Bookmate

Чети или слушай на един клик разстояние.

Обичаш да четеш и искаш да го правиш навсякъде. Искаш да препрочетеш любимата книга, а нямаш време. Интересуваш се от толкова много автори, но нямаш място у дома за хартиени издания.

С Bookmate можеш да избираш между над 1,2 милиона електронни и аудиокниги от цял свят и да осъществяваш достъп до тях през браузър, твоя телефон или таблет през мобилното приложение на услугата. Платформата съдържа заглавия на български, английски, руски, сръбски и турски език.

Bookmate ти позволява да прочетеш или пуснеш на детето да слуша приказка за лека нощ, да се справиш бързо с някой чиклит, да препоръчаш книга на тийнейджъра. С Bookmate можеш да се потопиш в света на художествената или бизнес литературата, докато шофираш на дълъг път, докато си във фитнес залата или на вилата - само на един клик разстояние.

bookmate-library

Приложението запомня докъде си стигнал, а синхронизацията между устройствата, на които може да го ползваш, позволява да преминеш от четене на таблета към твоя смартфон.

Приложението може да се използва и офлайн.

Приложението позволява да се регулира яркостта на екрана, да се променя шрифтът или цветът на фона и да се насладиш на електронната книга по най-добрия възможен начин.

Избираш предпочитания жанр и приложението ти предлага да откриеш нови автори.

Създаваш свой тематичен рафт с книги (с помощта на експерти, приятели и други любители на книги) и можеш да разгледаш и последваш и всеки друг такъв, който те интересува.

1. Влез в приложението MyTelenor

Към MyTelenor

2. Активирай Bookmate в позиция или като допълнителен пакет.

3. Регистрирай се на www.bookmate.com, като избереш опцията за регистрация през оператор и въведи кода, който получи в приложението MyTelenor.

4. Свали приложението Bookmate и влез с потребителското си име и парола

Активирай Bookmate като допълнителен пакет

Валидност:

1 месец

Активация:

През мобилното приложение
MyTelenor

8,99 лв.

Активирай Bookmate
като допълнителен пакет

Валидност:

1 месец

Активация:

През мобилното приложение
MyTelenor

8,99 лв.

Активирай достъп до Bookmate

1. Влез в приложението MyTelenor.
2. Активирай услугата в позиция, ако планът ти включва достъп до такава, или пък като допълнителен пакет.
3. Натисни бутона "Свали Bookmate", ако не си инсталирал приложението.
4. Бутонът Свали Bookmate те отвежда към Google Play Store или iOS App Store откъдето е нужно да свалиш приложението.
5. След като вече имаш Bookmate инсталирано, влез в приложението, като избереш опцията „Вход с Теленор".
6. При влизане в приложението следва да потвърдиш телефонния си номер с кода, който ще получиш с SMS.
7. Там следва да се запознаеш с общите условия на доставчика на приложението и да ги приемеш.
8. Ако имаш съществуващ профил и абонамент в Bookmate, за който плащаш, имай предвид, че трябва да прекратиш абонамента, преди да започнеш да ползваш достъп до услугата през Теленор. Ако не го направиш, ще имаш два различи профила в услугата и ще плащаш за два различни абонамента – стария ти и този от Теленор.
9. Наслади се на съдържанието.

Свали приложението от тук:Bookmate е услуга за мобилен достъп за четене и слушане на книги, която се предоставя от трето лице - „Bookmate Limited”. Във връзка с това, Теленор не носи отговорност за наличието на приложението, през което се предоставя услугата или на съдържанието в него.

Потребителят няма право да разпространява и предоставя услугата и съдържанието в нея на трети лица, в това число за каквито и да е търговски или публични цели, както и на търговски или обществени места.

Ако не излезете от вашия Bookmate акаунт след ползване на услугата през bg.bookmate.com, Вашата сесия може да продължи до един месец.

Обща информация

Избери някои от нашите планове Тотал+, които предлагат възможност да ползваш услугата, като я активираш в позиция в плана. Или я активирай като допълнителен пакет.

