Frequently Asked Questions

Български

Плащай сметките си към Теленор лесно, бързо и в движение. През мобилното приложение My Telenor можеш с лекота да извършваш онлайн плащания и да зареждаш предплатени номера директно от твоя смартфон.

Как става всичко?

Най-важното е да имаш свалено на твоя смартфон мобилното приложение My Telenor. Ако още не си, свали го от Google Play, App Store, или Microsoft.

Влизаш в приложението и отваряш меню Плащания .

В това меню виждаш 3 подменюта, в които можеш да управляваш своите онлайн плащания през приложението My Telenor:
Меню Сметки – тук виждаш данни за Титуляр, Клиентски номер, Дължима сума, Сума за плащане. В последното поле можеш да посочиш конкретна сума за плащане - ако искаш, различна от дължимата сума. Щом въведеш всички необходими данни, за да реализираш онлайн плащане на сметка през приложението My Telenor, натисни бутона Плати в долната част на екрана.

Ако плащането е успешно, на екрана на смартфона си ще видиш потвърждение за успешно извършване на плащане по твоята сметка.

Меню Зареждане – в това меню можеш да заредиш своя предплатен номер. Въведи го в поле Предплатен номер и избери дали да презаредиш с кредитна/дебитна карта, или с ваучер. Ако избереш първия вариант, имаш опции за презареждане с 6 лв., 10 лв., 12 лв., 15 лв. А можеш и да въведеш избрана от теб сума между 6 и 99 лв. Ако избереш втория вариант, в съответното поле трябва да въведеш номера на ваучера. Накрая, щом въведеш всички данни за зареждане на предплатен номер през приложението My Telenor, натисни зеления бутон Зареди в долната част на екрана.
Меню История – тук са данните за всяко плащане и зареждане за твоя номер, осъществени през онлайн каналите за плащане MyTelenor портал и MyTelenor приложение

С приложението My Telenor осъществяваш плащане на сметки към Теленор откъдето ти е удобно и само с няколко лесни действия.

А вече плащането през приложението MyTelenor е още по-лесно, бързо и удобно

Сега плащаш наистина моментално и си още по-гъвкав и ефективен. Обновеният начин да плащане през MyTelenor ти дава следните възможности:
Плащаш директно и само през приложението MyTelenor – стига да обновиш версията на приложението до 1.8.0, процесът е много по-опростен, като щом кликнеш на бутона за плащане, осъществяваш плащането, без да бъдеш прехвърлян в страница на БОРИКА.
Плащаш и по друг клиентски номер – просто въвеждаш желания друг номер в съответното поле и можеш да осъществиш плащане по него. А после, този номер се запазва в приложението, за да можеш лесно и бързо да го избереш при следващи плащания.

Плащаш наистина бързо и лесно – просто посочваш сума, избираш метод за плащане и плащаш

Плащаш и без да се ангажираш специално – можеш да активираш услугата „Абонирай се за автоматично плащане“ и плащането през приложението MyTelenor ще се извършва автоматично всеки месец- ако желаеш, можеш да се откажеш от тази услуга впоследствие.

А за да е по-лесно, данните за картата ти се запазват – само трябва да е активна функцията „Запази кредитната си карта за последващи плащания“ и приложението запаметява данните, за да няма нужда да ги въвеждаш следващия път. Можеш да запазиш до 3 карти.

И преглеждаш запазените си карти по всяко време – правиш го в новото меню „Платежни средства“, в което преглеждаш всички запазени в приложението карти, а можеш и да изтриеш ненужна запазена карта или да се абонираш за автоматично плащане всеки месец.

Helpful: Yes: 
3
Helpful: No: 
3
Български

Можеш лесно и бързо да плащаш сметката си онлайн през уеб портала MyTelenor. Само преди това трябва да се регистрираш в портала с номер и парола.

Щом приключиш своята регистрация, ще можеш да:
Плащаш сметката си онлайн с кликване на бутон Плащане.
Преглеждаш детайли по своите фактури като получател, клиентски номер, номер на фактурата, дата на издаването й.
Преглеждаш детайли по своето потребление – разговори, мобилен интернет, SMS, услуги с добавена стойност…
Разглеждаш и добавяш допълнителни пакети, достъпни за твоя план
Управляваш своята група За приятели, като добавяш или променяш номера
Проверяваш своя PUK код, в случай че си блокирал SIM картата си или си забравил PIN кода си

Плащай сметките си бързо, лесно и удобно онлайн през мобилното приложение MyTelenor или през уеб портала MyTelenor.

Helpful: Yes: 
4
Helpful: No: 
7
Български

4G е общ термин за мрежите от 4-то поколение, представляващи последното технологично ниво на мобилните мрежи, тъй като 5G стандартът не е довършен и все още няма такива мрежи в употреба. LTE (Long term evolution) е най-широко разпространеният стандарт от това поколение.

Helpful: Yes: 
25
Helpful: No: 
13
Български

4.5G е термин, който е наложен последните месеци в България за конкретен метод в 4G технологията, който представлява обединяване на честоти (carrier aggregation). Комбинирането на два честотни спектъра в 4G също е известно и като LTE-Advanced по името на стандарта, с който е въведено. В мрежата на Теленор България 4.5G е обединение предимно на 1800MHz и 2100MHz и засега работи само в посока сваляне на данни.

Helpful: Yes: 
34
Helpful: No: 
15
Български

Преди всичко разликата е в скоростта. 4G позволява технологично максимална скорост за сваляне до 100 Mbps, сравнено с до 150Mbps за 4.5G. Основното предимство освен по-високата скорост е и поддържането на добро качество на интернет преживяването за клиента, към което Теленор винаги се стреми.

Helpful: Yes: 
39
Helpful: No: 
12
Български

Ако ежедневно използваш интернет за работа или забавление, 4G/LTE и 4.5G/LTE Advanced ще ти спести ценни минути. С по-високата скорост, която предлага технологията, ще можеш лесно и бързо да работиш с по-големи по размер прикачени файлове, да качиш снимка с висока резолюция в социалните мрежи или просто да браузваш без да се притесняваш, че връзката ти ще прекъсне.

Helpful: Yes: 
30
Helpful: No: 
12
Български

Покритието с 4G технология може да видиш от картата на външното покритие на мрежата на Теленор. Местата с 4G покритие, където се прилага и функционалността за обединение на честоти (4.5G) са обявени на страницата с информация за мрежата.

Helpful: Yes: 
27
Helpful: No: 
17
Български

Съвместимите планове са всички планове с включен достъп до 4G както и всички SIM карти 3в1, които са 4G съвместими.

Helpful: Yes: 
27
Helpful: No: 
14
Български

При повечето телефони индикация на 4.5G няма да се визуализира. На някои от съвместимите модели може да се появи като 4G+ на началния екран, на същото място, на което фигурира и 4G, но може и да не се визуализира нищо.

Helpful: Yes: 
28
Helpful: No: 
16
Български

Клиентите, които са на абонаментен или предплатен план с включен достъп до 4G, имат модел телефон в комбинация със съответния софтуер, които поддържат 4G/4.5G, както и SIM карта 3в1, която е 4G съвместима и са в зона на покритие съответно в 4G/4.5G, могат да ползват мобилен интернет през 4G/4.5G мрежата на Теленор.

Във всички останали случаи, ползването на мобилен интернет/МВ става чрез 2G/3G мрежата на Теленор и с максимално достижимата скорост само според 2G/3G стандарт на мрежата.

* Ако си клиент по абонаментен план, който не включва 4G, при следващото подновяване на договора си ще можеш да решиш дали да избереш план с достъп до 4G/LTE мрежата за ползване на мобилен интернет, валидни към момента на подновяване.
Абонаментни планове
Абонаментни планове за таблети и лаптопи
Мобилен интернет 500 MB

Helpful: Yes: 
24
Helpful: No: 
15
Български

Теленор използва различни честотни ленти и обхвати отделно, за да увеличава покритието на 4G/LTE технологията и заедно, за да увеличава капацитета на мрежата чрез 4.5G. Това може да повлияе на максимално достижимата скорост, но предоставя и възможност за разширяване на покритието по пътищата и малките населени места.
В 4G/LTE мрежата на Теленор максимално достижимата скорост, в зависимост от географското положение, е:
4G - Download до 100Mbps (LTE) и Upload до 38Mbps (LTE) за устройство LTE Category 3
4.5G - Download до 150Mbps (LTE/Advanced) и Upload до 38Mbps (LTE) за устройство LTE Category 6, което поддържа обединение на честоти.

Фактори, като качеството на сигнала, едновременното свързване на много на брой потребители и тяхната отдалеченост от клетката, типа на ползваното устройство, също могат да се отразят на потребителското изживяване. Фактори, като качеството на сигнала, ползваните различни честотни ленти и обхвати, едновременното свързване на много на брой потребители и тяхната отдалеченост от клетката, типа на ползваното устройство и неговата съвместимост със съответната технология, могат да се отразят на скоростта. Качеството на сигнала зависи от типа местност, разположението и гъстотата на сградите, от твоето място в сградата (например подземни помещения), от модела на мобилния телефон, натовареността на мрежата. Тези фактори, както и някои допълнителни, оказват влияние върху качеството на връзката.

Helpful: Yes: 
19
Helpful: No: 
14
Български
За да се възползваш от 4G и 4.5G e необходимо да си на план с включено 4G. Всички абонаментни планове от текущото портфолио се предлагат с включен достъп до 4G/LTE мрежата при ползване на мобилен интернет. Виж предложенията:
Абонаментни планове
Абонаментни планове за таблети и лаптопи
Helpful: Yes: 
16
Helpful: No: 
15
Български

Не, ползването на тази функционалност само по себе си не означава по-голяма сметка, тъй като сметката се базира на обема използвани мобилни данни и условията на ползвания от теб план. Ползването на 4G/LTE, съответно 4.5G/LTE Advanced за мобилен интернет се определя в зависимост от условията на избрания абонаментен план. При ползване на план без включен достъп до 4G e необходимо да преминеш на такъв, който предвижда такъв достъп, в случай че искаш да се възползваш от тази технология. За да се възползваш от 4.5G задължително условие е да си на план с включено 4.G.

Във всички останали случаи ползването на мобилен интернет/МВ става чрез 2G/3G мрежата на Теленор и с максимално достижимата скорост само според 2G/3G стандарт на мрежата.

Helpful: Yes: 
28
Helpful: No: 
17
Български

Ако искаш да ползваш мобилен интернет в роуминг, Теленор ти предоставя 2 възможности:

да бъдеш таксуван по стандартните цени в роуминг
да закупиш допълнителен роуминг пакет Roam&Surf

В зависимост от страната, в която се намираш, избери една от двете опции в приложението MyTelenor или в мобилния портал за управление на услугите в роуминг, достъпен на адрес lp.telenor.bg.

Helpful: Yes: 
37
Helpful: No: 
69
Български

Важно е да разбереш това, за да знаеш кога, как и за какво ще бъдеш таксуван.

Национален разговор – ако се намираш в България и се обадиш от български номер до друг български номер, ще проведеш национален разговор. Няма значение дали получателят на обаждането се намира в България или не. Ключовите условия са повикващият абонат – този, който се обажда – да се намира в България, номерът, от който се осъществява обаждането да е български и номерът на получателя на обаждането също да е български.
Международен разговор – когато се намираш в България и се обадиш от български номер до номер от мрежата на чуждестранен оператор, ще проведеш международен разговор. Важно условие тук е, че номерът, към който се осъществява обаждането, е от мрежата на чуждестранен оператор. Ако случаят е такъв, дори приемащият обаждането да се намира в България, разговорът се регистрира и таксува като международен.
Разговор в роуминг – разговор в чужбина, осъществен от абонат на един мобилен оператор в мрежата на друг мобилен оператор. Важното условие тук е да се намираш в чужбина и да се обаждаш от българския си номер. Ако се намираш например в Германия и се обадиш от българския си номер до германски номер, ще проведеш разговор в роуминг

Helpful: Yes: 
93
Helpful: No: 
50
Български

Можете да платиш твоите задължения към Теленор и по банков път.
За целта е необходимо да знаеш твоя персонален IBAN.

Можеш да провериш своя персонален IBAN по следните начини:
онлайн в портала MyTelenor, в менюто Сметка и плащанe > Е-фактура
на първата страница на твоята хартиена фактура
Използвай възможностите на безплатната услуга My Menu *123# като наберете от телефона си краткия код *123*4*5#
с изпращане на SMS със съдържание „11” на номер 1000


Когато плащаш по банков път, важно е да имаш предвид и следното:
Ако притежаваш повече от един клиентски номер, то всеки клиентски номер ще има различен персонален IBAN.
Персоналният IBAN е запазен за потребителите на Теленор в Ситибанк Европа, клон България и е уникален за всеки клиентски номер.
Таксите и комисионните на банките при плащане по банков път можеш да провериш в използваната от теб банка.

Helpful: Yes: 
110
Helpful: No: 
69
Български

Клиентският номер е уникален за всеки абонат и под него може да има активирани една или няколко SIM карти на обща фактура. Той се използва за заплащане на задълженията към Теленор.

Можеш да направиш проверка на твоя клиентски номер по следните начини:
Провери клиентския си номер бързо и лесно в мобилното приложение MyTelenor App
Използвай възможностите на безплатната услуга My Menu *123# като набереш от телефона си краткия код *123*4*5#
Провери клиентския си номер в Автоматичното информационно обслужване на номер 123
Посети раздел Сметка и плащане в MyTelenor портал
На първата страница на твоята хартиена фактура

Helpful: Yes: 
124
Helpful: No: 
124
Български

Роумингът e услуга, предоставяща ти възможност да използваш твоя мобилен номер в друга държава през мрежите на роуминг партньорите на Теленор.

Услугата ти е активирана автоматично при сключване на нов договор и не се налага да я заявяваш допълнително, като можеш по всяко време да я деактивираш.

Ако си потребител на абонаментен план, повторното активиране на услугата роуминг става бързо, лесно и безплатно.

Можеш да провериш дали имаш активна роуминг услуга или да я активираш по един от следните начини:
През мобилното приложение MyTelenor App
През MyMenu на *123# опция 5 > опция 1
Като изпратиш безплатен SMS с текст „А” на 1210

Ако си потребител на предплатен пакет Теленор стандарт активирането на услугата роуминг става като избереш *111# от твоя мобилен телефон и натиснеш бутона за набиране. Ще получиш SMS с потвърждение за успешна активация на услугата.

В роуминг в държави извън ЕС се тарифират входящите и изходящите разговори, когато използваш мрежа на роуминг партньор на Теленор.

Новата регулация за роуминг в Зона ЕС

Helpful: Yes: 
195
Helpful: No: 
150
Български

Текуща сметка представлява сумата от ползваните услуги след излизане на последната фактура. Сумата е актуална към момента на проверка и е възможно да не включва услуги, които са използвани непосредствено преди справката или услуги в роуминг, за които е необходимо повече време за тяхното отчитане. Текущата сметка е без ДДС и не включва месечен абонамент отстъпки и лизингови вноски.

Текущото потребление включва:
Разходите, които си направил след последното фактуриране - натрупаните суми от разговори (най-често това са обаждания към номера 0700, 0900, международни обаждания), SMS, MMS, услуги с добавена стойност.
Еднократни такси ( смяна на номер от група „За приятели“, допълнително закупени роуминг пакети за интернет и др.)
Например: Имаш безплатни разговори и SMS-и към всички мрежи в страната, а текущата ти сметка възлиза на 0,25 лева. Това може да се дължи на ползване на услуги с добавена стойност или на разговори към национални географски номера 0700 и 0900, които не се включват в твоите безплатни минути.

Helpful: Yes: 
197
Helpful: No: 
229
Български

Услугите с добавена стойност включват всички номера, свързани с получаване на специфична информация, консултация или развлечение.

Обажданията и SMS-ите към номера с добавена стойност се таксуват извън пакета, който е част от плана ти и цената на услугата се добавя към цената на самия разговор или SMS. Търговецът, който ползва такъв номер следва да е обявил цената на разговорите към него за минута или към услугата, която заплащаш чрез SMS.

Услуги с добавена стойност (УДС) могат да бъдат следните:
SMS услуги с добавена стойност
Гласови услуги с добавена стойност
Външни портали
Абонамент или еднократни плащания за съдържание или покупки от различни сайтове
SMS дарение
SMS паркиране

Helpful: Yes: 
101
Helpful: No: 
108
Български

За да си постоянно информиран и да контролираш разходите си за мобилни услуги лесно и бързо, проверявай своята текуща сметка, оставащи минути, оставащи мегабайти и кредитен лимит по удобен за теб начин.

Мобилен телефон

За да провериш сметката на твоя мобилен телефон, избери една от следните опции:
Провери сметката си бързо и лесно в мобилното приложение MyTelenor App
Използвай възможностите на безплатната услуга My Menu *123# опция 4
Провери сметката си в Автоматичното информационно обслужване на номер 123, като избереш опция 1
Посети портала MyTelenor. Първо обаче трябва да направиш регистрация в портала MyTelenor, която се състои от 2 лесни стъпки. След като се регистрираш, влез в MyTelenor и пред теб ще се визуализира детайлна информация за твоите текуща сметка и потребление.

Домашен фиксиран телефон

За да провериш сметката на твоя домашен фиксиран телефон:
Избери опция Проверка на сметка в Автоматичното информационно обслужване на номер *123
Посети MyTelenor уеб портал. Щом влезеш в портала, бързо и лесно можеш да провериш своето потребление – колко минути, мегабайти и SMS-а ти остават и каква е твоята текуща сметка до момента. За да можеш да осъществиш проверка на оставащите мегабайти обаче, трябва направиш регистрация в портала My Telenor, която се състои от 2 лесни стъпки. След като се регистрираш, влез в My Telenor портал с твоите потребителско име/номер и парола и ще видиш колко мегабайти са включени в твоя пакет.

Helpful: Yes: 
154
Helpful: No: 
160
Български

Ако ползваш абонаментен план с включени минути или си добавил допълнителен пакет с минути за разговори, можеш да провериш колко от тези минути си ти остават към момента.

За да провериш оставащите пакети на твоя мобилен телефон, избери една от следните опции:
Провери оставащите ти минути бързо, лесно и безплатно в мобилното приложение MyTelenor App
Използвай възможностите на безплатната услуга My Menu *123#
Провери сметката си в Автоматичното информационно обслужване на номер 123 като избереш опция Проверка на използвани минути
Посети уеб портала MyTelenor. Щом въведеш номер и парола за вход в портала My Telenor ще видиш дължимата сума за съответен отчетен период и информация за Текуща сметка и потребление. Информацията за твоите текуща сметка и потребление е представена в прегледен вид и веднага разбираш колко е твоята текуща сметка, с колко минути разполагаш, какви са твоите пакети с SMS-и и MMS-и, колко MB мобилен интернет са включени в активните за теб пакети и колко от тях ти остават. За да можеш да осъществиш тази проверка обаче, трябва да направиш регистрация в портала My Telenor, която се състои от 2 лесни стъпки.

Ако ползваш абонаментен план с включени мегабайти или си добавил допълнителен пакет с мегабайти, можеш да провериш колко от тях ти остават към момента като избереш една от следните опции:
Провери оставащите ти мегабайти бързо, лесно и безплатно в мобилното приложение MyTelenor App
Избери опция 3 „Проверка на използвани мегабайти“ в Автоматичното информационно обслужване на номер 123
Посети уеб портала MyTelenor. Щом влезеш в портала, бързо и лесно можеш да провериш своето потребление – колко минути, мегабайти и SMS-и ти остават и каква е твоята текуща сметка до момента. За да можеш да осъществиш проверка на оставащите мегабайти обаче, трябва направиш регистрация в портала My Telenor, която се състои от 2 лесни стъпки. След като се регистрираш, влез в My Telenor портал с твоите потребителско име/номер и парола и ще видиш колко мегабайти са включени в твоя пакет.
Използвай възможностите на безплатната услуга My Menu *123#

Helpful: Yes: 
103
Helpful: No: 
94
Български

Кредитеният лимит е сумата, до която имаш възможност да провеждаш разговори и да ползваш услуги. Когато сумата от текущото потребление и задълженията за минал период на всичките ти SIM карти надвишат кредитния лимит, изходящите ти обаждания могат да бъдат спрени.

Пример:(Имам две SIM карти , едната е с кредитен лимит 30 лв, а другата е с кредитен лимит 70 лв,, общият кредитен лимит е 100 лв. Всяка от картите може да изчерпа самостоятeлно посочения общ лимит от 100 лв. Ако общите задължения по двете карти надвишат кредитния лимит от 100 лв, то и двете могат да бъдат спрени.)

Щом наближиш и достигнеш кредитния си лимит Теленор ще те информира с SMS. Възможно е това да не стане в случаите, в които достигането на кредитния лимит е осъществено в роуминг или потреблението е натрупано за твърде кратко време. Последното се случва доста често при използване на услуги с добавена стойност.

Какво да направиш, за да увеличиш сумата на своя кредитен лимит?

Ако искаш да увеличиш сумата на кредитния си лимит, внеси депозит по своя клиентски номер или подай писмено искане в някой от магазините на Теленор. След това, кредитният ти лимит ще бъде увеличен със сумата, внесена като депозит.

В случай, че надвишиш кредитния си лимит, трябва да заплатиш дължимите към момента суми, за да ти бъдат възстановени изходящите обаждания.

Ако искаш да провериш кредитния си лимит по телефона, просто избери опция Проверка на сметка и пакети в My Menu My Menu *123# и ще научиш какъв е размерът на полагаемия кредитен лимит за съответния брой SIM карти и каква част от лимита вече си използвал.

Можеш да направиш проверка колко е твоят кредитен лимит и колко остава до достигането му и онлайн в MyTelenor портал. Просто влез в уеб портала MyTelenor с твоите потребителско име и парола и ще откриеш информация за разполагаемия кредитен лимит на твоите номера по фактура, представена в прегледен графичен вид.

Helpful: Yes: 
90
Helpful: No: 
93
Български

Твоята първа фактура се издава, след активиране на SIM картата. В бъдеще датата на издаване на първата фактура ще бъде и датата, на която редовно ще получаваш своята фактура.

