Capture

Запазвай лесно, удобно и сигурно всички свои снимки и видеа в Capture

С Capture съхраняваш и споделяш снимките и видеата си лесно и удобно

Всички твои любими моменти са на сигурно място

Имаш достъп от всяко твое устройство

Освобождаваш място на смартфона или таблета си

Съхранявай и споделяй любимите си моменти сигурно и лесно с Capture

В приложението Capture съхраняваш твоите моменти, уловени в снимки. Приложението ти дава пространство за съхранение, в което да поддържаш колекция от снимки и така освобождаваш памет на своя смартфон или таблет.

Услугата Capture e достъпна за всеки, независимо дали е клиент на Теленор или не и се предоставя с 2 GB още в началото.


Качвай своите снимки и клипове бързо и лесно

Сваляш приложението Capture на своя смартфон или таблет, регистрираш се и веднага можеш да качиш снимките и клиповете, налични в устройството ти.

Съхранявай и споделяй сигурно

За надеждното съхранение на твоите снимки и клипове, всяко съдържание, което качваш в Capture, е криптирано. Ти решаваш дали твоите албуми да бъдат споделени или да останат лични, както и какви действия да могат да извършват другите потребители спрямо тях.

Твоите снимки и клипове с теб лесно, удобно и в движение

Ако искаш да си припомниш някои хубави епизоди, с Capture можеш да го направиш на момента. Качваш и достъпваш своите снимки и клипове с един профил откъдето ти е най-удобно – през твоя смартфон, лаптоп, таблет или компютър.

Улови и сподели моменти от целия свят

Разглеждаш всички качени в Capture снимки и клипове лесно, удобно и в движение, на твоите устройства през 4G, 3G или WiFi интернет връзка. Можеш да достъпваш Capture както в България, така и докато пътуваш в чужбина, затова колекцията ти от снимки може да стане наистина пълна.

Запази качеството на твоите снимки

Снимките и клиповете, които качваш в Capture, запазват своето качество и остават в оригиналния си размер, без да се компресират.

Споделяй неограничено

Използвай Capture, за да споделяш неограничен брой файлове едновременно.


 

Capture – запазвай снимки и видео

Обичаш да снимаш с телефона си, но винаги не ти достига място. Има решение – Capture бързо и лесно запазва всички снимки и видеа, които правиш.

 

Capture – спомените ти са на сигурно място

Разглеждай снимките и видеата си, когато ти е удобно – през телефон, таблет или компютър. Capture пази твоите спомени.

 

Capture – споделяй с приятели

Споделяй снимки и видеа с близки и приятели благодарение на Capture.

ИЗПОЛЗВАШ ЛИ CAPTURE?

Ако отговорът е “да”, добре е да знаеш, че Теленор вече не включва Capture в своите планове. Но ти все още можеш да ползваш безплатно до 2 GB за съхранение в облачната услуга.
Ако ползваш повече от 2 GB и току-що си сменил твоя план, трябва до 30 дни от датата на договора да се погрижиш и да свалиш твоите файлове и снимки от облачното пространство.
Съдържанието се може да се изтегли на части – до 2 ГБ наведнъж или до 400 файла. Затова е добре да си предвидиш време, съобразно размера на снимките/видео клиповете, които имаш.
След тези 30 дни то вече няма да бъде достъпно.

ИЗТЕГЛИ ПРЕЗ УЕБСАЙТА НА CAPTURE

1. Отиди на www.capture-app.com/bg

2. Избери „Вход“ и въведи своите данни

3. Маркирай снимките, които желаеш да свалиш и избери от работната лента „Изтеглeте“

Избраните файлове ще се „пакетират“ в архивен файл и ще започнат да се изтеглят на локалния диск на твоя компютър или устройство.

ИЗТЕГЛИ ПРЕЗ МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН

1. Отвори Capture App и избери „Снимки“

2. „Избери снимки“

3. От менюто горе вдясно (трите точки) избери „Изтрий от Capture“, „Запиши в телефона“ или „Сподели“

Избраните файлове ще се „пакетират“ в архивен файл и ще започнат да се изтеглят на локалния диск на твоя компютър или устройство.

Така ще можеш да запазиш снимките и видеоматериалите си, качени в Capture, като ги свалиш на телефона, компютъра или друго физическо устройство, както и в друго предпочитано от теб пространство за съхранение на снимки, което можеш да откриеш в Google Play или Apple Store (като например Google Drive, iCloud, Google Photos, Flickr и др.).
Ако свободното пространство не ти е достатъчно и предпочиташ да останеш потребител на Capture, би могъл да закупиш допълнително пространство чрез услугата „Плати с Теленор“.