Bookmate е платформа – достъпна чрез браузър или приложение за смарт устройства, която ти позволява да намираш, четеш, слушаш книги, както и да качваш безплатно свои собствени такива. Можеш да добавяш приятели от социалните мрежи и да правите заедно нови мрежи, да получаваш препоръки от медиите, редакторите и други читатели, да запазваш цитати и да споделяш впечатления от книгите, които четеш. Истински читателски клуб.

По две причини:

Тези книги са качени в Bookmate от други потребители, което означава, че те са единствените, които имат достъп до тях. Можеш да качваш книги във формат EPUB или FB2 и да ги четеш безплатно, т.е. да използваш Bookmate като приложение за четене на книги.
Договорът на Bookmate с притежателя на авторските права е изтекъл. След като бъде актуализиран, ще можеш отново да ползваш книгата в Bookmate. За да го разбереш своевременно, натисни бутона „Искам да чета“.

Bookmate има договори с автори и издатели. Ако си автор или притежател на авторски права, можеш да публикуваш в приложението. За да направиш това, посети линка: publisher.bookmate.com, регистрирай се за Bookmate Publisher, след което следвай инструкциите.

С един абонамент можеш да инсталираш Bookmate на 3 различни устройства, като офлайн можеш да ползваш услугата едновременно на три от тези устройства. Ако ползваш услугата онлайн, можеш да четеш или слушаш книги само на едно устройство едновременно. Ползването на услугата на различни устройства не се заплаща допълнително. Ако отвориш книга или аудиокнига на четвърто устройство, таблетът или смартфонът, който първо си използвал за регистрация в Bookmate, автоматично ще бъде премахнат от списъка с устройства с разрешение за достъп до него. За да разрешиш или деактивираш достъпа, отиди в секцията „Моите устройства“ в настройките на твоя профил. Тези ограничения не се прилагат за безплатни книги, аудиокниги, подкасти и книги, които сам си качил. Тези книги могат да бъдат четени или слушани на произволен брой смартфони или таблети.

Не, можеш да го инсталираш безплатно.

В този случай има два варианта - можеш да активираш услугата като допълнителен пакет към абонаментния си план или пък да преминеш на някой от новите ни планове Тотал+, който включва позиция за достъп до дигитални услуги. Така ще можеш да ползваш услугата в позиция без допълнително заплащане за 6, 12 или 24 месеца, в зависимост от абонаментния ти план, и на преференциална цена в позиция след това.

Офлайн можеш да четеш книги, които си изтеглил. За да изтеглиш книга, отиди на страницата й и избери от трите точки в годния десен ъгъл „Изтегляне“. Не затваряй Bookmate, докато книгата не бъде запазена в паметта на твоето устройство. Това обикновено отнема няколко секунди. Винаги можеш да изтриеш запазени книги, ако трябва или искаш. За да направиш това, отиди на страницата на книгата, избери от трите точки в горния десен ъгъл „Премахване на изтеглянето“.

За да направиш това, трябва да запазиш аудиокнигата в паметта на устройството си. Ето и най-лесния начин, по който да го направиш:
1. Отиди на страницата на аудиокнигата в приложението.
2. Избери трите точки в горния десен ъгъл;
3. Избери „Изтегляне“ от падащото меню.

За да изтриеш аудиокнига:
1. Отиди на страницата на аудиокнигата в приложението;
2. Избери трите точки в горния десен ъгъл;
3. Избери „Премахване на изтеглянето“ от падащото меню.

Ако отвориш комикс в приложението за Android, той автоматично се записва на твоя смартфон или таблет и ще бъде достъпен офлайн. Ако използваш приложението за iOS:
1. Отиди на страницата на комикса;
2. Избери трите точки в горния десен ъгъл;
3. Избери "Изтегляне" от падащото меню.

Как да изтриеш комикс от устройството си:
1. Отиди на страницата на комикса;
2. Избери трите точки в горния десен ъгъл;
3. Избери „Премахване на изтеглянето“ от падащото меню.
или
1. Отвори комикса и докосни средата на дисплея;
2. Избери трите точки в горния десен ъгъл;
3. Избери „Премахване на изтеглянето“ от падащото меню.

Абонамент и плащане

Да, през приложението MyTelenor можеш по всяко време да спреш подновяването на допълнителния пакет или да премахнеш услугата от позиция.