Фактурата ще бъде доставена на адреса, който си упоменал при подписване на договора в срок до 2 седмици.

Ако предпочиташ да не получаваш хартиена фактура, възползвай се от услугата на Теленор Е-фактура. Тя ти предоставя възможност за онлайн преглед на месечната ти фактура и детайлна разпечатка.

Helpful: Yes: 
67
Helpful: No: 
77
Български

Срокът, в който трябва да платиш своята фактура е 15 дни и стартира от датата на издаването й.

Пример: Ако фактурата ти излиза на 15-то число всеки месец, срокът, в който трябва да платиш дължимата сума е 30-то число на същия месец.

За да не пропускаш срока за плащане на сумите по издадените фактури и да следиш всичко лесно, изтегли мобилното приложение MyTelenor. През него можеш както да следиш своята текуща сметка, така и да плащаш онлайн сметките си с кредитна или дебитна карта.


Всички посочени цени в мобилното приложение My Telenor са без ДДС.

Helpful: Yes: 
59
Helpful: No: 
60
Български

След двустранно спиране на номера, в твоята първа фактура ще видиш следните такси:
Пропорционална месечна такса от датата на активиране до издаването на фактурата. Това означава, че ще ти се начисли сума за плащане, спрямо времето от датата на активиране на твоя план до датата на издаване на следваща фактура.
Авансова месечна такса за следващ отчетен период

Можеш да ползваш и минутите в количество, пропорционално на дните, през които е бил активен номерът.

Пример: Месечният ти абонамент е 30 лв. и получаваш по 300 минути месечно. Датата на фактутиране е 20-то число и номерът е бил спрян двустранно, заради неплатени задължения. Ти си заплащаш и го активираш на 10-то число. И това което получаваш е пропорционално 100 минути за оставащите 10 дни до излизане на фактурата на 20-то число от месеца.

В този случай, ще бъде начислена месечна такса, която също е частична и пропорционална спрямо оставащите дни – 10 лева за 10 дни. Ще трябва да платиш и пълна такса в размер на 30 лева за започващия отчетен период.

Helpful: Yes: 
51
Helpful: No: 
54
Български

В твоята първа издадена фактура, след активация на SIM картата, се начисляват:
Авансова абонаментна такса по избрания план за следващия отчетен период
Пропорционална месечна абонаментна такса по избрания абонаментен планза периода от активацията до издаването на първата фактура
Потребление от използвани услуги от дата на активация до издаване на първата фактура.

Пример: Картата ти е активирана на 15.04, а датата на издаване на твоята първа фактура е 01.05. Фактурата ще съдържа следните елементи:
Частична абонаментна такса за периода 15.04 – 30.04
Авансова абонаментна такса за периода 01.05 – 31.05

Можеш да преглеждаш своята месечна фактура в уеб портала MyTelenor.

Всички посочени цени в уеб портала MyTelenor са без ДДС.

Helpful: Yes: 
63
Helpful: No: 
53
Български

В първата си фактурата след промяна на условията по договора, ще видиш следните суми, свързани с месечните такси:
приспада се авансово заплатената месечна такса от стария план
начислява се месечна такса по твоя нов план, пропорционално за броя дни от влизане в сила на новия план до края на отчетния период
начислява се авансова месечна такса по новия план за следващия отчетен период

Пример: Бил си на план с месечен абонамент 30лв. и преминаваш на план за 40лв месечно. Датата на фактуриране ти се запазва, а именно 20то число. На 10.04 влиза в сила новия план. Съответно на 20.04, когато ти излиза фактура, ще се отразят следните такси:
приспада се авансово заплатената месечна такса oт стария план – понеже си предплатил 30лв. за използване на стария план за 30 дни (пропорционално на дните се получава, че заплащаш по 1лв. на ден), но всъщност си бил на него 20 дни, ти се възстановяват 10лв.
начислява се месечна такса по новия план, пропорционално за броя дни от влизане в сила на новия план до края на отчетния период- от 10.04 до 19.04 ти си използвал новия план и заплащаш само за тези дни.
начислява се авансова месечна такса по новия план за следващия отчетен период

Колко минути ще получа, ако си сменя плана по средата на отчетния период?

Ако направиш промяна на плана си по средата на отчетния период, ще получиш пропорционално количество минути:
Минути от стария план за дните, в които е бил активен номерът - например, ако в стария план имаш 300 минути на месец и си бил на него 15 дни, ще получиш 150 минути.
Минути за новия план, изчислени пропорционално за дните, в които си го използвал - за другите 15 дни ще получиш половината от минутите по новия план. Например, ако по него имаш 1000 минути- ще получиш 500.

Ако през съответния отчетен период си изговорил повече минути от тези, които се полагат, разговорите ти ще се таксуват.

Helpful: Yes: 
54
Helpful: No: 
67
Български

Отчетен период на фактуриране е период от 1 месец, който всеки месец започва от една и съща дата – датата на фактуриране, на която се начислява използването на мобилни услуги на Теленор.

Проверявай бързо и лесно датата на излизане на фактура в мобилното приложение MyTelenor.

Всички посочени цени в мобилното приложение MyTelenor са без ДДС.

Helpful: Yes: 
75
Helpful: No: 
76
Български

Потреблението към номера с добавена стойност се таксува извън пакета, с който разполагаш. Това означава, че цената на услугата, която ползваш се добавя към цената на самия разговор. Търговецът, който ползва номер с добавена стойност, следва да е обявил цена за минута разговор към този номер.

Имай предвид, че номера с добавена стойност са и тези от типа 0700, които се таксуват по 0,32/0,35 лева.

Други услуги с добавена стойност са:

SMS услуги с добавена стойност
Гласови услуги с добавена стойност
Външни портали
Абонамент или еднократни плащания за съдържание или покупка от различни сайтове
SMS дарение – SMS даренията не се облагат с ДДС и ще ги видиш в твоята фактура на отделен ред.
SMS паркиране

Прочети още за всички услуги с добавена стойност на Теленор.

Всички посочени в портала и в мобилното приложение MyTelenor суми са без ДДС.

Helpful: Yes: 
72
Helpful: No: 
82
Български

Когато си в роуминг извън Европейския съюз, както входящите, така и изходящите ти разговори се таксуват, според твоя абонаментен план и страната, в която се намираш.

Таксува се също използването на мобилни данни и изпращането на SMS-и или MMS-и.

Щом се осъществи свързване с друг оператор, ще получиш SMS от Теленор с информация за цените на твоите разговори в роуминг.

Пример: V Serbia vhod.razgovor struva1.59 lv. Izhod. kam BG, v stranata na prebivavane i EU – 3,49 lv./min. ; SMS-0,79 lv.; 1 MB -15,00 lv. Tseni s DDS Telenor

Освен, че те информираме своевременно, те предпазваме от натрупване на висока сметка за пренос на данни в роуминг, чрез лимит на стойност 117,36 лева с ДДС. Прочети повече за лимитa за мобилен интернет в роуминг.

За да оптимизираш допълнително своите сметки и разходи в роуминг, активирай допълнителен пакет. Можеш да го направиш където и да се намираш по света и да проверяваш каква част от стойността по фактура е за потребление в роуминг през мобилното приложение MyTelenor.

Имай предвид, че в справките ти за потреблението на мобилни услуги в роуминг, изходящите обаждания се отбелязват в часовата зона на държавата, в която са използвани, а SMS и сесиите чрез мобилен интернет - в българско часово време.

Прочети за новата регулация за роуминг в Зона Европейски съюз.

Всички посочени цени в мобилното приложение MyTelenor са без ДДС.

Helpful: Yes: 
55
Helpful: No: 
57
Български

Теленор ти предоставя достъп до интернет като услуга, също както гласовите обаждания и съобщенията.

Можеш да контролираш своето потребление на интернет, чрез настройките на устройството си. Допълнителна възможност за планиране и оптимизиране на интернет потреблението си получаваш като разгледаш и активираш допълнителен пакет за интернет, през уеб портала MyTelenor.

За да те защитим от високи сметки за потребление на интернет, сме предвидили 4 мерки:

Заложили сме лимит в размер на 60 лева с ДДС
Информираме те с SMS, щом започнеш интернет сесия
Изпращаме нотификационен SMS и щом достигнеш 80% и 100% от лимита
При достигане на 100% от лимита, ограничаваме възможността на номера ти да ползва мобилен интернет – като можеш да избереш дали да продължиш да го използваш или не

Ако в твоя план няма включен мобилен интернет, можеш да активираш допълнителен пакет за 500 МВ на цена от 1.99лв на месец. В случай, че такъв допълнителен пакет не бъде активиран цената за 1 МВ е 0,50лв или според плана ти.

Helpful: Yes: 
47
Helpful: No: 
39
Български

Чудиш се защо имаш повече SMS-и във фактурата? Най-вероятната причина за това е дължината на SMS-ите ти. Ако си изпратил 1 SMS с повече символи, системата може да го е отчела като няколко SMS-а.

За да следиш и потреблението си по-внимателно, имай предвид големината на 1 SMS, според кодирането на символите и това дали ползваш кирилица или латиница:
На кирилица (или смесен SMS кирилица латиница) – 70 символа
На латиница – 160 символа

За да оптимизираш потреблението си, активирай допълнителен пакет, посредством интернет портала MyTelenor.

Ако си бил в роуминг и видиш във фактурата си таксувана услуга към номер +35989100000 имай предвид, че това са изпращани от теб SMS–и. Когато чуждестранният роуминг партньор не ни предостави информация за мобилните номера, към които си изпращал съобщения в роуминг, в подробното извлечение в нашия SMS център същите се отбелязват с номер +35989100000.

Ако си потребител на iPhone: Хубаво е да знаеш, че при включване/изключване на iMessage и Face Time, се генерира SMS към номер във Великобритания. Затова, ако използваш iPhone и видиш във фактурата си международен SMS, който започва с +44 и за който нямаш спомен да си изпращал, най-вероятно това се дължи на факта, че си активирал или деактивирал iMessage или Face Time.

Всички посочени цени в уеб портала MyTelenor са без ДДС.

Helpful: Yes: 
51
Helpful: No: 
48
Български

Международно обаждане е, когато си в България и се обаждаш на номер от друга държава.

Повечето планове на Теленор включват безплатни обаждания към международни номера, но ако този, който ти ползваш, не е сред тях, може да активираш допълнителен пакет през уеб портала MyTelenor.

Обажданията към международни се групират в няколко зони:
Балкани
Зона 1
Зона 2
Зона 3
Immarsat

Ако във фактурата си забележиш регистрирано обаждане към международен номер и се чудиш от коя страна е, провери кода на държавата на сайта на Международния телекомуникационен съюз.

Всички посочени цени в уеб портала MyTelenor са без ДДС.

Helpful: Yes: 
46
Helpful: No: 
44
Български

След като изчерпиш включените в плана ти минути, всеки твой разговор се таксува на цените, обявени в ценовата листа към договора ти. Следи своето оставащо потребление по всяко време в мобилното приложение MyTelenor.

Има разминаване в отчитането на продължителността на разговорите, показано в телефона ти и това, което виждаш на фактурата?

Това се дължи на принципа на отчитане. При повечето планове отчитането и тарифирането се извършват на фиксирани интервали от 60 секунди, като всеки започнат интервал се отчита и таксува като цяла минута. Това означава, че винаги, щом започнеш нова минута разговор, системата отчита, че си говорил още една цяла минута, независимо дали прекъснеш разговора по-рано.

Пример: Ако проведеш разговор с продължителност 2 минути и 34 секунди, той се отчита и таксува като разговор с продължителност 3 минути.

За да си винаги информиран за таксуването на твоите разговори, свали и активирай мобилното приложение MyTelenor на твоя мобилен телефон. През него можеш както да проверяваш вида на таксуваните разговори – дали са национални, международни или друг тип - така и да активираш разнообразни допълнителни пакети.

Всички посочени цени в мобилното приложение MyTelenor са без ДДС.

Helpful: Yes: 
41
Helpful: No: 
56
Български

Можеш лесно и безплатно да следиш своите активни пакети по номера си в мобилното приложение MyTelenor.

Имай предвид, че ако ползваш отстъпка от таксата за допълнителен пакет и промениш плана си, е много вероятно отстъпката ти да отпадне и да започне таксуване.

Пример: Бил си на план, който ти предоставя 100% отстъпка за ползване на допълнителната услуга Call Unlimited 3. Променяш плана си, но не деактивираш услугата Call Unlimited 3.

Започва таксуване за ползване на тази услуга!

След смяна на плана, отстъпката отпада и започваш да плащаш стандартна месечна такса за активираната допълнителна услуга.

Според плана, който ползваш, можеш да активираш различен тип допълнителни пакети.

Ще намериш подробна информация за допълнителните пакети в уеб портала MyTelenor.

Всички посочени цени в мобилното приложение и в уеб портала MyTelenor са без ДДС.

Helpful: Yes: 
46
Helpful: No: 
44
Български

Ако установиш, че сборът на месечните такси по твоя номер е по-висок с 0,90 лева, или с повече, ако ползваш повече номера – вероятно не си платил задължението си в срок.

В този случай, се е активирала услугата Получаване на входящ трафик. Тази услуга се активира автоматично за всички частни клиенти на Теленор, които не са платили задължението си в срок. Таксата от 0,90 лева е еднократна и се начислява, след изтичане на срока по издадена фактура.

За всяко ново неплащане в срок на задължение се дължи нова такса от 0,90 лева.

Не пропускай сроковете за плащане по твоите фактури! Следи ги и извършвай плащания онлайн с дебитна или кредитна карта лесно, удобно и по всяко време през мобилното приложение MyTelenor.


Всички посочени цени в мобилното приложение MyTelenor са без ДДС.

Helpful: Yes: 
59
Helpful: No: 
46
Български

Ако искаш бързо и лесно да направиш проверка на своята фактура, избери един от следните канали:

Мобилно приложение MyTelenor
Уеб портал MyTelenor
USSD *123# (опция 1) от My Menu
Изпращане на SMS с текст 10 към номер 1000

Препоръчваме ти мобилното приложение MyTelenor, защото то е с теб навсякъде и позволява непрекъснато на следиш оставащото ти потребление, да проверяваш сметката си, да добавяш допълнителни минути и MB, щом установиш, че си ги изчерпал.

Helpful: Yes: 
1 015
Helpful: No: 
1 031
Български

SMS е стандартна услуга, която Теленор предоставя автоматично активирана на всички свои клиенти с включването им в мрежата на оператора.  Допълнителна информация за услугата можеш да намериш тук.

Helpful: Yes: 
362
Helpful: No: 
273
Български

Стандартният размер при изпращане на текст във вид на кратко текстово съобщение (SMS) зависи от използваната азбука. При съобщение само на латиница, максималният брой символи (включително препинателните знаци и интервалите) за един SMS е 160. При използване на друга азбука, в това число кирилица или при включване на знаци от друга азбука в съобщение на латиница, максималният размер е 70 символа (възможен е и по-малък максимален брой). При използването на емотикони като изображения, а не като символи (: ) ) дължината на съобщение отново е ограничена до 70 символа, без значение от използваната азбука.

Съвременните смарт телефони показват на потребителите, когато надвишат границата на един SMS, както и колко SMS-a ще са необходими, за да се изпрати съобщението, което в момента пишат, както е показано на снимката:

Helpful: Yes: 
235
Helpful: No: 
233
Български

Ако телефонът поддържа тази опция, можеш да изпращаш и съобщение с повече от 160 символа на латиница или 70 символа на друга азбука (например кирилица), но тогава съобщението ще бъде таксувано като два или повече SMS-a спрямо ценовата листа на Теленор.
Ако телефонът не поддържа тази опция, то съобщението се изпраща чрез няколко последователни съобщения до получателя и ще бъде таксувано като два или повече SMS-a спрямо ценовата листа на Теленор.

Helpful: Yes: 
120
Helpful: No: 
157
Български

Ако не искаш или не можеш да се обадиш, но и не те устройва напълно да игнорираш обаждане, или ако батерията на телефона ти е изтощена, активирай услугата Пренасочване на обаждане. Тази услуга на Теленор ти дава различни опции за реакция при входящо обаждане и различни начини на таксуване, според ползвания абонаментен план.

При активиране на услугата Пренасочване на обаждане обажданията към избран номер се пренасочват към друг, който е по-удобен – фиксиран или мобилен.

Пренасочване при:

Код:

Пример за активиране на пренасочване

Премахване на пренасочване

Проверка на активно пренасочване

Изключен телефон или в зона без покритие

62

*62*+359xxxxxxxxx# и ОК/ опцията за повикаване

#62#и ОК/ опцията за повикаване

*#62#и ОК/ опцията за повикаване

Заета линия

67

*67*+359xxxxxxxxx#и ОК/ опцията за повикаване

#67#и ОК/ опцията за повикаване

*#67#и ОК/ опцията за повикаване

Не отговаряте на повикването

61

*61*+359xxxxxxxxx#и ОК/ опцията за повикаване

#61#и ОК/ опцията за повикаване

*#61#и ОК/ опцията за повикаване

Всички повиквания

21

*21*+359xxxxxxxxx#и ОК/ опцията за повикаване

#21# и ОК/ опцията за повикаване

*#21#и ОК/ опцията за повикаване

Helpful: Yes: 
156
Helpful: No: 
137
Български

Тук ще ти обясним какъв е общият принцип на таксуване на обаждания, когато разговорът бъде пренасочен.
Когато си активирал услугата Пренасочване на обаждане, щом някой се обади на твоя номер, разговорът се пренасочва, а ти плащаш по тарифата за изходящо обаждане към номера, към който се осъществява пренасочването.

Например:
А ползва услугата Пренасочване на обаждане и C се обажда, като разговорът се пренасочва към номер B. А плаща за пренасочването по тарифа за стандартен разговор към номер на съответния оператор, в мрежата на който се намира B .
Това означава, че ти, като потребител на тази услуга, ще плащаш всеки път щом ти се обадят и се осъществи пренасочване на обаждането към номер, който си посочил. Таксуването за пренасочване ще се осъществи по условията за изходящи обаждания на плана, за който си се абонирал. А ползва услугата Пренасочване на обаждане и C се обажда, като разговорът се пренасочва към номер B. А плаща за пренасочването по тарифа за стандартен разговор към номер на съответния оператор, в мрежата на който се намира B .

Пренасочването на обаждания и таксуването могат да се осъществят по различен начин, според опцията, която си избрал.

Условно пренасочване
Имаш възможност да пренасочваш входящите обаждания по разнообразни начини, всеки от които представлява специфична комбинация от активация, опция за проверка и опция за премахване на пренасочването.
В този случай обаждането се пренасочва, според предварително уточнените условия за избрания начин на пренасочване:

Пренасочване при изключен телефон или когато обаждането е към телефон в зона без покритие
Пренасочване при заета линия
Пренасочване при липса на отговор

Можеш да зададеш избрания от теб начин на пренасочване, като набереш съответния код от клавиатурата на твоя телефон и го потвърдиш с натискане на бутона/опцията за повикване (зелената слушалка): *Код за пренасочване* номер към който пренасочвате #
Щом се активира зададената опция за пренасочване, разговорът се таксува, според условията за изходящ разговор по твоя план.

Безусловно пренасочване
Това е услугата на Теленор Пренасочване на всички обаждания и щом я активираш, разговорът се пренасочва винаги – дори  когато телефонът ти е включен.
Таксуването на този вид пренасочване на обаждане е като за стандартен разговор към номера на съответния оператор и по тарифата на избрания абонаментен план на Теленор. Плащаш винаги и само като за изходящо обаждане към номера, към който е осъществено пренасочването.
Мобилният телефон, от който става пренасочването няма да звъни, докато на отмениш пренасочването независимо от случая.
Ако си активирал едновременно Пренасочване на всички обаждания и друг вид пренасочване, валидна ще бъде настройката Пренасочване на всички обаждания, докато не я отмениш.  След отмяна на услугата Пренасочване на всички обаждания, автоматично се възстановява действието на другите активирани опции за пренасочване, според тяхната настройка.

Helpful: Yes: 
205
Helpful: No: 
126
Български

Мобилният интернет използва безжична технология и предоставя достъп до глобалната мрежа. За да използваш мобилен интернет, трябва да имаш подходяща SIM карта, съвместимо устройство (смартфон, таблет или специален модем/рутер), подходящ абонаментен или предплатен план, както и да се намираш в зона на покритие.

Helpful: Yes: 
752
Helpful: No: 
387
Български

На територията на България, Теленор предлага достъп до мобилен интернет през мобилни мрежи от второ (2G), трето (3G) и четвърто (4G/LTE) поколение.

Helpful: Yes: 
864
Helpful: No: 
718
Български

Максимална скорост според типа мрежа за достъп на Теленор:

Тип мрежа Скорост за download Скорост за upload
2G до 236 kbps (EDGE) до 118 kbps (EDGE)
3G до 21 Mbps (HSPA+)
до 42 Mbps (DC-HSDPA)
до 5.7 Mbps (HSUPA)
4G до 100 Mbps (LTE) до 38 Mbps (LTE)
4.5G до 150 Mbps (LTE Advanced) до 38 Mbps (LTE)

Фактори, като качеството на сигнала, ползваните различни честотни ленти и обхвати, едновременното свързване на много на брой потребители и тяхната отдалеченост от клетката, типа на ползваното устройство и неговата съвместимост със съответната технология, могат да се отразят на скоростта. Качеството на сигнала зависи от типа местност, разположението и гъстотата на сградите, от твоето място в сградата (например подземни помещения), от модела на мобилния телефон, натовареността на мрежата. Тези фактори, както и някои допълнителни, оказват влияние върху качеството на връзката.

Helpful: Yes: 
687
Helpful: No: 
443
Български

Можеш да ползваш мобилен интернет на Теленор, ако си клиент на Теленор, имаш подходяща SIM карта, съвместимо устройство (смартфон/таблет или специален модем/рутер) и се намираш в зона на покритие на мрежата за обмен на мобилни данни на Теленор.
Теленор предлага абонаментни и предплатени планове за мобилни телефони, както и за таблети и лаптопи.