Използваш ли Capture?

Ако отг оворът е „Да!“ е добре да знаеш, че Теленор вече не включва Capture в своите планове и най-вероятно ще се наложи да предприемеш действие, за да запазиш файловете си.

Независимо от това до 2 GB пространство за съхранение в облачната услуга можеш да ползваш безплатно и занапред. Ако ползваш повече от 2 GB и искаш да запазиш достъпа си до настоящия обем хранилище, то ти препоръчваме да посетиш www.capture-app.com/bg, където да се запознаеш с различните възможности как да останеш индивидуален клиент на услугата според нейните тарифни планове.

Същевременно след прекратяването на услугата от наша страна, Теленор Capture ще изпрати системен имейл с известие, че в рамките на 30 дни след спирането на услугата, данните ти ще бъдат преместени в кошчето за рециклиране, преди да бъдат изтрити от системата. Ако не предприемеш никакви действия, своевременно преди изтриването на данните, ще ти бъде изпратено напомнящо системно съобщение за предупреждение. След изтичането на съответния срок, големите файлове/видеоклипове и новите снимки/видеосъдържание ще бъдат премахнати, докато се достигне обем от 2 GB.

Как да запазиш съществуващото си пространство в Capture?

През уебсайта на Capture или чрез неговото мобилно приложение:

Отиди на: www.capture-app.com/bg. Избери „ВХОД“ и въведи своите данни.

Свали Capture app. Избери „ВХОД“ и въведи своите данни.

От Настройки избери Закупуване на допълнително облачно пространство.

След което избери какъв обем от облачно пространство ще ти е необходим месечно. Избери опция за начин на плащане – Плати с Теленор. Потвърди сумата и ще можеш да платиш пространството чрез месечната си сметка.

СТЪПКА 1

СТЪПКА 2

СТЪПКА 3

СТЪПКА 4

Казано накратко:

Ако досега си ползвал Capture, но файловете ти са заемали само до 2 GB, то за теб новините са чудесни – не се изискват допълнителни действия и ще можеш да ползваш услугата безплатно до 2GB и в бъдеще.
Ако си ползвал Capture над 2 GB, то ще се наложи да предприемеш действие. Можеш или да си закупиш допълнително пространство над 2 GB според тарифите на Capture, или да си архивираш файловете и да ги прехвърлиш към алтернативно безплатно облачно пространство. Във всеки случай, ще имаш 30 дни от датата на преминаването ти към новия тарифен план към Теленор, за да решиш какво да предприемеш.

Съвместими операционни системи и технически изисквания

За да използваш Capture, е необходимо да имаш свързано с интернет устройство, което да поддържа приложението.

Приложението е налично за операционни системи Android (версия 4.0 и нагоре) и iOS (версия 8.0 и нагоре). Достъпът до уеб версията на Capture е възможно през браузър, поддържащ Java script. Препоръчително е да се ползват последните три актуални версии на следните браузъри: Internet Explorer, Safari, Firefox и Chrome.

Снимките и видеото, което качваш, са достъпни само за теб. Данните се кодират с 256 битов криптиращ стандарт. Криптирането се случва на няколко сървъра, които се намират в центъра за съхранение на данни на доставчика на услугата - Telenor Digital, в Норвегия.

Ако изтриеш файл от Capture, той ще се изтрие от приложението, независимо от какво устройство го достъпваш. Ако искаш да възстановиш файла, трябва да влезеш в уеб версията на приложението, налична тук: www.capture-app.com/bg. Можеш да възстановиш файла като следваш следните стъпки:

Влез в папка „Кошче“ (менюто се намира в горния десен ъгъл) на този адрес;
Маркирай файла, който искаш да възстановиш, и кликни на „Възстанови“.

Приложението пази файловете в Кошчето 30 дни след изтриване. В рамките на този срок можеш да ги възстановиш. След изтичането му, изтритите файлове се заличават перманентно.

Тези файлове ще бъдат изрити само от твоето устройство. Всички снимки и видеа, които си качил в Capture, се пазят в сървърите на Capture и може да се свалят отново при преинсталиране на приложението и при влизане със съществуващия ти профил.

Не. Трябва да ползваш същия профил, с който си се регистрирал последно, за да имаш достъп до каченото от теб съдържание.

Дори и да смениш устройството си, когато инсталираш Capture на новото си устройство, ползваш съществуващия си профил и виждаш цялото съдържание, което си качил в приложението.

Често задавани въпроси за услугата можеш да видиш тук.