Ако активираш услугата в позиция, можеш да я ползваш без допълнително заплащане за 6, 12 или 24 месеца, в зависимост от абонаментния ти план. След посочения период я ползваш на преференциална цена от 6,99 лв./месец в позиция.

Ако планът ти включва достъп до позиции за дигитални услуги, можеш да активираш услугата в свободна такава, а ако нямаш свободна позиция или пък искаш в нея да активираш друга услуга, можеш да я активираш като допълнителен пакет. Ако услугата е активирана в позиция, я ползваш без допълнително заплащане 6, 12 или 24 месеца, в зависимост от абонаментния ти план. Ако решиш да я активираш като допълнителен пакет и никога преди това не си я ползвал (в позиция или като допълнителен пакет), първият ти месец ще е безплатен, за да можеш да прецениш дали ти харесва.

Всички твои книги, както и всички цитати и впечатления, ще останат там, където са. Просто няма да можеш да ги четеш или слушаш, докато не платиш абонамента си отново. Безплатните книги и подкасти ще бъдат достъпни дори след изтичане на абонамента ти.

1. Увери се, че си влязъл в акаунта, за който си закупил абонамент. Например, ако си се влязъл в приложението чрез Теленор, след което влезеш чрез профила си в социална мрежа, като Facebook например, ще имаш два различни акаунта. Всичко, което трябва да направиш, е да излезеш от току-що създадения акаунт с достъп през социална мрежа и да влезеш чрез Теленор.
2. Преинсталирай приложението или синхронизирай библиотеката си. За да направиш това, отиди в секцията „Моите книги“ и прокарай пръст надолу.

Ако услугата е активирана като допълнителен пакет, прекратяването на достъпа влиза в сила след изтичане на текущия период за ползване на пакета. Ако услугата е активирана в позиция, деактивирането й в позиция прекратява достъпа до нея веднага. Деактивация на услугата в позиция, преди да е минал месец от активацията й, ще доведе до заключване на позицията и тя ще бъде означена като „недостъпна позиция“ до изтичане на този срок.

Съдържанието на услугата е достъпно в рамките на целия свят за потребители, които временно пътуват извън България.

Ако не си активирал достъп до услугата в позиция през първите 12 месеца от договора си, можеш да я активираш в позиция и през вторите 12 месеца, срещу допълнително месечно заплащане на преференциална цена от 6,99 лв./месец.

Ако услугата е активирана в позиция и не я деактивираш при започването на вторите 12 месеца от договора си, ще бъдеш допълнително таксуван месечно на преференциална цена, независимо дали си се възползвал от достъпа си до услугата, или не.

За целия период на договора няма да има промяна на месечната ти такса, независимо от това, че не си активирал услугата в позиция.

Ако не си активирал достъп до услугата в позиция през периода без допълнително заплащане, можеш да я активираш в позиция и през останалото време от твоя договор, срещу допълнително месечно заплащане на преференциална цена от 6,99 лв./месец.

Техническа информация

Електронните книги са с големина средно от 2 до 3 MB, а аудио книгите - между 50 МВ и 1GB, в зависимост от размера им. С трафик пакет Музика, получаваш 10 000 MB/месец към Bookmate, Deezer и Apple Music.

Не. Услугата е за лично ползване и единствено лицето с предоставен достъп от Теленор трябва да има достъп до тези данни.

Да. Услугата позволява да се ползва без достъп до интернет.

Възможно е устройството или версията на операционната система да не се поддържа от приложението. Друга възможна причина е акаунтът ти да е настроен за държава, където услугата не е достъпна.

Не, не можеш да промениш телефонния номер за регистрацията си.

Приложението е достъпно за всички устройства с iOS 8 или по-нова версия и с Android 4.4.2 или по-нова версия. Можеш да четеш книгите и през браузър. Уебсайтът на Bookmate работи най-добре в най-новите версии на Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge и Safari.

За съжаление, няма специална версия на приложението, която е адаптирана за електронни четци, но ако твоята електронна книга поддържа възможност за достъп до интернет и операционната система Android, можеш да изтеглиш Bookmate от Google Play Store. Ако приложението не работи добре на твоя четец, опитай да инсталираш по-стара версия.