Helpful: Yes: 
750
Helpful: No: 
756
Български

Дали можеш да ползваш 4G мрежата на Теленор зависи от твоя абонаментен план, това дали имаш съвместима SIM карта и подходящо устройство, както и от покритието на мрежата.
4G мрежата може да се използва и с някои от предплатените планове на Теленор, както и след покупка на определени допълнителни пакети.

Helpful: Yes: 
674
Helpful: No: 
607
Български

SIM картите, които Теленор предлага, дават достъп до 2G/3G/4G мрежата на Теленор. Чрез тях имаш възможност да правиш и приемаш гласови повиквания, да обменяш текстови съобщения (SMS) и да ползваш мобилен интернет, в зависимост от условията на ползвания абонаментен или предплатен план.

Теленор използва SIM карти 3в1. Предимството на този тип SIM карта е, че може да се приспособи към устройства с MINI, MICRO или NANO слот за SIM карта. Така няма нужда да сменяш SIM картата, когато смениш устройството.

Helpful: Yes: 
676
Helpful: No: 
417
Български

Считано от 19.04.2018г. таксуването дневен достъп за мобилен интернет 1,20лв за 20МВ за 24 часа, не се предлага. Ако абонаментният ти план не включва мобилен интернет и нямаш активен допълнителен пакет за интернет, таксуването на мобилен интернет е според използвания обем трафик по цена на МВ и е 0,50лв за 1 МВ.Повече информация за абонаментни планове може да намериш в нашата ценова листа.

Helpful: Yes: 
533
Helpful: No: 
460
Български

Можеш да следиш своето оставащо потребление на MB по един от следните начини:

На портала за управление на услуги за мобилен интернет, turbo.lp.telenor.bg (за абонаментни планове) или goweb.lp.telenor.bg (за предплатени планове за мобилен интернет).
Онлайн в MyTelenor. Услугата е безплатна и изисква предварителна регистрация.
През MyMenu (*123#). Услугата е безплатна.
Като изпратиш SMS с текст 30 на номер 1000. SMS се таксува според твоя абонаментен план.

Освен това, Теленор ти изпраща периодично SMS съобщения: в деня, когато започва новият отчетен период, когато достигнеш 80% от включения мобилен интернет, както и когато го изразходиш.

Helpful: Yes: 
725
Helpful: No: 
475
Български

Обща информация за скорости и приложения

Какво черпи от мобилния интернет на твоя смартфон?*

E-mail – около 50 KB на имейл (без прикачени файлове)
Качване/Сваляне на снимки – около 1,5 MB на снимка (в зависимост от резолюцията на снимката)
Facebook - 1-2 MB на минута (без отваряне на външни връзки)
Уеб сърфиране – 1-4 MB на минута (варира)
Онлайн игри – варира
Стрийминг на музика – 1-2 MB на минута
YouTube и стрийминг на видео – варира според качеството на съдържанието

Подробна информация за техническите параметри и техните стойности.*

E-mail – Имейлът (електронната поща) изразходва ниско количество мобилен интернет. Дори да изпращаш десетки имейли на ден, с настройки за автоматично обновяване на пощенската кутия на всеки половин час, ще ти бъде нужно минимално количество мобилен интернет на месец.
Имай предвид, че прикачените файлове към имейла увеличават обема му и съответно мобилния интернет, който използва при изпращане и получаване.
Винаги можеш да провериш дали имаш прикачен документ след като отвориш имейла.
Качване/сваляне на снимки - Количеството мобилен интернет, което ще бъде използвано зависи изцяло от снимката и приложението, което използваш. Ако твоята камера заснема 8 мегапикселови снимки, тогава ти ще използваш около 1,5 МB за качването на снимка в интернет, при положение, че тя е с висока резолюция. Колкото по-висока е резолюцията и по-детайлна снимката, толкова по-голям ще е обемът й, и съответно мобилния интернет, който ще използва за качване.
Ако качваш снимки в Instagram, и използваш камерата в приложението, то обемът на качената снимка ще бъде много по-малък, благодарение на компресирането на данни, които приложението използва.
Facebook  - Мобилният интернет, който Facebook използва варира, поради различните дейности, които можеш да извършваш – качване/разглеждане на снимки, видео, четене на статии, чат. Всяка от тези дейности черпи различен обем от твоя мобилен интернет. Средно Facebook изразходва 1-2 MB на минута (без отваряне на външни връзки и гледане на видео).
Уеб сърфиране - Сърфирането през браузър на смартфона или таблета ти генерира различен по обем трафик, вариращ от ниски стойности като 1 MB на минута до 4 MB или по-високи, в зависимост от това колко често и какви уебстраници посещаваш. Имай предвид, че някои страници, които посещаваш зареждат автоматично допълнително съдържание (видео, реклами и т.н.), които могат да увеличат потреблението.
Онлайн игри - Някои игри използват повече мобилен интернет от други, но повечето използват приблизително същия обем както Facebook (около 1,5 MB на минута). Въпреки това, някои игри, които ще намериш в онлайн магазина си не използват никакъв мобилен интернет след като ги инсталираш на устройството си.
Ако играеш онлайн игра в мрежа, тогава този обем ще се увеличи, често пъти значително.
Зависи само от теб да установиш колко мобилен интернет изразходва твоята игра. Всяка игра е с напълно уникално потребление, поради което не съществува стандарт за изразходване на мобилен интернет.
Съветваме те да провериш потреблението си на мобилен интернет преди и след като си използвал играта, за да имаш обща представа колко тя изразходва от пакета ти.
Стрийминг на музика - Повечето услуги за стрийминг на музика, като Spotify, използват приблизително 1-2 MB на минута със стандартно качество на звука.
YouTube и стрийминг на видео - Стриймингът на видео е една от услугите, които изразходват най-голям обем от твоя мобилен интернет. Средностатистически, Standard Definition (SD) изразходва между 2-3 MB на минута, а HD-Ready (720p) – около 6 MB на минута.
При стрийминг на видео през мобилната платформа HBO GO, мобилният интернет, който се черпи е около 10 MB на минута.
Ако си редовен потребител на стрийминг услуги, ти препоръчваме да разгледаш плановете на Теленор, включващи по-голям обем мобилен интернет, ето тук:  http://www.telenor.bg/bg/plans/postpaid-plans

Други начини, по които смартфонът ти използва мобилен интернет:

Updates: Ако телефонът ти е настроен автоматично да обновява приложенията, ще се генерира трафик при всяка нова версия.
Прикачени файлове: Прикачените файлове изпратени през e-mail и чат приложения може да са доста големи и да генерират допълнителен трафик. Препоръчваме ти да провериш големината на прикачения файл преди да го изтеглиш.
Социални мрежи: Повечето социални мрежи използват  малко  данни, но ако ги оставиш да работят във фонов режим (да работят и да се актуализират през цялото време) или качваш снимки/видео, това може да  изразходи значително количество МВ.
Back-up на данни: Създаването на резервно копие на голямо количество данни може да изразходи голям обем MB.

Добре е да знаеш:

Какво е Network delay?

Закъснение – параметър, който описва колко време отнема един малък пакет от данни да премине от един елемент на електронната съобщителна мрежа до друг.

До какво води голямото закъснение?

До забавяне в зареждането на Интернет страници, програми за отдалечен достъп (remote desktop, SSH) и програми за комуникация в реално време (VoIP, видео конференция, chat).

Какво е jitter?

Вариацията в закъсненията на пакетите между два мрежови елемента. Причина за jitter може да бъде претоварване на мрежата или проблеми с преноса.

До какво води големият jitter?

Обикновено води до проблеми при програмите, които се нуждаят от комуникация в реално време като IP телефония и видео конференция и причинява влошено качество на връзката.

Какво е Packet loss?

Загуба на пакети – случва се когато част от пакети от данни, предавани през електронната съобщителна мрежа, не успяват да достигнат крайната цел. Обикновено е причинена от натоварване на мрежата.

До какво води големият packet loss?

Загубата на пакети води до накъсване при използване на програмите за комуникация в реално време (IP телефония, видео), забавяне при зареждането на Интернет сайтове и приложения.

*Потреблението на мобилни данни зависи от редица фактори, сред които използваното устройство, софтуера, типа на мрежата и силата на сигнала.Примерите посочени по-горе са ориентировъчни. Действителните стойности на потребление на мобилен интернет могат да варират. В случаите, когато скоростта е намалена до 64/128 kbps, потребителят ще може да вижда основна информация на уебсайт или при проверка на имейл. С тези скорости, по-обемни файлове ще отнемат много по-голям период от време за изпращане/получаване. Аудио/видео стрийминг, изпращане на съобщения със снимки и видео, както и друг тип потребление като спонсорирани съобщения, могат да бъдат недостъпни.

Helpful: Yes: 
385
Helpful: No: 
325
Български

Неизразходваните MB през текущия месец не се прехвърлят в следващия месец и ценовата им равностойност не се възстановява.

Helpful: Yes: 
585
Helpful: No: 
371
Български

След като изразходиш МВ на максимална скорост от абонаментния си план, можеш да продължиш да ползваш мобилен интернет, но на по-ниска скорост. Ако искаш отново да ползваш интернет при максимално достижима скорост преди края на отчетния период, можеш да активираш допълнителен пакет на turbo.lp.telenor.bg.

Helpful: Yes: 
789
Helpful: No: 
552
Български

Има два начина, по които можеш да разполагаш с повече МВ на максимално достижима скорост:

•Можеш да активираш допълнителен пакет за мобилен интернет на turbo.lp.telenor.bg.
•В зависимост от условията на абонаментния ти план, можеш да избереш нов абонаментен план и да направиш промяната в магазините от търговската мрежа на Теленор.

Helpful: Yes: 
469
Helpful: No: 
370
Български

В зависимост от възможностите на твоето мобилно устройство, можеш да ограничиш достъпа до мобилен интернет в България или в роуминг. Можеш да провериш инструкциите на производителя на твоето устройство за повече информация.

Ако желаеш достъпът ти до мобилен интернет да бъде спрян изцяло, можеш да подадеш заявление в магазин от търговската мрежа на Теленор. Тази услуга е валидна за клиенти, които са потребители само на гласова услуга и не използват допълнителни пакети с интернет достъп.

Helpful: Yes: 
456
Helpful: No: 
434
Български

Дори и да не инициираш сесии за интернет или да ползваш интернет само през Wi-Fi, е възможно твоето мобилно устройство да използва мобилен интернет без да знаеш.

Някои от възможните причини за това са:

Ако телефонът ти се опитва да обнови софтуерната си версия или да провери за налична нова версия, правейки интернет сесии (макар и малки по обем) към предварително зададен адрес на производителя;
Ако има настройка на мобилно приложение или програма, които изискват достъп до мобилен интернет през мрежата на оператора, и имат възможност да инициират интернет сесии сами;
Ако си в зона без Wi-Fi покритие, но достъпът до мобилен интернет не е ограничен.

За да избегнеш допълнителен трафик на мобилен интернет, при инсталиране на всяко ново приложение на устройството си, съветваме да прегледаш кои системни настройки и функции  изискват достъп до интернет. Можеш да провериш и вече инсталираните приложения за същите права на достъп.

Helpful: Yes: 
435
Helpful: No: 
391
Български
Дали можеш да ползваш мобилен интернет през 4G/4.5G мрежата на Теленор зависи от твоя абонаментен план, това дали имаш съвместима SIM карта и подходящо устройство, както и от покритието на мрежата. Мобилен интернет през 4G мрежата може да се използва и с някои от предплатените планове на Теленор, както и след покупка на определени допълнителни пакети . За да се възползваш от 4.5G e необходимо първо да ползваш план с включено 4G и да си в район с 4.5G покритие. За да ползваш 4.5G е необходимо да имаш смартфон съвместим да работи с новата функционалност както и софтуер със същия капацитет.
Helpful: Yes: 
79
Helpful: No: 
69
Български

За да ползваш мобилен интернет в чужбина, е необходимо:

да имаш активирана роуминг услуга на номера си;
операторът, чийто услуги ще ползваш, да има роуминг споразумение с Теленор за предоставяне на мобилен интернет;
да имаш коректно въведени настройки за ползване на мобилен интернет;
да нямаш включено ограничение за използването на мобилен интернет в роуминг на устройството си.

Препоръчваме услугата Roam&Surf: с нея сърфираш в интернет в чужбина на по-ниски цени.

Helpful: Yes: 
593
Helpful: No: 
598
Български

Да, необходимо е да изпратиш безплатен SMS с текст STOP на номер 1551. След това ще преминеш към мобилен достъп до интернет с таксуване на база използван обем трафик.

Helpful: Yes: 
372
Helpful: No: 
346
Български

Теленор третира еднакво целия трафик при предоставяне на услуги за достъп до интернет без дискриминация, ограничение или намеса, независимо от подателя, получателя или съдържанието, използваните или предоставените приложения или услуги и крайни устройства.

Helpful: Yes: 
63
Helpful: No: 
65
Български

Не, таксуването на "Дневен достъп до мобилен интернет" не се предлага за нови активации.

Helpful: Yes: 
375
Helpful: No: 
330
Български

Да, Теленор има актуални предложения за пакети за предплатен план с включен мобилен интернет, както  за телефони, така и за таблети и лаптопи.

Helpful: Yes: 
457
Helpful: No: 
356
Български
Информация за максимално достижимите скорости на изтегляне (download) и качване (upload) при ползване на мобилен интернет са посочени в отговора на въпроса „Каква е скоростта на мобилния интернет?“ по-горе.
Helpful: Yes: 
70
Helpful: No: 
63
Български

WAP (Wireless Application Protocol) позволява преобразуването на информацията от интернет във формат, подходящ за дисплея на мобилен телефон. Технологията позволява да използваш базисни услуги като проверка на електронна поща, търсене и сваляне на картинки и мелодии от специално създадени за теб  страници, търсене на различна информация от интернет.

От WAP страницатана Теленор (wap.telenor.bg) можеш:

Да получаваш информация за продуктите и услугите на Теленор;
Да активираш услуги и проверяваш текущия им статус;
Да търсиш полезна информация – кина, новини, забавления;
Да се забавляваш като "сваляш" най-новите лога и мелодии.

WAP услугите са достъпни безплатно, навсякъде в мрежата на Теленор.

Helpful: Yes: 
558
Helpful: No: 
406
Български

Теленор ограничава интернет скоростта след достигане на определен обем трафик, договорен с потребителите за определен период от време (час, ден, седмица, месец или отчетен период). Ограничаването на скоростта може да доведе до затруднения в използването на определени услуги и приложения, които изискват интернет връзка с по-високи скорост и капацитет. Във всички случаи на ограничаване на трафика на данни, еквивалентните категории трафик се третират еднакво.

Helpful: Yes: 
56
Helpful: No: 
57
Български

Теленор може да прилага мерки за управление на трафика на данни, основани на обективно различните технически изисквания за отделните категории трафик, както и в следните случаи:
Изпълнение на нормативни актове на държавни органи, съдебни органи и други публични органи, както и при спазване на законодателни мерки;
С цел запазване сигурността и целостта на мрежата, крайните устройства и предоставяните услуги;
За предотвратяване и смекчаване на предстоящо претоварване на мрежата, когато това претоварване е временно или при изключителни обстоятелства. В тези случаи достъпът на групи потребители може да бъде кратковременно ограничен и/или затруднен, до отпадане на необходимостта от ограничението.
Еквивалентните категории трафик на данни в посочените случаи се третират еднакво. Предприетите мерки за управление на трафика може да засегнат неприкосновеността на личния живот и защитата на личните данни на потребителите при спазване на приложимото законодателство.

Helpful: Yes: 
56
Helpful: No: 
63
Български

Всяко значително, непрекъснато или редовно повтарящо се несъответствие между действителните показатели на услугата за достъп до интернет (скорост и други параметри за качество) и показателите, договорени с Теленор, следва да се счита за несъответствие. Механизмът за наблюдение на съответствието се одобрява от КРС. При установено несъответствие Теленор може да възстанови на потребителя част от месечния абонамент, пропорционален на периода и услугата, през който е било налице неизпълнение на договорените нива за качество. Такова право имат само потребителите, сключили договори за електронни съобщителни услуги след 29.11.2015 г.

Helpful: Yes: 
61
Helpful: No: 
52
Български

Осигуряване на отворен интернет

Теленор третира еднакво целия трафик при предоставяне на услуги за достъп до интернет без дискриминация, ограничение или намеса, независимо от подателя, получателя или съдържанието, използваните или предоставените приложения или услуги и крайни устройства.

Скорости

Теленор осигурява ползването на мобилен интернет в България при следните максимални скорости на изтегляне (download) и качване (upload), изчислени при идеални условия:

2G – Download до 236kbps (EDGE) Upload до 118kbps (EDGE);
3G - Download до 21Mbps (HSPA+) Upload до 5.7Mbps (HSUPA);
3G – Download до 42Mbps (DC-HSDPA) Upload до 5.7Mbps (HSUPA);
4G – Download до 100Mbps (LTE), Upload до до 38Mbps (LTE).

Всяко значително отклонение от посочените стойности може да промени или забави ползването на мобилен интернет.

Обем трафик

Теленор ограничава интернет скоростта след достигане на определен обем трафик, договорен с потребителите за определен период от време (час, ден, седмица, месец или отчетен период).
Ограничаването на скоростта може да доведе до затруднения в използването на определени услуги и приложения, които изискват интернет връзка с по-високи скорост и капацитет.
Във всички случаи на ограничаване на трафика на данни, еквивалентните категории трафик се третират еднакво.

Управление на трафика

Теленор може да прилага мерки за управление на трафика на данни, основани на обективно различните технически изисквания за отделните категории трафик, както и в следните случаи:

Изпълнение на нормативни актове, актове на държавни органи, съдебни органи и други публични органи, както и при спазване на законодателни мерки;
С цел запазване сигурността и целостта на мрежата, крайните устройства и предоставяните услуги;
За предотвратяване и смекчаване на предстоящо претоварване на мрежата, когато това претоварване е временно или при изключителни обстоятелства. В тези случаи достъпът на групи потребители може да бъде кратковременно ограничен и/или затруднен, до отпадане на необходимостта от ограничението.

Еквивалентните категории трафик на данни в посочените случаи се третират еднакво.
Предприетите мерки за управление на трафика може да засегнат неприкосновеността на личния живот и защитата на личните данни на потребителите при спазване на приложимото законодателство.

Правна защита

Всяко значително, непрекъснато или редовно повтарящо се несъответствие между действителните показатели на услугата за достъп до интернет (скорост и други параметри за качество) и показателите, договорени с Теленор, следва да се счита за несъответствие. Механизмът за наблюдение на съответствието се одобрява от КРС. При установено несъответствие Теленор може да възстанови на потребителя част от месечния абонамент, пропорционален на периода и услугата, през който е било налице неизпълнение на договорените нива за качество. Такова право имат само потребителите, сключили договори за електронни съобщителни услуги след 29.11.2015 г.

Helpful: Yes: 
417
Helpful: No: 
389
Български

Национални минути са минутите за разговори към мобилни и фиксирани мрежи на територията на Република България. Включените в абонаментните планове на Теленор национални минути не са валидни за разговори към номера с добавена стойност (започващи с 090), международни дестинации, универсални номера (като 0700) или в роуминг извън зона ЕС.

За повече информация, вижте Цени и формати на услуги с добавена стойност
Helpful: Yes: 
427
Helpful: No: 
308
Български

Максималният срок за активиране на вашата SIM карта е 48 часа (считано от датата на подписване на договора), но в повечето случаи активирането отнема много по-малко време.

Helpful: Yes: 
478
Helpful: No: 
418
Български

В случай че искате да прекратите вашия договор, е необходимо да изявите желанието за това писмено като за ваше удобство можете да попълните Заявление за отказ от мобилни/фиксирани услуги в магазин от търговската мрежа на Теленор. В случай, че желаете да прекратите срочен договор за мобилни/фиксирани услуги преди изтичането на посочения в него срок (12 или 24 месеца) ще дължите и съответните предвидени неустойки.
В магазините на Теленор може да заплатите всички дължими суми (фактури, текущи разговори, неустойки по договор и лизингови вноски), ако към момента на прекратяване на договора има такива.

Helpful: Yes: 
121
Helpful: No: 
210
Български

В сила от 12.01.2018г.:
В случай, че желаете да прекратите договора си преди изтичането на предвидения в него срок (12 или 24 месеца), ще дължите неустойка в размер на оставащите месечни абонаменти до края на срока на договора, но не повече от три стандартни месечни абонамента. Изключение са плановете Джуниър и Любимец, в случаите, в които съгласно договора са предвидени фиксирани суми като неустойки за предсрочното му прекратяване.
Ако сте ползвали отстъпка от месечния абонамент(промоционален месечен абонамент), то ще дължите и възстановяване на такава част от нея, която съответства на оставащия срок на договора.
Ако сте се възползвали от покупка на устройство на преференциална цена, ще дължите и част от отстъпката, която сте получили, съответстваща на оставащия срок на договора. Отстъпката се равнява на разликата между стандартната цена на устройството в брой, без абонамент към датата на покупката и цената (в брой или общата лизингова цена), която сте заплатили при сключването на договора
Подробна информация и точния размер на дължимите неустойки при предсрочно прекратяване на договор за мобилни/фиксирани услуги с Теленор можете да получите в магазин от търговската мрежа на Теленор.

Helpful: Yes: 
141
Helpful: No: 
166
Български

Срокът и датата на изтичането му са посочени в договора ви за мобилни/фиксирани услуги с Теленор. Датата на изтичане да проверите и в личния си профил в мобилното приложение MyTelenor.

Helpful: Yes: 
149
Helpful: No: 
223
Български

Услугата Е-фактура предоставя възможност за онлайн преглед на месечната фактура на абонатите на Теленор в интернет портала MyTelenor. С нея имате възможност да:
Получите информация за таксите и потреблението на телеком услуги за изминал период.
Направите преглед на детайлна месечна справка за проверените разговори и отчетеното потребление
Прегледате данните от фактурата, изобразени в графичен вид
Изтеглите данните в различни формати - PDF, MS Excel, XML, CSV, с цел съхранение на вашия компютър или по-задълбочен преглед и анализ.

