Капитал

Капитал от Теленор

Капитал е българско издание за политика, бизнес и икономика. Капитал е за създаващите стойност - предприемачи, професионалисти, експерти, граждани с позиция. За тях Капитал селектира най-важните събития и обяснява какво наистина се случва, защо се случва и какво следва. Капитал дава фактите компетентно и точно, представя аргументирана позиция, за да може информацията да е полезна за вземането на информирани решения за бизнеса или личния просперитет.

Дигиталният достъп до Капитал, предоставян от Теленор, включва статиите на capital.bg, включително архив и допълнителни издания в Библиотеката на capital.bg.

Чрез дигитален достъп до Капитал през capital.bg, получавате:

Седмичник - всеки петък най-важното от седмицата с поглед напред - темите на Капитал са най-едро - среда, бизнес, лични финанси. Всеобхватен поглед върху актуалните теми, както и експертни анализи върху акцентите през изминалите дни.

Текущо съдържание и архив на Капитал - достъпни на компютър или телефон. Capital.bg има и допълнителни инструменти като Библиотеката на Капитал, в която може да търсиш и четеш всички издания с онлайн инструмент K:reader.

Активирай Капитал като допълнителен пакет

Валидност:

1 месец

Активация:

През мобилното приложение
MyTelenor

11,99 лв.

Активирай Капитал
като допълнителен пакет

Валидност:

1 месец

Активация:

През мобилното приложение
MyTelenor

11,99 лв.

Активирай достъп до Капитал:

1. Влез в приложението MyTelenor.
2. Активирай услугата в позиция, ако планът ти включва достъп до такава, или пък като допълнителен пакет.
3. Влез в уебсайта capital.bg, избери бутона „Вход“ и след това опцията „Вход с Теленор".
4. При влизане в твоя профил, следва да потвърдиш телефонния си номер с кода, който ще получиш с SMS.
5. Там следва да се запознаеш с общите условия на доставчика на услугата и да ги приемеш.
6. Преди да започнеш да четеш Капитал е необходимо да въведеш адреса на своята електронна поща, за да ползваш всички функционалности от доставчика.


Услугата е достъпна в България, както и в роуминг в рамките на ЕС за потребители, които временно пътуват извън територията на България.

Капитал е онлайн услуга за достъп до бизнес съдържание, която се предоставя от трето лице „Икономедиа“. Във връзка с това, Теленор не носи отговорност за наличието на уебсайта и/или приложенията, през които се предоставя услугата или на съдържанието в него.

Потребителят няма право да разпространява услугата и съдържанието в нея на трети лица, в това число за каквито и да е търговски или публични цели, както и на търговски или обществени места.

Обща информация

Избери някои от нашите планове Тотал+, които предлагат възможност да ползваш услугата, като я активираш в позиция в плана. Ако планът ти не включва позиция за достъп до дигитални услуги, можеш да активираш услугата като допълнителен пакет. Услугата може да бъде активирана само в рамките на Република България.

Можеш да четеш Капитал през сайта и мобилната му версия или да си изтеглиш безплатно мобилното приложение Капитал (Kapital) и да го инсталираш на колкото си искаш устройства. С един абонамент обаче можеш да четеш в един момент максимум на три устройства.

Не, можеш да го инсталираш безплатно.

В този случай има два варианта - можеш да активираш услугата като допълнителен пакет към абонаментния си план или пък да преминеш на някой от новите ни планове Тотал+, който включва позиция за достъп до дигитални услуги. Така ще можеш да ползваш услугата в позиция без допълнително заплащане за 6, 12 или 24 месеца без допълнително заплащане, в зависимост от абонаментния ти план, и на преференциална цена в позиция след това.

Ако планът ти включва достъп до позиции за дигитални услуги, можеш да активираш услугата в свободна такава, а ако нямаш свободна позиция или пък искаш в нея да активираш друга услуга, можеш да я активираш като допълнителен пакет. Ако услугата е активирана в позиция, я ползваш без допълнително заплащане 6, 12 или 24 месеца, в зависимост от абонаментния ти план. Ако решиш да я активираш като допълнителен пакет и никога преди това не си я ползвал (в позиция или като допълнителен пакет), първият ти месец ще е безплатен, за да можеш да прецениш дали ти харесва.


Абонамент и плащане

Да, през приложението MyTelenor можеш по всяко време да спреш подновяването на допълнителния пакет или да премахнеш услугата от позиция.

Ако активираш услугата в позиция, можеш да я ползваш без допълнително заплащане за 6, 12 или 24 месеца, в зависимост от абонаментния ти план. След посочения период я ползваш на преференциална цена от 9,99 лв./месец в позиция.

Спри абонамента, който плащаш за Капитал, сключи нов договор с Теленор за някой от плановете Тотал+, който включва позиции за достъп до дигитални услуги, или пък си я активирай като допълнителен пакет през приложението MyTelenor. След това следвай стъпките, описани в таб „Вземи Капитал“.

Ако услугата е активирана като допълнителен пакет, прекратяването на достъпа влиза в сила след изтичане на текущия период за ползване на пакета, за който е заплатено. Например, ако си заплатил достъп до услугата до 20 октомври, а прекратиш подновяването на допълнителния пакет на 5 октомври, ще продължиш да имаш достъп до съдържанието на услугата до 20 октомври.
Ако услугата е активирана в позиция, деактивирането ѝ в позиция прекратява достъпа до нея веднага. Деактивация на услугата в позиция, преди да е минал месец от активацията ѝ, ще доведе до заключване на позицията и тя ще бъде означена като „недостъпна позиция“ до изтичане на този срок.

Съдържанието на услугата е достъпно на територията на Република България, както и в рамките на ЕС за потребители, които временно пътуват извън България.

Ако не си активирал достъп до услугата в позиция през периода без допълнително заплащане, можеш да я активираш в позиция и през останалото време от твоя договор, срещу допълнително месечно заплащане на преференциална цена от 9,99 лв.

Ако услугата е активирана в позиция и не я деактивираш при приключването на периода без допълнително заплащане, ще бъдеш допълнително таксуван месечно на преференциална цена, независимо дали си се възползвал от достъпа си до услугата, или не.


Техническа информация

Не. Услугата е за лично ползване и единствено лицето с предоставен достъп от Теленор трябва да има достъп до тези данни.

За да използваш всички функционалности, включени в услугата, доставчикът изисква електронна поща на всеки потребител.

Провери с какъв профил си влязъл в сайта и дали към него имаш абонамент. Това може да направиш от лентата най-горе в сайта или иконата на профил, ако си на мобилно устройство. Към информацията за профила е изписано и дали имаш абонамент за Капитал. Ако имаш абонамент, но на профила, с който си влязъл в сайта, няма индикация за такъв, възможните опции са: или си влязъл с друг профил, или все още не си активирал дигиталния си достъп.