сборът на месечните такси по твоя номер е по-висок с 0,90 лева, или с повече, ако ползваш повече номера – вероятно не си платил задължението си в срок.

В този случай, се е активирала услугата Получаване на входящ трафик. Тази услуга се активира автоматично за всички частни клиенти на Теленор, които не са платили задължението си в срок. Таксата от 0,90 лева е еднократна и се начислява, след изтичане на срока по издадена фактура.

За всяко ново неплащане в срок на задължение се дължи нова такса от 0,90 лева.

Не пропускай сроковете за плащане по твоите фактури! Следи ги и извършвай плащания онлайн с дебитна или кредитна карта лесно, удобно и по всяко време през мобилното приложение MyTelenor.


Всички посочени цени в мобилното приложение MyTelenor са без ДДС.

Този отговор помогна ли ви?

Call me back

Обадете ми се!
Можем да ти бъдем полезни с предложение, което да те удовлетворява! Ако оставиш контактите си тук, ще ти се обадим въз основа на проявения интерес към отправяне на предложение, включително ако си отказал да получаваш маркетингови обаждания.
Въведи свой номер, който ползваш към Теленор. Телефонният номер и името ти трябва да съвпадат в нашите системи. Теленор си запазва правото да не се свърже с теб при сгрешен номер или такъв, който не е от мрежата на Теленор.
359
Моля имай предвид, че е възможно забавяне поради натовареност на екипа за обслужване на клиенти.