Helpful: Yes: 
1 027
Helpful: No: 
332
Български

Услугата е предназначена за всички клиенти на Теленор на частни или бизнес абонаментни планове.

Е-фактура не може да се използва от потребители на предплатените програми на Теленор.

Helpful: Yes: 
780
Helpful: No: 
401
Български

Достъп до услугата Е-фактура можете да получите след регистрация за ползване на услуги в уеб-портала MyTelenor. За повече информация посетете инструкциите за регистрация.

Helpful: Yes: 
1 288
Helpful: No: 
625
Български

Да. Услугата е достъпна за всички вече регистрирани потребители в MyTelenor, използващи абонаментни или бизнес програми. Новорегистрираните потребители получават достъп до услугата до 24 часа след регистрацията си.

Helpful: Yes: 
1 858
Helpful: No: 
616
Български

В портала MyTelenor имате достъп до фактурите за последните 4 (четири) отчетни периода.
При активиране на услугата Е-фактура Оригинал, ще имате възможност да преглеждате до 6 фактури за изминал период.

Helpful: Yes: 
913
Helpful: No: 
354
Български

Общите суми по фактури можете да видите, само ако сте титуляр на договора и притежавате административни права за услугата Е-фактура. В противен случай, имате достъп до информация за суми само по вашия телефонен номер, с който сте регистрирани в портала MyTelenor, включително и детайлна справка за потреблението.

Helpful: Yes: 
521
Helpful: No: 
432
Български

Клиентски номер е номерът, под който издаваме вашата фактура. Към един клиентски номер могат да принадлежат един или няколко телефонни номера. Потреблението на всички телефонни номера, които принадлежат на един и същ клиентски номер, се фактурира в обща фактура.

Ако сте титуляр на договора (телефонният номер се води на ваше име) и желаете да имате достъп до цялата фактура за вашия клиентски номер, е необходимо да подадете заявление в най-близкия представителен магазин на Теленор. За попълване на заявление е необходимо първо да сте регистриран потребител в MyTelenor и да знаете вашия клиентски номер.

Важно: Титуляр на договор с административни права има достъп до Е-фактура само за клиентския номер, попълнен в заявлението за административни права.

Helpful: Yes: 
538
Helpful: No: 
372
Български

Можете да откриете информация за вашия клиентски номер по следните начини:
На началната страница на услугата Е-фактура
На страницата на всяка отделна фактура, редом до информацията за фактурата (номер на фактура и дата на издаване) е посочен и клиентският номер.
Във вашата месечна фактура на хартия
В справката за общо потребление, получавана по имейл, при абонамент за безплатната услуга @Фактура
Чрез SMS със съдържание 11 на номер 1000, като цената на SMS-a е според вашия тарифен план.
Безплатно на *123#

Helpful: Yes: 
353
Helpful: No: 
260
Български

За да виждате детайлната справка за потребление за вашия телефонен номер, е необходимо услугата да бъде активна. Може да я активирате по един от следните начини:
чрез услугата Допълнителни услуги от раздел Услуги в MyTelenor
чрез обаждане на номер 123 (таксува се според вашия тарифен план).
като подадете заявление за активиране на тази услуга в най-близкия представителен магазин на Теленор.

Helpful: Yes: 
448
Helpful: No: 
358
Български

Възможните причини са:
Отказали сте се от услугите на Теленор
Потребител сте на предплатени програми
Титулярът на договора ви е забранил /ограничил достъп до услугата.

Helpful: Yes: 
350
Helpful: No: 
640
Български

Имате възможност да изтеглите и запазите на компютъра си данните от вашите е-фактури чрез опцията Експорт.  Тя е налична за всяка фактура, достъпна онлайн в портала MyTelenor, в раздел Сметка и плащане > Е-фактура.

Helpful: Yes: 
643
Helpful: No: 
401
Български

Имате възможност да изтеглите данните от вашите фактури в различни файлови формати:
електронно подписана фактура - в PDF формат, заверен с електронен подпис
PDF, XLS, CSV и XML.

Изтегляне на Е-фактура Оригинал
Клиентите, които имат активна услугата Е-фактура Оригинал, имат възможност да изтеглят своята фактура в PDF формат, заверена с електронен подпис. Изтегленият файл е оригинален счетоводен документ и може да бъде използван за всички счетоводни операции.

Експорт в PDF формат
Всеки клиент може да изтегли своята фактура в PDF формат. Изтегленият файл съдържа информацията за самата фактура, както и допълнителната информация за потреблението на всеки телефонен номер - общо потребление и детайлна справка за потребление. Изтегленият файл е копие на хартиената фактура и съдържа всички данни от нея, но няма счетоводна стойност - копието на фактурата в PDF формат може да се ползва само за информативни цели.

Експорт в XLS формат
Всеки клиент може да изтегли своята фактура в табличен вид, под формата на Excel файл.

Важно: При експорт в PDF, XLS, XML и CSV формат изтегленият файл съдържа информация, в зависимост от правата на достъп на съответния потребител - само за номера, с който клиентът е регистриран в портала, или за няколко/всички номера от съответната фактурата (в случай на административни права за услугата Е-фактура).

Helpful: Yes: 
344
Helpful: No: 
251
Български

Да. От Настройки на страницата на услугата Е-фактура изберете опция Настройки за известия. Там можете да посочите начин за известяване на нова фактура - чрез SMS или имейл. Попълнете телефонен номер и/или имейл адрес и запишете с бутона "Запази".
При излизане на нова фактура, ще получите известие в удобния за вас формат.

Helpful: Yes: 
344
Helpful: No: 
247
Undefined
Да. От страницата Настройки за известия, която е достъпна през раздел Сметка и плащане > услуга Е-фактура > Настройки, отмаркирайте типа или типовете известие и запишете промените с бутона "Запази".
Helpful: Yes: 
382
Helpful: No: 
269
Български

Можете да настроите изтеглените CSV файлове да бъдат отваряни директно с Microsoft Excel. Aко използвате стандартните настройки на тази програма, файловете ще се четат нормално.

В случай, че имате специфични настройки на своя компютър, следният съвет за вмъкване на данни от текстов файл в Microsoft Excel ще ви бъде полезен (примерните екрани са валидни за Microsoft Excel 2010).

1. След вход в портала MyTelenor, изберете Сметка и плащане > E-Фактура > Експорт срещу фактурата за желания период.

2. Изберете един от предлаганите текстови файлове, например details_1.csv.

3. Системата генерира диалогов прозорец, с който ви предлага да запазите или отворите файла.

4. Запишете файла в желаната от вас директория на вашия компютър (по подразбиране се запазва в папка Downloads за по-нови версии на приложението Microsoft Excel).

5. Отворете приложението Microsoft Excel, след което селектирайте първото квадратче от таблицата - така ще селектирате реално цялото платно.

6. Сега изберете последователно меню Data > From text (за Excel 2003 или по-стари версии, изберете Data > Import External Data > Import Data).

7. В диалогoвия прозорец, който се зарежда, изберете тип на файла да бъде текстови файлове (Text files .. ) и изберете файла, който преди това записахте, т.е. файла, от който искате да вмъкнете информация. След това изберете "Import".

8. Приложението генерира диалогов прозорец, в който настройките трябва да бъдат такива, каквито ги виждате на екрана. Уверете се, че за полето File Origin е избрана стойността 1251 : Cyrillic (Windows). Изберете "Next >".

9. На следващата стъпка трябва да посочите разделител - изберете Comma. Веднага ще видите ефекта като подравняване на данните в долните колони. След това преминете към следваща стъпка чрез "Next >".

 

10. В този диалогов прозорец трябва да зададете тип на колоните. При първоначално зареждане на диалоговия прозорец е избрана само първата колона. За да изберете всички колони, придвижете скролера до последна колона, натиснете бутон "Shift" от клавиатурата и без да пускате бутона, кликнете с мишката в последната колона. Трябва да получите избиране на всички колони. След като вече сте избрали колоните, от карето "Column data format" изберете типа на полето. Можете да изберете тип General, което ще предизвика зареждане на типовете по подразбиране, или Text, което ще интерпретира данните в текстов формат. Натиснете "Finish", за да приключите.

11. Приложението извежда диалогов прозорец, с който ви пита от коя клетка да започне да вмъква данните. По подразбиране, това е клетка А1. Можете да я промените. След натискане на бутона "ОК", реално осъществявате вмъкването на данните в документа.

12. Сега данните са вмъкнати и може да извършвате аритметични операции с тях.

Helpful: Yes: 
260
Helpful: No: 
235
Български

Да, в пограничните райони на България, ако имаш активна роуминг услуга и автоматично зададен избор на мрежа от менюто на ползвания мобилен телефон е възможно включване в мрежата на друг оператор. В такъв случай, въпреки че се намираш в България, разговорът се приема за проведен в роуминг, тъй като си свързан към мрежата на друг оператор. За да избегнеш таксуване на разговори в роуминг, те съветваме да направиш необходимите настройки на мобилния си телефон, като избереш опцията „Ръчен избор на мрежа“.

Helpful: Yes: 
226
Helpful: No: 
108
Български

Кратки изходящи текстови съобщения (SMS-и). Ако чуждестранният роуминг партньор не ни предостави информация за мобилните номера, към които си изпращал съобщения в роуминг, тези номера се отбелязват с номер 35989100000..

Helpful: Yes: 
145
Helpful: No: 
138
Български

Може да провериш дали имаш активна роуминг услуга по един от следните начини:
През мобилното приложение MyTelenor – влез в Услуги, после в Управление
През MyMenu на номер *123# с избор на опция 6, ако си на абонаментен план и с избор на опция 8, ако си на предплатен план на Теленор

Helpful: Yes: 
1 206
Helpful: No: 
1 137
Български

През мобилното приложение MyTelenor – от Услуги/Управление избери „Роуминг услуга“ и натисни „Активирай“.

Ако си потребител на абонаментен план на Теленор, можеш да активираш роуминг услуга лесно и бързо, като изпратиш безплатен SMS с текст А на номер 1210

Ако си потребител на предплатен план на Теленор, можеш да активираш роуминг услуга лесно и бързо, като избереш от твоя телефон *111# и натиснеш бутона за набиране. Ще получиш SMS с потвърждение за успешна активация.

Важно: След 1 юли 2014 г., може да използвате Алтернативни доставчици на роуминг услуги, различни от Теленор, като ще продължите да ползвате роуминг услуги от Теленор в останалия свят.

Helpful: Yes: 
1 181
Helpful: No: 
1 211
Български

В роуминг се таксуват както изходящите, така и входящите разговори, според твоя роуминг план и в зависимост от това в коя държава и зона се намираш. Вижте повече информация

Helpful: Yes: 
339
Helpful: No: 
623
Български

Изпращането на SMS се таксува според роуминг плана, който ползваш и в зависимост от това в коя зона и коя държава се намираш. Вижте повече информация

Helpful: Yes: 
191
Helpful: No: 
184
Български

В роуминг получаването на кратки текстови съобщения е безплатно.

Helpful: Yes: 
242
Helpful: No: 
166
Български

Можеш да деактивираш получаването на уведомителни SMS с информация за роуминг цените през мобилното приложение MyTelenor. Само влез в Услуги/Управление/Информация за роуминг цени. В менюто ще видиш бутон Деактивирай. 
Ако искаш да спреш получаването на уведомителни SMS-и с информация за роуминг цените, набери безплатно *123#, избери опция 6 Roaming, а после опция 3 SMS Info. Накрая избери опция 1 „Отказ от информация за цени в роуминг“
В случай че искаш пак да започнеш да получаваш информация за цените на роуминг услугите, можеш да го направиш отново безплатно като набереш *123#, избереш опция 6 Roaming, а после опция SMS Info. Накрая избери опция 2 „Информация за цени в роуминг“.

Helpful: Yes: 
215
Helpful: No: 
148
Български

Да, когато си в роуминг, можеш да получаваш и изпращаш MMS, стига Теленор да има споразумение за роуминг с този оператор. Получаването на MMS е безплатно, а изпращането е според роуминг плана, който ползваш.

Helpful: Yes: 
207
Helpful: No: 
162
Български

Роуминг услугите, предоставени от Теленор, се таксуват на основата на информация, получена от роуминг партньора, за ползваните услуги от потребителите на Теленор. Тази информация се подава към Теленор от съответния оператор ежедневно, но е възможно да има забавяне до един месец от съответния оператор. Теленор таксува тези услуги и ги отразява в месечната фактура на потребителя. За клиенти на предплатени планове, таксуването става в реално време.

Helpful: Yes: 
329
Helpful: No: 
584
Български

Не, не можеш да ползваш този начин на плащане. Сумите, които заплащаш чрез услугата Онлайн плащане, се усвояват единствено за покриване на неплатени задължения, както и за авансови плащания.

Helpful: Yes: 
359
Helpful: No: 
357
Български

като избереш от твоя телефон *111# и натиснеш бутона за набиране – до минута ще получиш SMS с потвърждение за успешно активиране на услугата роуминг

Важно: активирането на услугата роуминг за предплатена карта може да стане само на територията на България. Затова те съветваме да провериш дали си активирал роуминг, преди да започнеш своето пътуване.

При активиране на услугата роуминг се съгласяваш и с Общите условия на услугата Roam&Surf.

Helpful: Yes: 
801
Helpful: No: 
537
Български

При смъртен случай на наш абонат е необходимо негов наследник да посети магазин от търговската мрежа на Теленор и да ни уведоми за настъпилото събитие. Наследникът трябва да предостави смъртен акт (препис, извлечение от акт за смърт), с който да удостовери настъпилата смърт.

Helpful: Yes: 
167
Helpful: No: 
148
Български

В случай че бъде предоставен посоченият по-горе документ/и, на наследника се предоставя за подпис „Заявление за отказване от мобилни услуги”.

При наличие на задължения, които включват текущи задължения, фактури и лизингови вноски на починалия абонат, които са останали незаплатени към момента на подаване на заявлението, се изисква заплащането им от наследниците. Ако абонатът има непогасени лизингови вноски, наследникът попълва и договор за изкупуване на съответното устройство.

Ако починалият абонат има неизтекъл срочен договор, неустойки по него не се дължат. Заявлението се разглежда и в случай на удовлетворяване, договорът се прекратява в срок до 10 работни дни от подаване на заявлението.

Helpful: Yes: 
183
Helpful: No: 
143
Български

Това е процедура, при която наследник на починал титуляр прехвърля номер/а на свое име.
При тази процедура не се начисляват неустойки за договора на номера/та.
Наследникът се възползва от всички преференции като за нови абонати (карта, телефон, промоционални минути и т.н.).
Претенции върху номера/та могат да имат само наследниците, които фигурират в Удостоверението за наследници.

Helpful: Yes: 
186
Helpful: No: 
141
Български

Удостоверение за наследници
Смъртен акт
Лична карта на наследника, който ще приеме номера

Унаследеният номер губи всички предишни преференции и услуги, като роуминг, отстъпка Лоялен клиент, Група за приятели и т.н.

В случай че номерът няма да се унаследява, а ще се спира, достатъчно е предоставянето само на Смъртен акт.

Helpful: Yes: 
160
Helpful: No: 
117
Български

Клиентът заплаща крайния баланс за номера/та, без неустойки. В случай че номерът има и активен лизинг, трябва да бъдат погасени оставащите лизингови вноски.

Helpful: Yes: 
163
Helpful: No: 
117
Български

Услугата Текуща сметка и потребление дава информация за:
Текущата сума на вашето потребление на мобилни услуги
Задължения по фактура за отчетен период
Оставащо потребление на включени минути
Оставащо потребление на включен мобилен интернет
Оставащо потребление на включени съобщения
Оставащо потребление на мобилен интернет в роуминг
Кредитен лимит на вашите номера по фактура

Информация за текуща сметка и потребление се предоставя за телефонния номер, с който в дадения момент ползвате портала MyTelenor.

Helpful: Yes: 
873
Helpful: No: 
432
Български

Данни за оставащо потребление на минути, мобилен интернет, съобщения и мобилен интернет в роуминг са налични за всички клиенти, които ползват абонаментен план с включени пакети или са закупили допълнителни пакети.

Helpful: Yes: 
563
Helpful: No: 
338
Български

За да получите информация за своята текуща сметка и потребление е необходимо единствено да се регистрирате в портала MyTelenor със своя мобилен или фиксиран телефонен номер.  За повече информация посетете инструкциите за регистрация.

След всеки вход в портала автоматично получавате актуална информация за вашата текуща сметка и потребление към последната дата на обновяване - на началната страница на портала или в секцията Сметка и плащане.

Helpful: Yes: 
1 060
Helpful: No: 
546
Български

Текуща сметка представлява текущата сума от вашето потребление на мобилни услуги към даден момент на обновяване, в рамките на текущия период на отчитане. Текущата сметка е без ДДС и не включва абонаментни такси, отстъпки и лизингови вноски.

Helpful: Yes: 
720
Helpful: No: 
418
Български

Задълженията за минал период представляват сумата от вашето потребление на мобилни или фиксирани услуги по фактура. Можете да ги откриете онлайн в карето Дължима сума, заедно с периода, за който се отнасят.

Задълженията за минал период са с ДДС и включват абонаментни такси, отстъпки, лизингови вноски, както и неплатени задължения за предходен период.

Helpful: Yes: 
416
Helpful: No: 
276
Български

Това е пакет с включени минути, който се предлага с абонаментните програми на Теленор или може да бъде закупен допълнително от клиентите на абонаментни и корпоративни планове.

При проверка на пакет минути в MyTelenor портал и приложение получаваш информация за:
- общ брой пакети минути, които ползваш
- оставащите минути от всеки пакет, в рамките на текущия отчетен период
- общ брой минути, предоставени за текущия отчетен период за всеки пакет

Данните са валидни към посочената дата на обновяване.

Helpful: Yes: 
279
Helpful: No: 
231
Български

Това е пакет с включен трафик за мобилен интернет, според абонаментния план, който ползвате, или според закупените от вас допълнителни пакети за мобилен интернет.

При проверка на оставащо потребление на мобилен интернет получаваш информация за:
- общ брой пакети за мобилен интернет, които ползвате
- оставащия трафик за мобилен интернет от всеки пакет, в рамките на текущия отчетен период
- общ обем трафик мобилен интернет предоставен за текущия отчетен период за всеки пакет.

Данните са валидни към посочената дата на обновяване.

Helpful: Yes: 
242
Helpful: No: 
238
Български

Кредитения лимит е допустимата граница на потребление на мобилни услуги за всеки абонат на Теленор. Когато сумата от текущото потребление и задълженията за минал период надвишат кредитния лимит, изходящите ви обаждания могат да бъдат деактивирани. Освен за стойността на кредитния лимит тази проверка дава информация и за вашето потребление към момента, като процент от кредитния лимит.

Helpful: Yes: 
284
Helpful: No: 
292
Български

Кредитния лимит е общ за всички номера по дадена фактура. Например ако имате два номера, които излизат на една фактура, кредитният лимит ще е общ за двата номера, а съобщението, което ще видите ще бъде: „Вашият кредитен лимит е Х лв. за 2 карти. Към момента сте използвали Y% от вашия кредитен лимит ”

Helpful: Yes: 
306
Helpful: No: 
244
Български

Това е пакет с включени всеки месец определен брой SMS/MMS съобщения, според абонаментния план, който използвате, или според закупените от вас допълнителни пакети.

При проверка на оставащо потребление на пакети съобщения в My Telenor приложение и уеб портал получавате информация за:
- общ брой пакети със съобщения, които ползвате
- оставащите съобщения от всеки пакет, в рамките на текущия отчетен период
- общ брой съобщения, предоставени за текущия отчетен период за всеки пакет.

Данните са валидни към посочената дата на обновяване.

Helpful: Yes: 
236
Helpful: No: 
218
Български

Данните за текуща сметка и потребление се обновяват автоматично на определен интервал от време. Данните са валидни към посочената дата на обновяване.
След вход  в портала автоматично получавате актуална информация за вашата текуща сметка и потребление към последната дата на обновяване, както и информация за самата дата на обновяване.

Helpful: Yes: 
551
Helpful: No: 
347
Български

SMS кодът се използва за финално потвърждение на подадена от вас заявка за онлайн услуга в интернет портала MyTelenor.

Потвърждавайки онлайн заявка чрез SMS код,  удостоверявате, че ползвате телефонния номер, с който в дадения момент осъществявате достъп до MyTelenor портала и услугите в него.

Helpful: Yes: 
224
Helpful: No: 
174
Български

Потвърждение чрез SMS код се прилага към момента за следните услуги в интернет портала MyTelenor:
* Допълнителни пакети
* Автоматично презареждане на предплатена карта от абонат
* Продължаване на абонамент
* Покупка на FUN Call мелодия

Helpful: Yes: 
177
Helpful: No: 
173
Български

Кодът се генерира автоматично при подаване на заявка за избраната от вас услуга и се изпраща на вашия телефонен номер чрез SMS.

За да получите SMS кода, е необходимо устройството с телефонния номер, с който в дадения момент осъществявате достъп до онлайн услугите в MyTelenor, да бъде включено и да има възможност за получаване на SMS съобщения.

Helpful: Yes: 
195
Helpful: No: 
163
Български

Не, получаването на текстовото съобщение с SMS код е напълно безплатно.

Заплащате единствено стойността на ползваната услуга (напр. стойността на  добавения допълнителен пакет), в случай че подадената от вас заявка бъде успешно обработена.

Helpful: Yes: 
224
Helpful: No: 
170
Български

SMS кодът е валиден 15 минути от момента на неговото генериране. Крайният срок на валидност (дата и час) е посочен в съобщението, в което е изпратен кодът.

В случай че не използвате кода в рамките на този период, кодът става невалиден и е необходимо повторно да заявите желаната от вас услуга. Кодът може да бъде използван веднъж за потвърждение на една заявка.

В случай че заявката за избраната услуга не бъде потвърдена чрез валиден SMS код в рамките на посочения период, тя няма да бъде изпълнена и заявената услуга няма да бъде активирана.

