Drivey

device-image

Drivey 2G
устройство

10,99 лв./ месец
с план Drivey 2G за 24 месеца
Научи повече
Научи повече
device-image

Drivey 4G устройство с 15000 МB Wi-Fi hotspot

15,99 лв./ месец
с план Drivey 4G за 24 месеца
Научи повече
Научи повече

Умното устройство за теб и за твоя автомобил.

Диагностика, локация и поведение на пътя – всичко в реално време.

Drivey

GPS местоположение в реално време

Следи на живо местоположението на автомобила си по картата, виж продължителността на всяко едно пътуване, постави ограничения за движение или анализирай историческите данни за проследяване и позициониране, преди следващото пътуване.

Статистики за поведение на шофиране

Получавай анализ на поведението при шофиране, като регистрирани резки забавяния или ускорения, аварийни спирания, остри завои, превишаване на скоростта, удари и сблъсъци. Имаш възможност да зададеш и максимална скорост, при превишаването на която приложението ще те увдедоми с нотификация.

Диагностика на автомобила

Вече е по-лесно да държиш под око температурата на двигателя, напрежението на акумулатора и разхода на гориво. И понеже поддръжката на автомобила си е доста важна, сега можеш просто да си настроиш подсещания за нея – ей така, да не забравиш да смениш маслото например.

Wi-Fi точка за достъп

Свържи до 10 устройства едновременно към вградената в автомобила Wi-Fi точка за достъп, за да не губиш връзка и да няма скука по пътя!*

*Функцията е налична само с 4G устройства.

Провери дали Drivey е съвместимо с твоя автомобил.

Пълната функционалност на услугата могат да ползват потребители със съвместими автомобили с OBD II букса – след 2003 година, спрямо списъка за проверка наличен тук.

Провери

С приложението Drivey by Telenor получаваш:

Нотификации при включване на автомобила.
Нотификации при рисково шофиране.
Нотификации за състоянието на автомобила.
Възможност за задаване на граници на разрешени пътувания.

Свали приложението от тук:

Пусни видеото, за да видиш как се инсталира Drivey by Telenor.

Drivey е смарт устройство за теб и твоя автомобил, което ти предоставя обобщена информация за диагностика, локация и поведение на пътя директно от бордовия компютър на твоя автомобил.

Drivey се предлага в две разновидности:
2G устройство с GPS функции;
4G устройство с GPS функции и Wi-Fi hotspot, който ти предоставя 15000 MB.

Drivey е подходящо за физически лица, както и за малки търговски дружества, предвид ограничението за проследяване на до 20 автомобила с едно приложение.

Може да вземеш Drivey само с абонаментен план от Теленор. Повече информация за абонаментните планове виж тук.

Функциите на Drivey са активни неограничено, без допълнително заплащане в ЕС, България и други държави в Европа за GPS решение (до определен IP / URL). При ползване на 4G в зона други държави в Европа, тук ще трябва да избереш и закупиш Roam&Surf пакет или да продължиш да ползваш услугата съгласно актуалната ценова листа на Теленор. Ако първоначално избереш ползване на услугата на стандартни цени, при следващо влизане в същата зона ще трябва да промениш вече избраните настройки, ако желаеш.

Извън посочените зони услугата няма да работи.

Допълнителните данни за сърфиране в размер на 15000 MB достъпни в България и 5300 MB /за 24 месечен договор/ и 7600 MB /за 12 месечен договор/ за ЕС се предоставят само с 4G устройството.

Ако данните на 4G устройството се изчерпят по време на роуминг, може да закупиш допълнителтен пакет мобилен интернет.

Не. Може да използваш абонамента само с OBD 2 устройството, предоставено от Теленор.

Да. Може да прекратиш договора си предсрочно като заплатиш 3 месечни такси неустойка. Тъй като към абонамента Теленор предоставя устройството, при предсрочно прекратяване, е необходимо да се заплати неустойка.

Не, след като си подписал договор си за Drivey, няма възможност да смениш 2G устройството с 4G устройство или обратното. Продължителността на договора също няма възможност да бъде променяна за по-къс или по-дълъг период.

Да, може да закупиш допълнителен пакет мобилен интернет през мобилното приложение при условия, че си свързан към мобилния интернет на Drivey. Повече информация относно допълнителните пакети мобилен интернет за 4G версията на Drivey може да намериш тук.

Не, не е нужно. Единствено при предсрочно прекратяване е необходимо да се заплати неустойка за устройството.

Не. При подновяване на договора ще получиш ново устройство.

Пълната функционалност на Drivey може да се използва от съвместими автомобили с OBD II букса – след 2003 година, спрямо списъка за проверка наличен тук.

OBD 2 буксата се намира на различни места в зависимост от марката, модела и годината на производство на автомобила. Обикновено се намира на едно от следните места.

Не. Функциите на устройството са активни само с абонаментен план от Теленор.

Не. Устройството се предоставя от Теленор без допълнително заплащане при сключване на договор с абонаментен план.

Да. Теленор предоставя гаранция за Drivey устройството, като при възникнал проблем, Теленор сервиз е оторизиран от производителя да ремонтира устройството.

При поставяне на устройството в друг автомобил е необходимо да зададеш през приложението дали искаш да запазиш данните от предходния автомобил.

Да. Drivey може да се използва на повече от един автомобил. Имай предвид обаче, че при преместването е необходимо да зададеш през приложението дали искаш да запазиш данните от предходния.

С приложението Drivey by Telenor може да регистрираш и следиш до 20 автомобила.

Стъпките за свързване на устройството с приложението Drivey by Telenor са следните на принципа Plug & Play:
Свали безплатното приложение Drivey by Telenor на своя телефон от Google store/App store и се регистрирай в него с твоя телефонен номер като преди това избереш държава;
Постави устройството в OBD2 буксата в твоя автомобил;
Ще получиш код на SMS. Въведи го в приложението и приеми общите условия;
Синхронизирай апликацията с устройството като сканираш QR кода от кутията;
Готово!

Повече информация може да намериш тук.

Към момента Drivey може да се използва само чрез инсталирането на мобилното приложение Drivey by Telenor от Google store / Apple store.