Helpful: Yes: 
191
Helpful: No: 
179
Български

В случай че дадена услуга изисква потвърждение чрез SMS код, на страницата й за поръчка има публикувана информация за тази допълнителна стъпка.

Helpful: Yes: 
203
Helpful: No: 
183
Български
 1. Всички клиенти, които ползват мобилни гласови услуги, мобилни интернет услуги и/или фиксирани услуги на Теленор, могат да се регистрират и да ползват онлайн услугите в портала MyTelenor.

Helpful: Yes: 
1 188
Helpful: No: 
661
Български

Регистрацията се извършва с SMS на номер 5005 или с обаждане на номер *123, в зависимост дали клиентът е потребител на мобилни или фиксирани услуги от Теленор. За повече информация посетете инструкциите за регистрация.

Helpful: Yes: 
2 468
Helpful: No: 
1 209
Български

Необходимо е да влезете с вашия телефонен номер, с който сте регистрирани в портала, и валидната до момента парола. От началната страница на портала можете да изберете опцията "Промяна на парола" в карето Профил, за да преминете към промяна на текущата си парола.

Ако сте забравили паролата си за портала, следвайте инструкциите за забравена парола и ще ви изпратим нова.

Helpful: Yes: 
775
Helpful: No: 
475
Български

Да. Има значение. За по-голяма сигурност може да изберете парола с малки и големи символи, както да добавите и цифри и специални символи. Паролата трябва да е с минимална дължина от 6 символа.

 

Helpful: Yes: 
539
Helpful: No: 
374
Български

Достъп до услугите в MyTelenor се прекратява в следните случаи:

 • • за клиенти на предплатени планове, които не са влизали като регистрирани потребители в интернет портала MyTelenor повече от 3 (три) месеца;
 • • за клиенти, които са се отказали от услугите на Теленор;
 • • при смяна на телефонен номер или смяна на собственост.
Helpful: Yes: 
747
Helpful: No: 
1 009
Български

Телефонният номер е уникалното потребителско име на всеки клиент на Теленор в интернет портала MyTelenor. При смяна на телефонен номер  трябва да се регистрирате отново в интернет портала MyTelenor, вече с новия си мобилен или фиксиран номер като нов потребител. В този случай губите всички лични данни към потребителския профил на стария си телефонен номер.

 

Helpful: Yes: 
596
Helpful: No: 
504
Български

От карето Профил на началната страница на портала, изберете опцията "Промяна на лични данни" и направете желаните промени.

 

Helpful: Yes: 
605
Helpful: No: 
478
Български

Да, ползвайки домашен телефон от Теленор, вие сте клиент на фиксираните услуги на оператора и може да се регистрирате в интернет портала MyTelenor. За повече информация посетете инструкциите за регистрация.

За вход в портала използвайте вашия фиксиран номер, с включен код на населеното място (например, за град София - 021234567).

Helpful: Yes: 
483
Helpful: No: 
412
Български

Цената на SMS съобщение към номер 5005 е 0,00 лв. за всички клиенти на територията на България.

Цената на съобщение към 5005 в роуминг за клиенти на абонаментни планове се определя в зависимост от избраната роуминг тарифа и държавата, в която се намира абонатът. Цената на съобщение към 5005 в роуминг за клиенти на предплатена услуга е 1,91 лв.

Цената за обаждане към 123 е според актуалната ценова листа на Теленор.

Цените са с ДДС.

Helpful: Yes: 
963
Helpful: No: 
495
Български

Да, докато сте в чужбина, можете да се регистрирате в портала MyTelenor по същия начин както, когато сте в България. Прочетете инструкции за регистрация.

Helpful: Yes: 
560
Helpful: No: 
430
Български

Да, можете да се регистрирате с пренесения телефонен номер в интернет портала MyTelenor. За повече информация посетете инструкциите за регистрация.

Helpful: Yes: 
615
Helpful: No: 
412
Български

Е-фактура Оригинал е електронен аналог на оригиналната хартиена фактура. Тя напълно заменя хартиения вариант и може да бъде използвана като първичен счетоводен документ пред данъчните служби (за всички необходими счетоводни операции).

Универсалният електронен подпис на Теленор, с който е заверена Е-фактура Оригинал, гарантира автентичността на произхода й, както и нейното съдържание и непроменяемост.

Helpful: Yes: 
836
Helpful: No: 
284
Български

Потребителите, ползващи Е-фактура Оригинал, имат възможност да изтеглят техните електронни фактури както в стандартен PDF формат (Е-фактура Дубликат), така и в PDF формат, заверен с универсален електронен подпис от Теленор (Е-фактура Оригинал).

Helpful: Yes: 
737
Helpful: No: 
247
Български

Услугата е достъпна за всички потребители на портала MyTelenor, които имат административни права за услугата Е-фактура. Повече информация може да намерите в секция MyTelenor -> Сметка и плащане > Е-фактура.

Helpful: Yes: 
374
Helpful: No: 
275
Български

Ако ползвате услугата Е-фактура Оригинал, ще имате достъп до вашите фактури само в електронен формат, в портала MyTelenor > Сметка и плащане > Е-фактура.

Helpful: Yes: 
428
Helpful: No: 
183
Български

Ако активирате услугата днес, следващата издадена фактура по вашия договор ще бъде достъпна онлайн като Е-фактура Оригинал в портала MyTelenor > Сметка и плащане > Е-фактура >  Експорт.

Helpful: Yes: 
835
Helpful: No: 
279
Български

Ако прекратите услугата Е-фактура Оригинал днес, следващата издадена фактура по вашия договор ще ви бъде изпратена на хартиен носител на адреса, посочен в договора ви за мобилни/фиксирани услуги.

Helpful: Yes: 
282
Helpful: No: 
185
Български

За да валидирате еднократно електронния подпис на Теленор във вашата Е-фактурата Оригинал, моля убедете се, че:
Имате активирана услугата Е-фактура Оригинал
Имате издадена поне една Е-фактура Оригинал

В случай, че вече сте активирали услугата и имате издадена Е-фактура Оригинал, моля следвайте стъпките по-долу.

Описаните стъпки за еднократно валидиране на електронния подпис имат доброволен характер.
Дори да не валидирате подписа, можете да изтегляте и преглеждате вашите Е-фактури Оригинал в PDF формат. В този случай фактурите имат единствено информативна стойност и не могат да се използват като счетоводен документ за данъчни цели.
По всяко време, когато пожелаете, имате възможност да валидирате електронния подпис към вашите Е-фактури Оригинал.

1. Изтеглете PDF файла на вашата Е-фактура Оригинал от портала MyTelenor > секция Сметка и плащане > услуга Е-фактура, опция Експорт

Валидиране на електронен подпис - стъпка 1 - линк към Експорт

Валидиране на електронен подпис - стъпка 1- бутон за изтегляне на Е-фактура Оригинал

2. Отворете PDF файла. Ще видите вашата Е-фактура Оригинал с невалидиран електронен подпис. Кликнете върху подписа.

Валидиране на електронен подпис - стъпка 2 - невалидиран подпис

3. Ще се отвори прозорец със статус на електронния подпис. Изберете бутон „Signature Properties…”.

Валидиране на електронен подпис - стъпка 3

4. Ще се отвори нов прозорец „Signature Properties”. Изберете “Show Signer’s Certificate…”.

Валидиране на електронен подпис - стъпка 4

5. Ще се отвори прозорец „Certificate Viewer”. Изберете опция „Trust”.

Валидиране на електронен подпис - стъпка 5

6. Изберете бутона „Add to Trusted Identities…”.

Валидиране на електронен подпис - стъпка 6

7. Ще се отвори нов диалогов прозорец за потвърждение. Изберете „ОК”.

Валидиране на електронен подпис - стъпка 7

8. Ще се отвори прозорец „Import Contact Settings”, където маркирайте опциите, показани на екрана долу, и потвърдете с бутона „OK”.

Валидиране на електронен подпис - стъпка 8

9. Затворете PDF файла и го отворете отново. Вашата Оригинална Е-фактура с валидиран електронен подпис на Теленор би трябвало да изглежда по начина, показан на изображението по-долу.

Валидиране на електронен подпис - стъпка 10, фактура с валидиран подпис
Helpful: Yes: 
253
Helpful: No: 
199
Български

За да се валидира коректно електронния подпис, е необходимо да имате инсталирана версия 7 или по-висока на Adobe Reader. Ако използвате друга версия, можете безплатно да изтеглите най-новата версия от сайта на Adobe.

Helpful: Yes: 
242
Helpful: No: 
185
Български

Вашите Е-фактури Оригинал ще се натрупват онлайн след датата на активиране на услугата в портала MyTelenor > Е-фактура > Експорт. Може да преглеждате или изтегляте до 6 Е-фактури за изминал период.

Helpful: Yes: 
948
Helpful: No: 
293
Български

Период на валидност на картата и на кредита при презареждане на кредит, в случай че ползвате някой от изброените по-долу предплатени планове:
•    Стандартен предплатен план на Теленор
•    Предплатен план Приятели
•    Предплатен план Теленор
•    Предплатен план GoWeb

 

Период на валидност при активация на картата

карта

365 дни

кредит

60 дни

Презареден кредит (сума за разговори)

 

6.00 лв. до 9.99 лв.

10.00 лв. или повече*

Удължаване периодът на валидност на кредита (картата), в случай че текущият е по-малък от периода на валидност, който се предвижда за новото презареждане

карта

365 дни

395 дни

кредит

60 дни

90 дни


При зареждане на карта, ползваща предплатен план, различен от посочените по-горе, валидността на кредита (картата) се увеличава със 60 или 90 дни (съответно за презареждания на стойност 6,00-9,99 лв. или 10 и повече лв.*), в случай че оставащият период на валидност на кредита (картата) е по-малък от периодa на валидност, който се предвижда за новото презареждане.
*За презареждане от 10 лева или повече ще се считат и няколко презареждания, с обща стойност 10 лв. или повече, направени в рамките на 30 дни.
В случаите, в които текущият период на валидност на картата (и/или на кредита), която се зарежда, е по-голяма от периода на валидност на кредита (картата), който се предвижда за съответно презареждане, то текущият период на валидност на картата (или на кредита) няма да се промени.
Ако не бъде направено презареждане в рамките на периода на валидност на текущ кредит, то той се губи.
Ако периодът на валидност на картата не бъде удължен, то тя ще се деактивира автоматично след изтичането му и повече няма да можете да използвате този мобилен номер. В този случай се губят наличния кредит и неизразходеното включено потребление. 
Важно: След направено презареждане, ще бъдете уведомени с SMS за периодa на валидност на кредита.
При проверка на валидността на кредита през My Menu или през Автоматичното информационно обслужване, с избор на 123 (0,03 лв./обаждане), вие ще получите информация само за неговата

Helpful: Yes: 
4
Helpful: No: 
5
WAP
Български

За вас

WAP (wireless application protocol) позволява преобразуването на информацията от Интернет във формат подходящ за дисплея на мобилния ви телефон. Технологията позволява да използвате услуги като: Проверка на електронна поща, търсене и сваляне на картинки и мелодии от специално създадени за вас страници, търсене на различна инфoрмация от интернет.

Услугите са достъпни без месечна такса, навсякъде в мрежата на на Теленор.

От WAP страницата на Теленор (wap.telenor.bg) можете:

 • Да получавате информация за продуктите и услугите на Теленор, цени, промоции
 • Да активирате услуги – ММSGPRS
 • Да търсите полезна информация – кина, новини, забавления
 • Да се забавлявате, катo „сваляте” най-новите лога и мелодии.
 • Как работи

  Услугата функционира по два начина, между които можете да избирате. Това са две технологии, които по своите качества взаимно се допълват. Винаги можете да изберете тази от тях, която отговаря на моментните ви потребности и е по-изгодна за вас:

  WAP през GPRS / UMTS / HSDPA

  Таксуването се извършва според обема на обменената информация, без значение от времетраенето. Според вашите нужди, телефон и покритие на Теленор вие можете да използвате достъп през GPRS, UMTS, HSDPA или HSUPA.

  GPRS e технология за високоскоростно предаване на данни. Максималната скорост, която се достига в мрежата на Теленор e 86 kbit/s

  UMTS e мобилната мрежа от трето поколение наТеленор, която позволява използването на максимална скорост до 384 kbps

  HSDPA е технология, която позволява увеличение на максимална скорост за download в 3G мрежата до 7.2 Mbps

  HSUPA е технология, която позволява увеличение на максимална скорост за upload в 3G мрежата до 2 Mbps

  WAP през номер 1000

  Свързването през номер 1000 се осъществява чрез технологията CSD. Скоростта на предаването на данни е по-бавна и таксуването се извършва според времето, през което сте били свързани, а не според обмененото количество данни.

  Преносът на данни през номер 1000 е със скорост 9,6 kbit / s.

 

Колко струва

WAP през GPRS / UMTS / HSDPA

Услугата е достъпна за абонати на Теленор с Абонаментни и Предплатени планове.

Таксуването се извършва на базата на количеството обменена информация без оглед на времетраенето на WAP сесията.

WAP трафикът през GPRS / UMTS / HSDPA се таксува по 2,40 лв. за МB при използване на настройки с APN telenor или internet.telenor.bg, за всички, които са получили или заявили и приели автоматичните настройки.

Минималното първоначално таксуване е 1 KB, а при тарифни планове за частни лица е 5 KB. Интервалът на последващо таксуване е 1KB.

За настройки с APN telenor или internet.telenor.bg и таксуване на трафика по 2,40 лв/МВ изпратете SMS до номер 100 със съдържание wap – за wap през GPRS..

 • Цените са с ДДС.
 • Таксуването е с точност до КВ.

1 MB ( Мегабайт) = 1024 КВ (килобайта)

1 КВ (Килобайт) = 1024 Вytes (Байта)

1 MB = 1200 WAP страници, или 20 web страници, или 100 e-mail - а без прикрепени файлове, или 10 e-mail - a с по 1 страница прикрепени файлове

WAP през номер 1000

Услугата е достъпна за всички абонати на Теленор с Абонаментни и Предплатени планове.

Таксуването се извършва според времетраенето на връзката без оглед на обема ползвана информация.

  • За клиентите с Абонаментни планове- 0.06 лв./мин
  • За клиентите с Предплатени планове - 0.06 лв./мин

Цените са с ДДС.

 

Как да получа услугата

Услугата е достъпна за всички абонати на Теленор с Абонаментни и Предплатени планове.

За WAP през CSD / GPRS / UMTS / HSDPA ви e необходим телефон поддържащ CSD / GPRS / UMTS / HSDPA.

АВТОМАТИЧНИ НАСТРОЙКИ:

РЪЧНИ НАСТРОЙКИ:

За да видите ръчните настройки за вашия телефон използваите конфигуратора за настройки.

WAP в роуминг

Ползването на WAP през CSD в роуминг е възможно през номер 1000 в международен формат, т.е. +359891000. Тарифирането става съобразно ценоразписа на Теленор за гласови услуги в роуминг.

Ползването на WAP през GPRS е възможно навсякаде, където Теленор има сключени споразумения за GPRS роуминг. Тарифирането става съобразно ценоразписа на Теленор за GPRS роуминг.
Всички цени и тарифи можете да откриете в меню Роуминг.

 

Helpful: Yes: 
90
Helpful: No: 
84
Български

Ако не ползваш стандартния предплатен план на Теленор, можеш да преминеш към него като:
изпратиш безплатен SMS с текст “standart“ на номер 125;
закупиш някой от допълнителните пакети за предплатени услуги.

Ако закупиш някой от допълнителните пакети, преминаваш към стандартен предплатен план на Теленор при самата покупка. Необходимо е само да потвърдиш активацията на пакета и промяната на плана.

При преминаване към стандартен предплатен план на Теленор: няма да заплащаш такси и съответно няма да ползваш минути при презареждане на кредит на предплатената си карта,
Extra номерът, в случай че ползваш такъв, не се запазва и наличните минути в него не се прехвърлят,
спираш да получаваш минути и други специални условия (специална цена) при презареждане на кредит и съответно не ти се удържа такса за тях, като започват да се прилагат само условията на стандартен предплатен план на Теленор, 
запазваш всички останали налични минути, както и закупени допълнителни пакети, като можеш да ги използваш до изтичане на тяхната валидност.

Важно:
Потребителите на предплатени планове за мобилен интернет и Предплатен стартов пакет Теленор Tourist, не могат да преминават към стандартен предплатен план на Теленор.

Helpful: Yes: 
349
Helpful: No: 
393
Български

3G (от англ. 3rd Generation) е общ термин за съвременното поколение мобилни мрежи. Мрежите от първо поколение –1G са аналогови, 2G мрежите са цифрови, а 3G са мрежи от „трето” поколение за нови, високоскоростни продукти и услуги. 3G базираните технологии, правят възможен по-бързия трансфер на данни в сравнение с GSM/GPRS мрежата.

Category: 
Helpful: Yes: 
550
Helpful: No: 
343
Български

Ако не можеш или не желаеш да отговориш на обаждане, телефонът ти е изключен, намираш се в зона извън покритието на Теленор, или разговаряш и линията е заета, услугата Гласова поща се активира и запазва съобщение за теб от този, който те търси.

В твоята гласова пощенска кутия могат да бъдат записани и съхранени до 30 съобщения
Максималната продължителност на всяко съобщение е 2 минути
Щом получиш ново гласово съобщение, ще бъдеш уведомен със SMS
Непрослушените съобщения се пазят в системата 14 дни, а след това се изтриват

Важно: Считано от 26.06.2018г. услугата гласова поща ще бъде обновена с цел по-добро обслужване като промяната ще даде възможност съобщенията да бъдат съхранявани по-дълго време в пощенската кутия (7 дни за прослушаните и 14 дни за непрослушаните съобщения). Всички клиенти, които ползват услугата към тази дата ще могат да продължат да я ползват, като тези с персонализиран поздрав и парола ще бъде необходимо да ги настроят наново. При обновяването на услугата от 26.06.2018г. включително пощенската кутия за всички клиенти ще бъде достъпна със стандартната парола – 4444, но за по-добра защита съветваме да избереш своя лична парола от 2 до 6 цифри. Важно е да се знае, че от 26.06 достъпът до стари записи няма да бъде възможен.

Helpful: Yes: 
364
Helpful: No: 
257
Български

За да ограничите повикванията по ваш избор, въведете в телефона си посочения код и парола и натиснете зелената слушалка.

 АктивиранеДеактивиранеПроверка
Изходящи международни разговори*331* парола #

 

#331* парола #*#331 #
Входящи разговори, когато сте извън България*351* парола ##351* парола #*#351 #
Изходящи CSD обаждания с данни с изключение на SMS##002# 
*33*парола*20#
*33*парола#*#33#
Всички изходящи разговори*33* парола ##33* парола #*#33 #
Всички входящи разговори*35* парола ##35* парола #*#35 #

Стандартната парола за ограничаване на повикванията е 0000. . За да смените стандартната парола с такава по ваш избор, моля въведете: *03*330* старата парола *новата парола * новата парола #.

Услугата се предоставя автоматично и безплатно с включването в мрежата на Теленор.

Helpful: Yes: 
345
Helpful: No: 
476
Български

Включи всички в разговора. Услугата Конферентна връзка ти дава възможност да провеждаш разговор едновременно с няколко участника.

За да осъществиш конферентен разговор трябва:

1. да имаш едно активно обаждане

2. да набереш втори участник

3. докато разговаряш с втория участник да избереш 3 от клавиатурата на телефона ти

4. накрая да избереш опцията за осъществяване на ново обаждане

Имай предвид че максималният брой участници в една конферентна връзка е 5.

Услугата важи само за клиенти на абонаментни планове на Теленор и се предоставя автоматично с включването в мрежата на оператора.

Helpful: Yes: 
382
Helpful: No: 
281
Български

Тази услуга ти дава възможност по време на разговор да разбереш, че някой те търси и да решиш как ще реагираш: ще приемеш, ще игнорираш или ще отхвърлиш второто обаждане.

Изчакване на повикване: ще ти помогне да координираш двата разговора, според това колко спешен е всеки от тях, като разбереш веднага за новото обаждане.

Щом някой ти звънне, докато разговаряш, кратък звуков сигнал те информира за новото обаждане, а на дисплея на твоя телефон се появява името или номера на абоната, който те търси. Последният чува безплатно следното съобщение:
"В момента абонатът разговаря. Моля, изчакайте приемане на вашето обаждане."

Задържане на повикване: ще ти позволи временно да прекъснеш, но без да прекратяваш, разговора, който водиш в момента, за да отговориш на входящо обаждане.

Имай предвид следните условия: в един момент само едно обаждане може да бъде чакащо; по едно и също време само едно от обажданията може да бъде активно и само едно задържано.

Освен това можеш да редуваш двете обаждания колкото пъти пожелаеш.

Услугата е валидна само за клиенти на абонаментни плановe на Теленор и се предоставя автоматично с включването в мрежата на оператора.

Helpful: Yes: 
728
Helpful: No: 
299
Български

За да активираш услугата, директно от клавиатурата на телефона си набери *43#, а за да я деактивираш #43#. След това избери бутона/опцията за повикване (представлява бутон или графично изобразяване на зелена слушалка).

Ако искаш да провериш състоянието на услугата, използвай код *#43#.

Helpful: Yes: 
1 292
Helpful: No: 
402
Български

Можеш да избереш случаите, в които входящите обаждания да бъдат пренасочвани към Гласова поща. Избирането става директно от клавиатурата на твоя телефон, а след него трябва да избереш бутона/опцията за повикване (бутон или графично изображение на зелена слушалка).

Избери една от следните комбинации:


При изключен телефон или извън зона с покритие: *62*+359 89 121#
При заета линия: *67*+359 89 121#
При не приемане на повикването: *61*+359 89 121#
При всички случаи: *21*+359 89 121#

За да отмениш всички пренасочвания, моля потърси съдействие в отдела за Обслужване на клиенти на 123.

Helpful: Yes: 
313
Helpful: No: 
256
Български

За да активираш гласовата си поща, изпрати SMS със съдържание VMS към номер 1770, а за да я деактивираш – SMS със съдържание D към номер 1770.

Можеш да деактивираш услугата Гласова поща също като набереш ##002# и натиснеш OK. Имай предвид, че този код премахва наведнъж всички активни към момента пренасочвания

Стандартната парола на Теленор за всички абонати е 4444, но за по-добра защита можеш да избереш своя лична парола от 2 до 6 цифри.

За да управляваш твоята гласова пощенска кутия (да прослушваш и изтриваш съобщения, да променяш езика на гласовото меню, личния поздрав, настройките на защита, паролата и др.), набери номер 120 от твоя мобилен телефон или +359 89 120, ако искаш да използваш друг номер, и следвай гласовите инструкции.

Helpful: Yes: 
478
Helpful: No: 
294
Български

Гласовата поща си е чудесна услуга и се връзва добре с основните оферти на Теленор. Само че как се таксува, на какъв принцип става плащането за ползване на гласова поща?

Трябва да знаеш, че ползването на услугата Гласова поща включва пренасочвания на разговорите към гласовата ти поща (в която този, който те търси може да остави съобщение за теб) и прослушването на тези съобщения.

Основният принцип за таксуване е: Ако си активирал услугата Гласова поща, плащаш за прослушване на съобщенията си в кутията, спрямо времето, което трае всяко гласово съобщение.

А този, който оставя съобщение в твоята гласова поща плаща като за изходящ разговор по тарифата на неговия план.

По-долу разясняваме как се прилага този принцип за таксуване на услугата Гласова поща.

Пренасочване в България и в роуминг

Ако си в България, пренасочването към гласова поща е безплатно – както за частни, така и за бизнес клиенти
Ако си в роуминг в ЕС, има 2 варианта за таксуване на пренасочването:

-Безусловно пренасочване – когато всяко гласово съобщение се пренасочва към пощенската ти кутия – не се таксува, тоест се третира като в България
-Условно пренасочване – когато си задал критерии за пренасочване към гласова поща – се таксува като изходящ разговор в роуминг към националния номер – тоест пренасочването изчерпва от националните ти минути.

Ако си в роуминг извън ЕС, също има 2 варианта за таксуване на пренасочването:

-Безусловно пренасочване - когато всяко гласово съобщение се пренасочва към пощенската ти кутия при всяко обаждане – таксуването е като за национален разговор, тоест като в България, тоест не плащаш за пренасочване
-Условно пренасочване – когато всяко гласово съобщение се пренасочва към пощенската ти кутия при зададени от теб условия – таксуването е като за изходящ разговор в роуминг според плана
-Ако си в роуминг извън ЕС, плащаш и за входящо обаждане към твоя номер.

Прослушване в България и в роуминг

Ако си в България и решиш да прослушаш съобщението в гласовата си поща, плащаш 0,12 лв./мин. с ДДС. Този, който оставя съобщение в твоята гласова пощенска кутия, плаща като за изходящ разговор до теб по тарифата на неговия план. Това е така, само ако си частен клиент. Бизнес клиентите не плащат за прослушване.
Ако си в роуминг в ЕС, прослушването се таксува като изходящ разговор Роуминг - България, тоест изчерпва от включените в плана ти национални минути - а този, който оставя съобщение в твоята гласова пощенска кутия се таксува според тарифата си за разговор с теб
Ако си в роуминг извън ЕС, прослушването се таксува като изходящ разговор от държавата, в която си, до България, тоест плащаш по цената за изходящ разговор от съответната държава. Например, ако си в САЩ и прослушваш съобщение в българската си гласова поща, плащаш разговор САЩ - България според плана си.

Пример: В България си и получаваш съобщение в гласовата си поща, за което не плащаш за пренасочване. Отваряш съобщението и го прослушваш. Трябва да платиш 0,12 лева/мин., защото всяка започната минута прослушване се таксува като цяла минута. Ако например прослушването продължи 5 секунди, пак ще платиш 0,12 лева.

Ако си в роуминг в ЕС, прослушването на това гласово съобщение изчерпва от националните ти минути – тоест таксува се като минута национален разговор. А за таксуването на пренасочването има 2 опции:
Ако си активирал безусловно пренасочване, не плащаш за него
Ако си активирал условно пренасочване, все едно си провел разговор в роуминг, тоест дължината на гласовото съобщение изчерпва от националните ти минути. И ако в гласовата поща имаш съобщение от 2 минути, 2 минути ще ти се отнемат от националните минути за разговор за пренасочването.

Ако си в роуминг извън ЕС, например в САЩ и разговорите ти се пренасочват безусловно, не плащаш нищо за пренасочване. Ако решиш да направиш условно пренасочване на разговор, ще бъдеш таксуван по цена за изходящ разговор в роуминг САЩ - България. Освен това ще платиш и по цена за входящ разговор България - САЩ.

Ако прослушаш гласовото съобщение в САЩ ще платиш изходящ разговор САЩ - България, според плана си.

Helpful: Yes: 
15
Helpful: No: 
8
Български

Със съкращението CLIR се обозначава опцията за Забрана за идентификация на повикванията, с активирането на която забраняваш мобилният ти номер да се изписва на дисплея на телефона, на който се обаждаш, когато звъниш към номер от фиксирана, цифрова или мобилна мрежа.

Услугата се предлага на клиенти, които са на абонаментен план на Теленор и не е активирана по подразбиране. За да я активираш, трябва да се обадиш на Отдела за обслужване на клиенти на номер 123, или да влезеш в онлайн портала My Telenor. Имай предвид че услугата не е активирана по подразбиране.

Helpful: Yes: 
500
Helpful: No: 
302
Български

С активирането на услугата CLIP (Идентификация на повикванията) разбираш кой ти се обажда, преди да отговориш. Тя позволява да видиш номера на абоната, който те търси, в случай че обаждането е от фиксирана или мобилна мрежа. Не плащаш и не правиш нищо за активиране на CLIP. Тази услуга е безплатна за всички клиенти на Теленор и се активира автоматично при включване в мрежата на оператора.

Helpful: Yes: 
413
Helpful: No: 
260
Български

Към плана си можеш да добавиш разнообразни допълнителни пакети с включени минути, мобилен интернет, SMS и MMS съобщения. Имаш богат избор от допълнителни пакети за разговори с чужбина – както минути за разговори в мрежата на Теленор, така и минути за разговори към всички национални мрежи, фиксирани мрежи или международни номера.

Също така, можеш да избереш допълнителни пакети с мобилен интернет за твоя компютър или смартфон или пакети със SMS и MMS съобщения.

Разгледай всички допълнителни пакети на Теленор, с които да обогатиш абонаментния си план, да го направиш наистина свой и да реализираш перфектния за теб комплект от възможности за общуване.

Можеш да разгледаш и добавиш допълнителен пакет мобилен интернет, пакет минути за международни разговори или пакет с HBO GO достъп и през мобилното приложение My Telenor.

Мобилно приложение MyTelenor Bulgaria
Helpful: Yes: 
1 179
Helpful: No: 
776
Български

Заявление за пренасяне на номер можеш да подадеш в търговските обекти на приемащия доставчик (оператора, към който искаш да се осъществи пренасянето).

Ако искаш да пренесеш номера си към мобилната мрежа на Теленор, трябва да подадеш заявление за пренасяне на номер в някой от магазините от търговската мрежа на оператора – Теленор, както и нашите партньори - Internity.

В магазина трябва да подадеш заявление за пренос по образец и да избереш предпочитания от теб абонаментен план.

Helpful: Yes: 
422
Helpful: No: 
207
Български

Да, стига да не сте били извън покритие или с изключен телефон повече от 5 дни и да не са ви изпратили повече от 35 съобщения. При включване на телефона до 5 дни, ще получите първите 35 съобщения.

Helpful: Yes: 
343
Helpful: No: 
243
Български

Това зависи от опцията, която си избрал в подаденото от теб заявление за пренасяне на номер. Имаш 2 опции:

Пренасянето да става независимо за всеки номер – в такъв случай, ако възникне пречка за пренасяне на някои от номерата в заявлението, това няма да повлияе на пренасянето на останалите, при които всичко е наред
Всички номера да бъдат пренесени едновременно – в такъв случай, ако възникне пречка за пренасяне на който и да е от номерата в заявлението, това спира процеса на пренасяне на всички номера, докато проблемът не бъде отстранен (ако проблемът е отстраним) или до подаване на ново заявление (ако проблемът е неотстраним)

Важно: В заявлението отбележи дали държиш пренасянето да става независимо за всеки номер или да стане наведнъж за всички номера.

Helpful: Yes: 
198
Helpful: No: 
188
Български

Ползването на услугата Онлайн плащане е напълно безплатно след регистрация в интернет портала MyTelenor или изтегляне на мобилното приложение My Telenor от Google Store и Apple Store.

Възможно е банката-издател на картата, с която се извършва онлайн плащане, да начислява определени такси/комисионни за плащане на POS терминал с кредитна/дебитна карта. За повече информация е необходимо да се обърнеш към банката-издател на вашата карта.

Helpful: Yes: 
566
Helpful: No: 
259
Български

Не. Сумите, които заплащате чрез услугата Онлайн плащане, се усвояват единствено за покриване на неплатени задължения, както и за авансови плащания.

Helpful: Yes: 
65
Helpful: No: 
28
Български

Като за начало, уверете се, че избирате търсения от Вас номер със съответния код: кода на града или кода на мобилния оператор за национални обаждания, и кода на страната за международни. Ако избирате коректно, а проблемът продължава, наберете 1717 от вашия Telenor Home телефон за прецизиране на фиксирана ви зона.

Helpful: Yes: 
246
Helpful: No: 
215
Български

Да. Можете да изпращате MMS съобщения дори и със скрит номер.

Helpful: Yes: 
208
Helpful: No: 
176
Български

Достатъчно е да сте наш клиент повече от 6 месеца и на вашия номер/номера да не са спирани двустранно изходящи и входящи повиквания през последните 6 месеца.

Helpful: Yes: 
50
Helpful: No: 
40
Български

Провери:

Дали не си въвел забрана за входящи разговори / SMS;
Провери дали не е достигнат максималният капацитет от записани SMS-и в твоя мобилен телефон или SIM карта;
Обади се за съдействие на сътрудник в Отдела за обслужване на клиенти.

Helpful: Yes: 
274
Helpful: No: 
394
Български

Стандартният ви стационарен телефонен апарат не е пригоден за услугата Telenor Home. Ние ви предоставяме подходящ телефонен апарат напълно безплатно при сключване на 2-годишен договор.

Helpful: Yes: 
258
Helpful: No: 
206
Български

Максималният размер на MMS съобщение в мрежата на Теленор е 300 КВ. Големината на съобщението също зависи и от възможностите на съответния телефон.

Helpful: Yes: 
244
Helpful: No: 
184
Български

В роуминг се тарифират входящите и изходящите разговори, когато SIM картата на потребителя се регистрира в мрежа на роуминг партньор на Теленор.

Helpful: Yes: 
89
Helpful: No: 
207
Български

Не. Вашият номер трябва да е активен, за да получавате MMS съобщения.

Helpful: Yes: 
214
Helpful: No: 
181
Български

Ако картата ви е спряна поради кражба или загуба, се спират единствено вашите изходящи повиквания. SIM картата остава активна за входящи обаждания. Имайте предвид, че спирането на картата за кражба или загуба не освобождава потребителя от начисляване на абонаментни месечни такси.

Helpful: Yes: 
165
Helpful: No: 
124
Български

Не. Единственото ограничение e за големината на цялото MMS съобщение в KB.

Helpful: Yes: 
232
Helpful: No: 
183
Български

В роуминг се тарифират само изходящи кратки съобщения (SMS).

 

Helpful: Yes: 
67
Helpful: No: 
60
Български

Ако телефонът ви не поддържа MMS, можете да видите изпратено до вас съобщение на интернет адрес mms.telenor.bg. То ще бъде съхранявано там в рамките на 3 дни. Освен това, когато някой ви изпрати MMS, ще получите SMS с адреса, на който можете да го видите, както и необходимите потребителско име и парола за достъп.

Helpful: Yes: 
588
Helpful: No: 
360
Български

Спирането на картата за кражба/ загуба не освобождава потребителя от начисляване на абонаментни месечни такси.

Helpful: Yes: 
181
Helpful: No: 
167
Български

Мултимедийни съобщения (MMS) в мрежата на Теленор:
-за абонаментни планове 0,24 лв./MMS
-за предплатени планове 0,69 лв/MMS
Мултимедийни съобщения (MMS) към други национални мобилни мрежи:
-за абонаментни планове 0,54 лв./MMS
-за предплатени планове 0,69 лв/MMS
Получаването на мултимедийни съобщения (MMS) в мрежата на Теленор е безплатно.
Цените са с ДДС.

Цените са за изпратено ММS съобщение:
от MMS телефон към телефон;
от ММS телефон към e-mail.

Изпращането на мултимедийни съобщения (ММS) през мобилен интернет в роуминг се заплаща според цените на роуминг плана Travel’n’Talk, а именно: 0,46 лв./MMS в зона Европейски съюз, 1,88 лв./MMS в зона Други държави в Европа и в зона Държави извън Европа. Получаването на мултимедийни съобщения (ММS) в роуминг е безплатно.

Чрез пренос на данни към номер 1002, се заплаща стойността на сесията като гласово обаждане, съгласно цените на местния оператор, плюс цената на MMS съобщението:

Цена на MMS съобщението
Абонаментни планове Предплатени планове
към мрежата на Теленор 0,24 лв./мин. 0,69 лв./мин.
към други национални мобилни мрежи 0,54 лв./ MB 0,69 лв./ MB
към международни мобилни мрежи 0,66 лв./ MMS 0,90 лв./ MMS
Helpful: Yes: 
271
Helpful: No: 
204
Български

Ако желаете да не получавате допълнителна информация за роуминг цените, наберете безплатно *105# и изберете опция 6/1. В случай че искате отново да получавате информация за цените на роуминг услугите, моля, наберете безплатно *105#, опция 6/2.

Helpful: Yes: 
42
Helpful: No: 
28
Български

Броят на ММS съобщенията, които може да се запазят в даден MMS телефон, зависи от паметта на телефона и големината на съобщенията.

Helpful: Yes: 
159
Helpful: No: 
204
Български

Потребителят следва възможно най-бързо, след установяване на кражба/ загуба на SIM карта, да уведоми Теленор чрез Отдела за обслужване на клиенти, номер 123 (089 123) и в срок до 48 часа да потвърди писмено желанието си за спиране на достъпа на откраднатата/ изгубената SIM карта. В този случай е необходимо открадната/ изгубена карта да бъде подменена. При кражба, загуба или друга причина за смяна на SIM карта, цената на новата SIM карта е, както следва:

9,99 лв. (с ДДС) - за клиенти на абонаментни планове;
9,99 лв. (с ДДС) - за клиенти на предплатени планове;

Потребителят е отговорен за заплащането на всички ползвани услуги до момента на уведомяването на Теленор.

Helpful: Yes: 
308
Helpful: No: 
218
Български

Да. Можеш да обменяш  мелодии и картинки с други абонати, стига апаратите на изпращача и получателя да поддържат еднакъв формат. За повече информация провери в инструкцията на апарата ти.

Съвременните смартфони преобразуват автоматично картинката или мелодията, изпратена като SMS, в MMS, и съответно се таксуват като MMS.

Ако телефонът не е смартфон, проверете инструкциите на телефона за допълнителна информация относно правилното изпращане на SMS и ММS.

Helpful: Yes: 
239
Helpful: No: 
243
Български

Роуминг услугите се фактурират на базата на периодично предоставена информация от роуминг партньорите на Теленор.

Helpful: Yes: 
46
Helpful: No: 
113
Български

Да. В едно MMS съобщение можете да изпратите толкова снимки, мелодии и текст, колкото ви позволява ограничението от 300 KB за обем на MMS.

Helpful: Yes: 
291
Helpful: No: 
178
Български

В зависимост от причината, смяната на SIM карта (Mini (стандартна), Micro, Nano или 3в1 SIM) за частни клиенти струва:

0,00 лв. – при установен дефект на SIM картата;
9,99 лв. – при смяна на SIM картата по желание на клиента (различен формат на карта);
9,99 лв. – при издаване на нова SIM при кражба/загуба, повреда или блокиран PUK код на картата на клиент на абонаментен план;
9,99 лв. – при издаване на нова SIM при кражба/загуба, повреда или блокиран PUK код на картата на клиент на предплатен план;
9,99 лв. - при преминаване от абонаментен план към предплатен план;

Важно: При първоначална активация на мобилен номер SIM картата, която се издава, е безплатна за клиентите на Теленор.

Helpful: Yes: 
307
Helpful: No: 
154
Български

Можете да изпращате MMS съобщения към телефон или email.

Helpful: Yes: 
244
Helpful: No: 
250
Български

Съветваме ви да посетите магазин от търговската мрежа на Теленор, където да подадете Заявление за смяна на адрес. Имайте предвид, че през първите 3 месеца от сключване на договор за фиксирана услуга нямате право да сменяте адреса на фиксираната си зона.

Helpful: Yes: 
189
Helpful: No: 
189
Български

Възможно е, ако апаратът на изпращача и получателя поддържат кирилицата като азбука.

Helpful: Yes: 
275
Helpful: No: 
223
Български
 • С Cash Refresh можеш да презареждаш толкова време за разговори, колкото искаш – 6 до 99 лева. Посети магазин от търговската ни мрежа, обозначен със стикер cash refresh. В магазина ти даваме талонче. На него записваш мобилния номер и сумата за презареждане. Продавач-консултантът въвежда номера и сумата в системата и ти дава касова бележка. Докато си тръгнеш от магазина, времето за разговори е презаредено. Получаваш и SMS с потвърждение.
 • С карта за разговори (ваучер). Обади се от твоя мобилен телефон на номер 123 (0,03 на обаждане) или от друг мобилен или стационарен телефон на номер 089 1330 (0.47 лв./мин. с ДДС за абонати на Теленор). Системата ще поиска въвеждане на 12-цифрения номер от картата за разговори. Безплатен начин за презареждане: директно от твоя телефон, въведи *115*, номер на ваучера, # и ОК/ бутона за набиране.
  Примерен формат: *115*123456789000# 
 • С услугата Автоматично презареждане на предплатена карта, твоите близки и приятели, които ползват абонаментни планове, могат да презаредят времето ти за разговори с SMS, като заплатят сумата с месечната си сметка към Теленор.
 • Чрез системата за разплащания ePay.bg можеш да презаредиш времето за разговори на твоята предплатена карта през Интернет.
 • През банкомат - можеш да презареждаш времето си за разговори от банкомати в цялата страна. Услугата е достъпна денонощно, като плащания могат да се извършват с национални дебитни карти, издадени от български банки.

 

Helpful: Yes: 
347
Helpful: No: 
584
Български

Настоящият ви номер е от фиксирания номерационен план на населеното място, в което понастоящем ползвате Telenor Home. При смяна на населеното място, не можете да запазите номера си.

Helpful: Yes: 
227
Helpful: No: 
167
Български

Можете да обменяте MMS съобщения с всички национални мобилни оператори, както и да изпращате MMS съобщения към абонатите на чужди оператори.

Helpful: Yes: 
276
Helpful: No: 
197
Български

В случай че не заплатиш сметката си навреме, твоите изходящи услуги ще бъдат ограничени. Можеш да заплатиш сметката си, като избереш най-удобния за теб метод на плащане или временно да активираш спрените ти обаждания (SMS, MMS, MB) с услугата Временно активиране, за да ползваш телефона си пълноценно.

Активацията може да се извърши до 94 часа от момента на спирането на изходящите ти услуги, като те ще останат активни за срок от 96 часа от спирането, независимо кога си активирал услугата Временно активиране.

Helpful: Yes: 
406
Helpful: No: 
363
Български

Когато сте в роуминг, можете да получавате иизпращате MMS в зависимост от това дали Теленор има роуминг споразумение със съответния оператор. Вариантите за изпращането иполучаването на MMS са – през GPRS или през CSD. Mултимедийни съобщения през GPRS се заплащат според обема на MMS съобщението по тарифите за мобилен интернет в роуминг на съответния оператор.

Helpful: Yes: 
34
Helpful: No: 
24
Български

Да. От 1-ви юли 2009 г. можете да запазите своя фиксиран номер и да се присъединете към мрежата на Теленор. Това, което трябва да направите, е да:

 • вземете Сертификат за преносимост от настоящия си оператор за фискирания номер, който искате да ползвате с Telenor Home;
 • посетите магазин от търговската мрежа на Теленор, за да се абонирате за услугата и да получите своя нов домашен телефон.

 

Helpful: Yes: 
211
Helpful: No: 
199
Български

Не. Но, ако не желаете да получавате ММS-и, можете да включите забрана за получаване от настройките за ММS на вашия телефон.

Helpful: Yes: 
289
Helpful: No: 
204
Български

Срокът на плащане на фактура е 15 дни, считано от датата на нейното издаване (този срок е валиден само когато не сте достигнали кредитния си лимит. В противен случай плащането трябва да стане незабавно).

Helpful: Yes: 
464
Helpful: No: 
325
Български
Възможните причини за това могат да бъдат:
• нямате кредит от 0,90 лв., колкото е необходим за изпращане и получаване;
• нямате коректно въведени настройки за MMS в телефона;
• ограничили сте използването на данни от телефона. 
 
Helpful: Yes: 
441
Helpful: No: 
659
Български

Услугата Telenor Home е достъпна във всички големи населени места в България и в голяма част от по-малките. Ако все пак искате да сте напълно сигурни, че услугата се предлага във вашия град или село, се свържете с Центъра за обслужване на клиенти на Теленор на номер 123.

Helpful: Yes: 
255
Helpful: No: 
198
Български

За улеснение на абонатите си Теленор предлага следните възможности за плащане на сметки:
В брой: На каса във всеки магазин от търговската мрежа на Теленор или нашия партньор Internity.
В банка: С платежно нареждане по вашият персонален IBAN. Повече информация за вашия персонален IBAN можете да откриете тук.
Банкомат: От системата на Борика, ОББ или ДСК
Интернет:
- www.epay.bg
- www.transcard.bg
- www.dskbank.bg
- уеб портала MyTelenor
Автоматично плащане от вашата банка - От вашата разплащателна сметка в УниКредит Булбанк, Банка ДСК, БПБ, ОББ или SG Експресбанк.
Кредитни карти:
- Telenor – ОББ MasterCard
- EuroLine - С автоматично теглене на задълженията от кредитната ви карта.

Helpful: Yes: 
365
Helpful: No: 
355
Български

Не. Трябва да разполагате с наличен кредит във вашата предплатена карта, за да използвате услугата MMS.

Helpful: Yes: 
220
Helpful: No: 
190
Български

Наберете 1717 от вашия Telenor Home телефон за прецизиране на фиксирана ви зона.

Helpful: Yes: 
193
Helpful: No: 
199
Български

В случай че клиент не заплати дължимите си към Теленор суми в установения в договора срок, операторът може да продължи действията си за събиране на дължимите суми, възлагайки това на трети страни. Теленор възлага организиране на събирането на изискуеми и просрочени задължения от длъжници и съответно е сключил договор за възлагане със следните организации:

Кредитреформ България EООД 
С.Г.Груп ООД 
ЕЙ ЕС ДЖИ КЪЛЕКШЪН ООД /предходно търговско наименование Еф и Ел Консулт ООД/
Иновативни Финанси ООД 
Финанс Про Колект ООД
АПС България ЕООД
Адванс Финанс ООД
Екс Дебт АД
Кредит Респект ООД

Helpful: Yes: 
267
Helpful: No: 
380
Български

Това зависи от възможностите на твоя MMS телефон.

Helpful: Yes: 
321
Helpful: No: 
244
Български

Да, можеш да презаредиш кредит на предплатен план на Теленор от друг телефон, чиято карта ползва абонаментен план, по 2 начина:

с изпращане на безплатен SMS към номер 1818 в следния формат: 089ХХХХХХХ,YY (номер, сума)
през уеб портала MyTelenor
през мобилното приложение My Telenor

Helpful: Yes: 
617
Helpful: No: 
383
Български

При зареждане на предплатена карта, ползваща предплатен план на Теленор, периодът на валидност се удължава, в зависимост от избраната сума за презареждане:

60 дни при презареждане от 6,00 до 9,99 лв.
90 дни при презареждане над 10,00 лв.

Важно: Имай предвид, че презареждане се осъществява само, ако оставащият период на валидност на кредита е по-малък от периодa на валидност, който се предвижда за новото презареждане – тоест ако оставащият период е по-малък от 60 или 90 дни.

Ако оставащият период на валидност на картата, която предстои да се зарежда, е по-голям от периода на валидност на кредита, презареждане не се осъществява и текущият период на валидност на предплатената ти карта остава същия.

Пример: Ползваш Стандартен предплатен план на Теленор, чиято валидност е 365 дни. Към момента ти остават 115 дни. В този случаи, няма как да направиш презареждане нито за 60 дни, нито за 90 дни.

А когато валидността на картата ти достигне например 72 дни, ще можеш да направиш презареждане само с кредит за 90 дни.

Какво става, ако пропуснеш да презаредиш?

Ако не бъде направено презареждане на предплатената карта в рамките на периода на валидност на текущия кредит, той се губи.
Ако периодът на валидност на картата не бъде удължен, тя ще се деактивира автоматично след изтичането му и повече няма да можеш да използваш този мобилен номер. В този случай се губят наличния кредит и неизразходеното включено потребление.

ВАЖНО:

След направено презареждане, ще бъдеш уведомен с SMS за новия период на валидност на кредита.

При проверка на валидността на кредита през My Menu или през Автоматичното информационно обслужване, с избор на 123, ще получиш информация само за неговата валидност. Информация за периода на валидност на картата ще получиш от Автоматичното информационно обслужване,с избор на 123 (цената на обаждане е 0,15лв) и опцията Връзка със сътрудник от отдел обслужване на клиенти (цената на обаждане 0,15лв).

Можеш да правиш проверка на валидността на кредита и през мобилното приложение MyTelenor. Ще видиш колко е твоят кредитен лимит още с отварянето на приложението.

Helpful: Yes: 
356
Helpful: No: 
659
Български

Наберете 123 и след като се свържете с наш сътрудник, съобщете мобилния номер на изгубената/ откраднатата карта и се идентифицирайте. Изходящите обаждания на тази карта ще бъдат ограничени.

Helpful: Yes: 
229
Helpful: No: 
210
Български

365 дни е периодът на валидност на предплатената ти карта, щом направиш първоначална активация.
След изтичането на този период, валидността може да бъде удължена, чрез презареждане на картата и  в съответствие със стойността на това презареждане.
Валидността на кредита (заредената сума) е различна при всяко презареждане и зависи от стойността на конкретното презареждане и от оставащия период на валидност на текущия кредит.

Ако периодът не бъде удължен в рамките на текущия кредит, картата се деактивира автоматично и повече не можеш да използваш същия номер. В този случай, губиш неизразходваните кредит и потребление.

Helpful: Yes: 
559
Helpful: No: 
1 087
Български

Да. Можеш да направиш смяна на своята дефектна, изгубена или открадната SIM карта, като ще запазиш своя мобилен номер и всички настройки на старата SIM карта. Необходимо е да посетиш магазин на Теленор и да предоставиш своя личен код на сътрудник в магазина.

В случай на доказан дефект, подмяната на SIM картата ти е безплатна. Ако твоята SIM карта е механично увредена, изгубена или открадната, се заплаща такса от 9,99 лева за подмяната.

Helpful: Yes: 
387
Helpful: No: 
213
Български
Услугата роуминг за предплатена карта се активира, като изберете *111# от вашия мобилен телефон и натиснете бутона за набиране. Ще получите SMS с потвърждение за успешна активация на услугата.
Друга възможност е да позвъните за съдействие на номер 123 в Отдела за обслужване на клиенти (0,10 лв./мин).
Helpful: Yes: 
67
Helpful: No: 
43
Български

Малко след като заявиш покупка на пакет с минути или SMS-и, ще получиш SMS с потвърждение за успешно зареждане на минутите/SMS-ите, а цената на пакета ще се приспадне от наличния кредит.
Ако желаеш може да заредиш предплатен номер и през мобилното приложение My Telenor.

Helpful: Yes: 
277
Helpful: No: 
323
Български

Първоначално в група За приятели можеш да добавиш безплатно до 5 предпочитани номера от мобилната мрежа на Теленор, в зависимост от избрания план. Всяко следващо добавяне номер се таксува според актуалната ценова листа на Tеленор и влиза в сила след получаване на потвърдителен SMS.

Можеш да добавяш и променяш номера в група За приятели:
през My Menu  с избиране на *123# и ОК/бутона за набиране
с обаждане на номер 123 (цената е според ценова листа на Tеленор за предплатени услуги и пакети) – от номер 123 можеш да въвеждаш, променяш и прослушваш номера от група За приятели, като след първоначално избраната опция 4 избереш „Настройки на предпочетени номера от група За приятели“.

Важно е да знаеш: Номерата от група За приятели не могат да бъдат кратки номера и номера за услуги с добавена стойност.

Helpful: Yes: 
369
Helpful: No: 
325
Български

Изразходването на минутите, с които разполагаш по твоя предплатен план, става в различна последователност. С предимство се изразходват минутите с по-висок приоритет.

Какви са приоритетите за изразходване на минутите в твоята предплатена карта?
Приоритети от най-висок към най-нисък (1 най-висок до 4 най-нисък):

1.Минути към предпочетените номер в група За приятели
2. Минути към мрежата на Теленор
3. Минути към всички национални мрежи
4. Пакети с неограничени минути в мобилната мрежа на Теленор.

При обаждане, от минутите, с които разполагаш, най-напред се изразходват наличните минути с най-висок приоритет, а при тяхното изразходване - се черпят наличните минути със следващ приоритет.

Начинът, по който са получени минутите в предплатения ти план (първоначално включени, получени при презареждане или чрез закупуване на допълнителен пакет) влияе на последователността на изразходването им, когато наличните минути са с еднакъв приоритет. В този случаи с предимство се изразходват минутите, чиято валидност изтича по-скоро.

Пример:
Имаш общо 500 минути към група За приятели. 250 от тях си получил при презареждане на картата ти и са с 20 дни оставаща валидност. Останалите 250 си закупил с пакет и са с валидност 30 дни. С по-висок приоритет ще се изразходят минутите, придобити при презареждане, тъй като тяхната валидност ще изтече по-скоро.

Helpful: Yes: 
265
Helpful: No: 
231
Български
WAP (Wireless Application Protocol) е технически стандарт, с помощта на който вие имате достъп до определена информация в интернет през вашето мобилно устройство. Технологията позволява да използвате услуги като: проверка на електронна поща, търсене и сваляне на картинки и мелодии от специално създадени за вас страници, търсене на различна информация в интернет. 
От WAP страницата на Telenor (wap.telenor.bg) можете:
• да се информирате за най-актуалното от Telenor – продукти, услуги, промоции, цени
• да активирате услуги като ММS и GPRS 
• да търсите полезна информация – кина, новини, забавления 
• да сваляте картинки и мелодии
Услугите през WAP от Telenor са достъпни без месечна такса, навсякъде в мрежата на Telenor. 
 
Helpful: Yes: 
101
Helpful: No: 
93
Български

Ако искаш да получиш подробна справка за проведените от теб разговори, трябва да попълниш съответния формуляр в някой от търговските обекти на Теленор.
Цената за справка на проведените разговори е 7,20 лв. (с ДДС), като сумата се приспада от текущия кредит.

Подробна справка се предоставя само за последните 3 месеца. Разпечатката се доставя с куриер на посочения в молбата адрес.

Helpful: Yes: 
326
Helpful: No: 
264
Български

Таксуването се извършва според обема на обменената информация, без значение от времетраенето. Според вашите нужди, телефон и покритие на Telenor вие можете да използвате достъп през GPRS, UMTS, HSDPA или HSUPA.

 • GPRS e технология за високоскоростно предаване на данни. Максималната скорост, която се достига в мрежата на Telenor, e 86 kbit/s
 • UMTS e мобилната мрежа от трето поколение на Telenor, която позволява използването на максимална скорост до 384 kbps
 • HSDPA е технология, която позволява увеличение на максимална скорост за download в 3G мрежата до 42 Mbps
 • HSUPA е технология, която позволява увеличение на максимална скорост за upload в 3G мрежата до 2 Mbps
Helpful: Yes: 
98
Helpful: No: 
47
Български

При смяна на предплатения план, ползваните от теб минути и SMS се преустановяват. Запазват се само допълнително закупените минути и SMS, както и всички пакети за Интернет.

Helpful: Yes: 
275
Helpful: No: 
262
Български

Свързването през номер 1000 се осъществява чрез технологията CSD. Скоростта на предаването на данни е по-бавна и таксуването се извършва според времето, през което сте били свързани, а не според обмененото количество данни .

Преносът на данни през номер 1000 е със скорост 9,6 kbit/s .

Helpful: Yes: 
76
Helpful: No: 
71
Български

Да, можеш да прехвърлиш наличния си кредит на друга предплатена карта на Теленор по някой от следните начини:

С обаждане на номер 123 до Отдела за обслужване на клиенти от номера, от който ще прехвърляш сумата - за да се осъществи прехвърлянето на кредита, е необходимо картата, от която искаш да го направиш да е с изразходван първоначален баланс, да е била вече презареждана поне веднъж и към момента на прехвърляне на кредита да е заредена с повече от 20 лева.
С подаване на заявление за прехвърляне на кредит в магазин от търговската мрежа на Теленор - условията тук са да имаш минимум 20 лева кредит и да си изразходил първоначалния кредит по картата, от която ще прехвърляш сумата.

Helpful: Yes: 
274
Helpful: No: 
278
Български

В пограничните райони на България, при активна услуга Роуминг и автоматично зададен избор на мрежа от менюто на ползвания мобилен телефон, е възможно включване в мрежата на друг оператор, независимо че потребителят се намира на българска територия. Опасността да възникне задължение за плащане на разговори в роуминг в такива случаи може да се избегне чрез включване на опцията “Ръчен избор на мрежа” от ползвания телефонен апарат.

 
Helpful: Yes: 
51
Helpful: No: 
35
Български

С предплатен план на Теленор ползваш мобилния си ползваш мобилния си телефон без да плащаш месечни сметки и без да сключваш дългосрочни договори. Плащаш толкова, колкото си преценил, че ще използваш. Просто закупуваш предплатена SIM карта и лесно контролираш разходите си, без да се налага да плащаш месечни такси.

Helpful: Yes: 
633
Helpful: No: 
356
Български

Роуминг услугите предоставени от Теленор се тарифират на основата на информация, получена от роуминг партньора, за ползваните услуги от потребителите на Теленор. Тази информация се подава към Теленор от съответния оператор ежедневно, но е възможно да има забавяне до един месец от съответния оператор. Теленор тарифира тези услуги и ги отразява във месечната фактура на потребителя.

 

Helpful: Yes: 
45
Helpful: No: 
43
Български

За да направиш проверка на кредитен лимит, налични минути за разговори, допълнителни пакети, SMS, MB, можеш да ползваш безплатната услуга My Menu на номер *123#. Трябва да избереш опция 4 Balans.
Тази проверка е възможна също с обаждане към номер 123 (цената е според ценова листа на Tеленор за предплатени услуги и пакети) и избиране на опция 1 (проверка на кредит).
Освен това можеш да провериш какъв размер е твоят кредитен лимит и колко остава до достигането му в уеб портала My Telenor и в мобилното приложение My Telenor.

Helpful: Yes: 
322
Helpful: No: 
544
Български

По всяко време с деактивация на услугата – подава се заявление за освобождаване на депозит.

При запазване на активна услуга е необходимо да сте абонат на Теленор над 6 месеца и достъпът до мобилни услуги да не е бил временно спиран през последните 6 месеца.

Срокът за освобождаване на депозита е 4 седмици за погасяване на задължения по ваш абонатен номер и 6 седмици при връщане на суми по банков път.

Helpful: Yes: 
26
Helpful: No: 
25
Български

Можеш да създадеш своя перфектен предплатен план, като добавяш разнообразни допълнителни пакети минути, SMS и MB. Тези пакети можеш да закупиш и активираш:

през обновената услуга на Теленор My Menu, достъпна с безплатно набиране на *123#
с безплатен SMS до номер 125 с текст съответния код на пакета
с обаждане до номер 123 (цената е според ценова листа на Tеленор за предплатени услуги и пакети) и избор на опция 3 (Допълнителни пакети)
през мобилното приложение My Telenor

Виж всички пакети за предплатени планове.

Helpful: Yes: 
363
Helpful: No: 
403
Български

Ако сте потребител на абонаментен план, активирането на услугата роуминг става бързо и лесно, като изпратите безплатен SMS с текст „А” на 1210
С обаждане на номер 123 от вашия мобилен телефон (цена 0,024 лв./обаждане и 0,10 лв./мин. за клиенти на предплатени планове)..

Достатъчно е да сте наш клиент повече от 3 месеца и на вашия номер/а да не са спирани двустранно изходящи и входящи повиквания през последните 3 месеца.

В случай че не отговаряте на някое от горните условия, можете да активирате услугата роуминг с подаване на заявление в някой от магазините от търговската мрежа на Теленор, като внесете депозит в размер на 120 лева. ! След 1 юли 2014, вие можете да използвате Алтернативни доставчици на роуминг услуги, различни от Теленор, като ще продължите да ползвате роуминг услуги от Теленор в останалия свят.

Helpful: Yes: 
131
Helpful: No: 
78
Български

От Теленор е предвиден механизъм за защита на потребителите в случай на непрекъсване на разговор, поради пропуск или грешка. Разговорите в мрежата на Теленор се прекъсват автоматично след изтичане на около 1 час от започването им. В случай на избиране на телефонен номер, осъществяване на връзка и последващ пропуск за прекратяване на връзката от страна на потребител, повикването се отчита от Теленор и се отразява и тарифиран в реалната му продължителност, независимо дали е бил осъществяван разговор между двете страни.

Helpful: Yes: 
307
Helpful: No: 
228
Български

Да. Достатъчно е да e изминал най-малко 1 месец от активацията на предплатената ви SIM карта. Необходимо е да посетите магазин от търговската мрежа на Теленор и да сключите Договор за мобилни услуги. Вашият мобилен номер ще бъде запазен, а SIM картата ще бъде подменена с нова. В случай че имате останал кредит по предплатената си карта, той ще бъде прехвърлен към абонаментния ви план във вашата първа или втора фактура. Възползвайки се от възможността да преминете от предплатен към абонаментен план, можете да закупите и телефон на изключително атрактивна цена.

Helpful: Yes: 
508
Helpful: No: 
349
Български

Теленор информира потребителя при наближаване на определения му кредитен лимит, освен в случаите, когато достигането на кредитния лимит е:

 • осъществено в роуминг и Теленор не разполага към този момент с информация за ползваните услуги от потребителя или
 • При разговори/потребление, за които/което е необходимо допълнително технологично време за и са/е в процес на обработка.
Helpful: Yes: 
1 079
Helpful: No: 
911
Български
За да ползвате гласови услуги и мобилен интернет през 3G мрежата на Теленор, ви е необходим 3G телефон или 3G Telenor Connect Center (устройство за мобилен интернет) и компютър.
За видео разговори трябва да имате единствено 3G телефон. Ако имате 3G телефон и се намирате в зона с 3G покритие, вие автоматично се свързвате с 3G мрежата при зададен двоен режим/ само 3G режим на апарата.
 
Category: 
Helpful: Yes: 
499
Helpful: No: 
396
Български

Ако си клиент на абонаментен план на Теленор, можеш да провериш PUK кода на твоя телефонен номер:

онлайн, през уеб портала MyTelenor чрез услугата Е-заявление
с обаждане до Центъра за обслужване на клиенти на 123 (според актуалната ценова листа на Теленор)

Ако си клиент на предплатен план, можеш да получиш твоя PUK код като се обадиш на телефон 123 (според актуалната ценова листа на Теленор).

Helpful: Yes: 
516
Helpful: No: 
465
Български

Ако желаете да увеличите сумата на своя кредитен лимит, можете да внесете депозит по ваш клиентски номер или да подадете писмено искане в магазин от търговската мрежа на Теленор.

Helpful: Yes: 
929
Helpful: No: 
1 020
Български

Предимствата на мрежата може да откриете независимо дали работите или се забавлявате. Откриийте нови възможности да ползвате Интернет през телефон или преносим компютър, особено когато трябва да заредите „тежък” сайт /с много картинки или видео материали/, да прегледате YouTube файлове, да „качите” големи файлове (снимки, видео материали, презентации) в интернет пространството, да сваляте големи файлове от електронната ви поща или уебсайт.

Category: 
Helpful: Yes: 
444
Helpful: No: 
324
Български

Можете лесно и удобно да променяте адреса, на който получавате вашата месечна фактура, както и детайлите за получателя онлайн, чрез услугата Е-Заявление в уеб портала MyTelenor.

Това можете да направите и в магазин от търговската мрежа наТеленор.

Ако сте съпричасни към нашата кауза за опазване на околната среда, можете да се откажете от вашата хартиена фактура и подробна разпечатка към нея, като изберете нейния по-удобен и функционален електронен вариант в MyTelenor уеб портал. Там имате възможност да видите своите последни фактури, както и да си ги изтеглите и запазите в предпочитан от вас формат.

Helpful: Yes: 
464
Helpful: No: 
418
Български
В случай че надвишите вашия кредитен лимит, трябва да заплатите всички дължими суми, които надхвърлят определения лимит.
 
Helpful: Yes: 
1 004
Helpful: No: 
1 174
Български

Можеш да направиш проверка на PUK кода на твоя телефонен номер по 2 начина:

онлайн през уеб портала MyTelenor > секция Услуги > услуга PUK код
с обаждане до Центъра за обслужване на клиенти на номер 123 (според актуалната ценова листа на Теленор)

Helpful: Yes: 
900
Helpful: No: 
745
Български

Заповядайте в най-близкия до вас магазин от търговската мрежа на Теленор или в магазин на нашия партньор Internity. Ние ще се радваме да ви помогнем, за да изберете абонаментен план според вашите предпочитания. 

Helpful: Yes: 
421
Helpful: No: 
385
Български

Всеки потребител на Теленор, ползващ абонаментен план, има възможност да провежда два или повече разговора, както поотделно - приблизително по едно и също време (чрез режим задържане на разговор), така и едновременно (чрез услугата конферентна връзка).

Helpful: Yes: 
479
Helpful: No: 
423
Български

Тъй като предлаганите от Теленор 3G телефони работят не само в 3G мрежа, но и в 2G, на практика вие няма да усетите промяна във връзката си. Ако провеждате разговор в зона с 3G прокритие докато пътувате, вашият разговор няма да бъде прекъснат или нарушен, дори и да навлезнете в зона без 3G прокритие. 2G мрежата е в състояние да поддържа трансфера на данни, който се поддържа и се прехвърля от 3G мрежата.

Category: 
Helpful: Yes: 
585
Helpful: No: 
317
Български

Когато абонат на Теленор изпраща кратки съобщения (SMS) от мрежата на Оператор в чужбина и съответния роуминг партньор не предостави информация за номера, към които са изпращани съобщенията, същите се отбелязват от Теленор до номер 35989100000.

 

Helpful: Yes: 
45
Helpful: No: 
49
Български

Независимо дали сте на път или чакате за среща, сърфирате в интернет наистина бързо, с лекота изпращате е-mail с големи файлове, сваляте видео и приложения, забавлявате се с редица мултимедийни развлечения в Теленор 3G видеопортал и MyTelenor мобилен портал.

Category: 
Helpful: Yes: 
355
Helpful: No: 
218
Български

За да направиш регистрация на своята предплатена карта, е необходимо:

 да посетиш магазин от търговската мрежа на Теленор или клон на Български пощи ЕАД 
да се идентифицираш с документ за самоличност
да попълниш Формуляр за регистриране на потребители на предплатени услуги

Също така, при регистрация на SIM картата, е необходимо да представиш някои документи.

Документи за регистрация на предплатена SIM карта: ?

За регистрация на физически лица:

три имена
ЕГН
Постоянен адрес

За регистрация на чуждестранни лица:

Чуждестранни лица с ЛНЧ номер – имена на клиента, номер на ЛНЧ и адрес на пребиваване

Чуждестранни лица без ЛНЧ номер – имена на клиента, номер на паспорт или друг еквивалентен документ за самоличност, тип документ, националност дата на раждане

* За потребители под 14 години, както и за потребители от 14 до 18 години, които не притежават документ за самоличност, се събират данни за законните им представители;

За регистрация на юридически лица и ЕТ:

Юридически лица с ЕИК - удостоверение за актуално състояние, издадено не по-късно от 6 (шест) месеца преди представянето му или заверено извлечение от търговския регистър
Юридически лица с БУЛСТАТ - удостоверение за актуално състояние, издадено не по-късно от 6 (шест) месеца преди представянето му и копие от карта за идентификация по БУЛСТАТ *

Изискването, условията и сроковете за регистрация са на основание Правила за събиране на данни, необходими за идентифициране на потребители на предплатени услуги преди 1 януари 2010 г, приети с Решение № 1085 от 3.IX.2009 г. на Комисията за регулиране на съобщенията и Закон за електронни съобщения.

Helpful: Yes: 
266
Helpful: No: 
234
Български

Според нуждите ти към плана си можеш да добавиш допълнителни пакети с включен мобилен интернет, включени минути за разговори, включен достъп до HBO GO.

Helpful: Yes: 
437
Helpful: No: 
372
Български

GSM (Global System for Mobile Communications) – това е цифров стандарт, който се отнася към мрежите за мобилни комуникации от второ поколение (2G).

GPRS (General Packet Radio Service) e надстройка над мобилния стандарт от второ поколение GSM, позволяващо пакетно предаване на данни.

EDGE (Enhanced Data Rates for GSM Evolution) е функционалност в 2G, която увеличава скоростта на предаване на данни. Налична е навсякъде в 2G мрежата на Теленор.

UMTS (Universal Mobile Telecommunications System) e мобилна технология от трето поколение, която позволява използването на нови мултимедийни услуги, както и бърз достъп до интернет.

HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) е технология, която позволява увеличение на максимална скорост за download в 3G/UMTS мрежата. С функционалността за обединение на две клетки DC-HSDPA тази технология позволява скорост на сваляне до 42 Mbps.

HSUPA (High Speed Uplink Packet Access) е технология, която позволява увеличение на максимална скорост за upload в UMTS мрежата

Category: 
Helpful: Yes: 
514
Helpful: No: 
328
Български
SIM е съкращение от Subscriber Identification Module (модул за идентификация на потребителя) и представлява чип, който се поставя в мобилен телефон, таблет, флашка или друго устройство и служи за идентификация на потребителя в мобилна мрежа.
Има няколко вида SIM карти в зависимост от устройството, за което са предназначени – стандартна SIM карта, Micro SIM и Nano SIM карта.
 
Helpful: Yes: 
430
Helpful: No: 
378
Български

Теленор може едностранно да намалява кредитния лимит в зависимост от текущата кредитна оценка на потребителя, за което уведомява последния.

Helpful: Yes: 
1 015
Helpful: No: 
923
Български

Теленор активира защитен механизъм, ако пропуснеш да прекъснеш разговор. При непрекъсване на разговор в мрежата на Теленор, поради пропуск или грешка, разговорът се прекъсва автоматично след изтичане на около 1 час от започването му. Ако избереш телефонен номер, осъществиш връзка и пропуснеш да я прекъснеш, повикването се отчита, отразява и тарифира от Теленор , с оглед реалната продължителност на връзката и без значение дали реално е осъществен разговор между двете страни.

Helpful: Yes: 
329
Helpful: No: 
288
Български

Клиентски номер е номерът, под който са активирани една или няколко SIM карти/линии, за които се издава обща фактура. Клиентският номер е уникален за всеки абонат и може да бъде използван за заплащане на задължения. Можете да получите вашия клиентски номер, като наберете *123*6#

 

Helpful: Yes: 
499
Helpful: No: 
404
Български

Надхвърлянето на кредитния лимит дава право на Теленор, но не задължава дружеството да ограничава и спира ползването на услугите от страна на потребителя.

Helpful: Yes: 
871
Helpful: No: 
896
Български

Качеството на сигнала зависи от типа местност, разположението и гъстотата на сградите, от мястото от което се ползват услугите (например подземни помещения), от модела и техническата изправност на мобилния телефон. Тези фактори, както и някои допълнителни, оказват влияние върху качеството на връзката.

Helpful: Yes: 
266
Helpful: No: 
324
Български

Кредитен лимит е сума, в рамките на която имате възможност да провеждате разговори и да ползвате услугите на Теленор, без допълнително обезпечение. Кредитният лимит се смята за достигнат, когато сумарно дължимите суми по всички SIM карти достигнат или надминат определения размер на кредитния лимит.

В кредитния лимит се включват:

 • дължими суми по издадени фактури
 • текущо потребление по всички SIM карти
Helpful: Yes: 
1 245
Helpful: No: 
1 150
Български

Не, не можеш да ги ползваш. Преминаването към мрежата на друг мобилен оператор и пренасянето на номер не означава и пренасяне на допълнителните услуги, които си ползвал до този момент. Такива са например (но не само) пренос на данни, факс съобщения, различна справочна информация чрез SMS/MMS, уведомления от други компании и институции и други допълнителни услуги.

Когато преминаваш към Теленор с пренасяне на номера си, можеш да избираш измежду всички абонаментни планове и услуги, които предлагаме на новите си клиенти.

Helpful: Yes: 
304
Helpful: No: 
188
Български

Няма ограничения за минималната и максималната сума, която можеш да платиш чрез услугата Онлайн плащане. Имай предвид, че банката-издател на картата може да наложи такива ограничения.

Helpful: Yes: 
426
Helpful: No: 
242
Български

Когато се обаждаш към номер с префикс 089xxxxxxx, който е пренесен в друга мрежа, Теленор ще те уведоми, че набираният номер не е в мрежата на Теленор, чрез звуков сигнал, който продължава 3 секунди. След като чуеш този сигнал, имаш още 2 секунди да решиш дали все пак да осъществиш обаждането или да го откажеш. Времето на звуковия сигнал и двете секунди след него не се таксуват. Таксуват се единствено обаждания с успешно осъществена връзка.

Helpful: Yes: 
325
Helpful: No: 
175
Български

Стъпка 1 – Потребителят посочва (или избира от списък) клиентски номер, по който да бъде направено онлайн плащане.

Стъпка 2 – На страницата се показват всички фактурирани и неплатени към момента задължения по посочения клиентски номер. Потребителят въвежда сумата, която желае да заплати.

Стъпка 3 – На тази стъпка потребителят се прехвърля на страницата за онлайн разплащания на БОРИКА чрез криптирана SSL връзка, където въвежда картовите данни, необходими за оторизация на плащането – тип и номер на карта, дата на валидност и код за защита.

Важно:
Картовите данни, необходими за оторизация на онлайн плащане, се въвеждат от потребителя само и единствено на страницата за онлайн разплащания на БОРИКА, която се намира на сървърите на БОРИКА. Тези данни не се разкриват пред Теленор при никакви обстоятелства.

Стъпка 4 – При успешна оторизация на плащането, потребителят получава потвърждение на имейл адреса, посочен в неговия MyTelenor профил. Частните клиенти получават и SMS потвърждение на телефонния номер, който е използван за вход в портала. Извършеното плащане се записва в секция История на плащанията с цялата налична информация – сума, клиентски номер, номер на транзакция, дата, час и др.

Helpful: Yes: 
965
Helpful: No: 
468
Undefined

Стъпка 1 – Потребителят може да заплати сметката само по своя клиентски номер.

Стъпка 2 – В секция Плащания се показват всички фактурирани и неплатени към момента задължения по посочения клиентски номер. Потребителят въвежда сумата, която желае да заплати.

Стъпка 3 – На тази стъпка потребителят се прехвърля на страницата за онлайн разплащания на БОРИКА чрез криптирана SSL връзка, където въвежда картовите данни, необходими за оторизация на плащането – тип и номер на карта, дата на валидност и код за защита.

Важно:
Картовите данни, необходими за оторизация на онлайн плащане, се въвеждат от потребителя само и единствено на страницата за онлайн разплащания на БОРИКА, която се намира на сървърите на БОРИКА. Тези данни не се разкриват пред Теленор при никакви обстоятелства.

Стъпка 4 – При успешна оторизация на плащането, ще се появи потвърждение на екрана и транзакцията ще е отразена в секция История на плащанията.

Helpful: Yes: 
185
Helpful: No: 
124
Български

Да, щом номерът бъде пренесен в нашата мрежа, Теленор ще те информира чрез SMS. Също чрез SMS, ще бъдеш уведомен, ако по заявлението ти за пренасяне на номера има някакви нередности. Ако всичко е наред, двата оператора ще определят дата за осъществяване на пренасянето.

Helpful: Yes: 
372
Helpful: No: 
183
Български

Имаш възможност да следиш сметката си, баланса на минутите/ MB-ите от твоя абонаментен план, както и текущия си кредитен лимит по няколко начина:
Безплатно - през автоматичното My Menu *123#
През Автоматичното информационно обслужване с обаждане на номер 123 (0,024 лв. с ДДС независимо от продължителността)
В уеб портала MyTelenor
С изпращане на SMS до номер 1000 (цената е според цената за SMS на съответната абонаментен план)

Helpful: Yes: 
1 087
Helpful: No: 
843
Български

Можеш да платиш сметката към Теленор на чужд клиентски номер по всяко време само през уеб портала MyTelenor. Също през него, както и през мобилното приложение, можеш да заредиш предплатена карта на друг номер.

Helpful: Yes: 
804
Helpful: No: 
349
Български

Твоят настоящ мобилен оператор (даряващият мобилен оператор) може да откаже пренасяне на номера ти, ако:

не си титуляр на посочения номер
номерът е несъществуващ
вече е подадена друга заявка за пренасяне на посочения номер, която не е приключила
представените от приемащия оператор на даряващия оператор данни за теб са непълни или неверни

Helpful: Yes: 
361
Helpful: No: 
207
Български

Можеш да платиш най-много 5 пъти по един и същ клиентски номер в рамките на 24 часа.

Helpful: Yes: 
436
Helpful: No: 
227
Български

Да, няма ограничение в броя на номерата, които можеш да пренасяш от една мрежа в друга. Важно е всички номера, включени в едно заявление за пренасяне, да бъдат от един и същ тип:

само мобилни номера на абонаментна програма
само фиксирани номера на абонаментна програма
само номера на предплатена програма

Ако пренасяш различни номера от две различни мрежи (от два оператора), трябва да попълниш две отделни заявления за преносимост.

Helpful: Yes: 
257
Helpful: No: 
166
Български

До 5 дни след издаването й твоята фактура ще бъде достъпна онлайн.

Подробности как да се регистрираш за E-фактура ще откриеш в уеб портала MyTelenor.

Helpful: Yes: 
1 037
Helpful: No: 
860
Български

За услугата Онлайн плащане можеш да използваш кредитни и дебитни карти на Visa, MasterCard, Maestro или БОРИКА.

Helpful: Yes: 
1 105
Helpful: No: 
333
Български

Не е задължително. Имаш 2 опции при пренасяне на номер в мобилната мрежа на Теленор:

да сключиш договор за мобилни услуги за предпочетен от теб абонаментен план
да избереш предплатена услуга - ако искаш да ползваш предплатена услуга на Теленор, трябва да заплатиш еднократно 9,99лв. като 5 лв. от 9.99лв. са заредени в първоначалния кредит на предплатената карта.

Важно: Теленор ти предоставя SIM карта при подаване на заявлението за преносимост. Ако си избрал абонаментен план, се сключва и договор, който влиза в сила при успешното пренасяне на номера.

Helpful: Yes: 
390
Helpful: No: 
211
Български

Пренасянето на номер/-а е безплатно. Не се заплаща потребителска такса, но трябва да си заплатил всички свои задължения към настоящия си оператор.

Helpful: Yes: 
336
Helpful: No: 
200
Български

Времето, предвидено за пренасяне на номера, е от 09:00 ч. до 16:00 ч. В малък отрязък от този интервал има минимална вероятност да се влоши качеството на мобилната ти връзка, както и да не получиш изпратени до теб SMS-и или MMS-и.

Helpful: Yes: 
369
Helpful: No: 
208
Български

За да спреш своята предплатена карта, е необходимо:
да посетиш магазин на Теленор
да се идентифицираш с документ за самоличност
за твое удобство сме изготвили Заявление за отказ от предплатени услуги, което да попълниш
мобилният номер на предплатена карта може да бъде спрян само в случай, че след активирането му с първото обаждане или интернет сесия на територията на България, е бил активен най-малко 30 календарни дни преди датата, на която си заявил желанието си за спирането му

Helpful: Yes: 
6
Helpful: No: 
9
Български

Може да подадеш заявлението за преносимост лично или чрез пълномощник. Представителят на физическо лице следва да представи изрично нотариално заверено пълномощно, а този на юридическо лице – общо нотариално заверено пълномощно или изрично нотариално заверено пълномощно.

Не се приемат заявления, подадени по поща, факс и електронна поща.

Helpful: Yes: 
278
Helpful: No: 
181
Български

До 2 работни дни отнемат пренасянето на номер и активирането на новата ти SIM карта.

Ако има отстраними нередности, процесът може да продължи до 30 дни, в рамките на които те трябва да се отстранят. Ако това не се случи, след тридесетия ден процесът по пренасяне на номера спира и трябва да подадеш ново заявление.

Важно: Процедурата по пренасяне на номер се спира в случай, че представените от Приемащия оператор на Даряващия оператор данни за теб са непълни или неверни.

Helpful: Yes: 
299
Helpful: No: 
216
Български

Обновяването на информацията в тарифиращата система на Теленор изисква технологично време от регистриране ползването на услуга до изчисляване на задължения, минути и мегабайти съгласно избрания от потребителя абонаментен план. Обновяването на информацията се извършва периодично и зависи от интензивността на използваните мобилни услуги от потребителя. По тази причина е възможно предоставената информация при извършена проверка да не включва част от последните проведени разговори, изпратени SMS-и или ползвани интернет услуги.

Helpful: Yes: 
871
Helpful: No: 
790
Български

Да, възможно е да получиш отказ от приемащия оператор. Той може да откаже пренасяне на номера в следните случаи:

не си дееспособен да сключваш правни сделки и не си надлежно представляван от упълномощено от теб лице
заявлението за пренасяне на номер е подадено от лице, което не е надлежно упълномощено от теб
не си представил необходимите документи
представените от теб данни в заявлението са непълни и/или неверни
налице са други причини, съобразно Общите условия на приемащия оператор

Helpful: Yes: 
278
Helpful: No: 
207
Български

До момента на активиране на номера ти в мрежата на приемащия оператор, си абонат на твоя стар оператор. В момента на активирането му в мрежата на Теленор, номерът ти се деактивира в мрежата на твоя стар оператор.

Договорът със стария ти оператор се счита за прекратен от момента на деактивиране на номера в мрежата му.

Helpful: Yes: 
365
Helpful: No: 
209
Български

Твоята предплатена карта ще се активира автоматично с изходящо обаждане. За да се осъществи активиране  обаче, преди това обаждане трябва да направиш регистрация на SIM картата с твоите лични данни, удостоверени с документ за самоличност. За целта е необходимо:

да посетиш магазин от търговската мрежа на Теленор или клон на Български пощи ЕАД 
да попълниш Формуляр за регистриране на потребители на предплатени услуги

Можеш да попълниш формуляра и в магазин от търговската мрежа на Теленор.

За да регистрираш предплатената си карта трябва да предоставиш данните си лично, както и чрез законен представител или пълномощник с нотариално заверено пълномощно

Моля, обърни внимание, че след първото обаждане, е необходимо да измине технологично време, преди да стане възможно да използваш всички предплатени услуги.

Helpful: Yes: 
294
Helpful: No: 
308
Български

Твоята фактура се издава за първи път до няколко дни след активация на SIM картата. В бъдеще именно на датата на първото й издаване, фактурата ще се издава всеки месец.

Тя ще бъде доставена на адреса, който си упоменал при подписване на договора за мобилни услуги.

Ако не искаш да получаваш хартиена фактура, заяви Отказ от хартиена фактура. Тогава ще можеш да се възползваш от услугата Е-фактура и да правиш онлайн преглед и детайлна разпечатка на месечното си потребление.

Ако искаш бързо, в движение и по всяко време да проверяваш оставащото си потребление – оставащи минути, оставащи MB и оставащи SMS-и – свали мобилното приложение MyTelenor.

Helpful: Yes: 
870
Helpful: No: 
739
Български

Срокът за плащане на фактурата е 15 дни от датата на издаването й.

Пример: Ако фактурата ти излиза на 15-то число всеки месец, трябва да платиш дължимата сума до 30-то число на същия месец.

Не пропускай сроковете за плащане на сумите по издадените фактури, като следиш всичко лесно и в движение през мобилното приложение MyTelenor.

Helpful: Yes: 
1 092
Helpful: No: 
802
Български

Можеш да направиш презареждане на предплатена карта на Теленор по най-удобния за теб начин:

като закупиш ваучер от обозначените пунктове за продажба и след това въведеш *115*, кода за презареждане на ваучера, # и ОК/ бутона за набиране – всичко става безплатно и директно от твоя телефон

Примерен формат: *115* 123456789000 # и бутона за набиране

чрез Cash Refresh презареждане в търговската мрежа на Теленор или в обозначените пунктове за продажба

Helpful: Yes: 
426
Helpful: No: 
390
Български

В първата ти фактура след активация на SIM картата се начисляват:
Авансова абонаментна такса по избрания план за следващия отчетен период
Пропорционална месечна абонаментна такса по избрания абонаментен план за периода от активацията до издаване на първата фактура
Потребление от използвани услуги от датата на активация до издаване на първата фактура
Отстъпки по избрания план, в случай че има такива
Такси за избрани от теб допълнителни услуги, в случай че те се заплащат

Пример: Картата ти е активирана на 15.04, а датата на издаване на твоята първа фактура е 01.05. Фактурата ще съдържа следните елементи:
Частична абонаментна такса за периода 15.04 – 30.04
Авансова абонаментна такса за периода 01.05 – 31.05

Можеш да преглеждаш своята месечна фактура в уеб портала MyTelenor.

Всички посочени цени в уеб портала MyTelenor са без ДДС.

Също можеш да провериш стойността на месечната си фактура бързо, лесно и безплатно, като набереш *123# (опция 1) в My Menu от твоя телефон.

Helpful: Yes: 
986
Helpful: No: 
807
Български

Можеш да промениш предпочетен номер от група За приятели на номер 123 (цената за връзка с Автоматично информационно обслужване е 0,15лв на обаждане и връзка с Отдел Обслужване на клиенти е 0,15лв на обаждане). Стъпките за осъществяване на промяната са:

1. Набери 123
2. След свързване с оператора, от менюто натисни 4 „Проверка, добавяне и промяна на номера в група За приятели“
3. После отново натисни 4 „За прослушване или промяна на номер от група За приятели“
4. В отвореното меню въведи номера, който искаш да премахнеш от група За приятели, след това набери новия номер, последван от #

Номерата от група За приятели могат да бъдат променяни и с обаждане до наш сътрудник от Отдела за обслужване на клиенти (цената на обаждане е 0,15 лв.).

Можеш да променяш номера от група За приятели многократно. Всяка промяна на номер се таксува по 1,00 лв., приспада се от наличния кредит и влиза в сила след получаване на потвърждаващ SMS.

Helpful: Yes: 
246
Helpful: No: 
258
Български

От активацията на SIM картата до първата дата на фактуриране ползваш пропорционален брой от месечното количество минути за този период.

Пример: Картата ти е активирана на 15.04, а датата на издаване на първа фактура е 01.05. Съответно от датата на активация на SIM картата до датата на първото фактуриране има 15 дни.

Имаш включени 300 минути на месец по абонаментния си план. В този случай за тези 15 дни до издаване на фактурата можеш да ползваш ½ от тези минути – тоест 150 минути.

Пълният пакет от 300 минути ще можеш да ползваш от началото на следващия месец – съответно от 01.05.

Можеш да проверяваш колко минути имаш налични по всяко време, бързо и безплатно като набереш следния код от менюто на телефона си: *123# (опция 2) от My Menu.

Helpful: Yes: 
816
Helpful: No: 
809
Български

Ако направиш промяна на абонаментния си план по време на отчетния период, получаваш пропорционален брой от включените минути:
Минути от стария план за дните, в които е бил активен номерът - например, ако в стария план имаш 300 минути на месец и си бил на него 15 дни, ще получиш 150 минути.
Минути за новия план, изчислени пропорционално за дните, в които си го използвал - за другите 15 дни ще получиш половината от минутите по новия план. Например, ако по него имаш 1000 минути- ще получиш 500.

Ако през съответния отчетен период си изговорил повече минути от тези, които се полагат, разговорите ти ще се таксуват.

Helpful: Yes: 
831
Helpful: No: 
777
Български

В случай че имаш активен пакет и добавиш пакет от същия вид, периодът на валидност на текущия ти пакет ще се увеличи с нови 31 дни. А закупените нови минути/SMS/MB-ти ще се добавят към наличните. Така на практика ще се получи натрупване на минути/SMS/MB-ти.

Това правило отпада, ако към активния пакет добавиш пакет от друг вид. В този случай двата вида пакета се ползват поотделно, няма добавяне на минути/SMS/MB-ти и не се получава натрупване. Просто имаш 2 пакета.

Helpful: Yes: 
277
Helpful: No: 
293
Български

Някои абонаментни планове на Теленор предлагат допълнителни промоционални минути всеки месец за определен период от договора ти. За тези допълнителни промоционални минути имай предвид, че:
За отчетния период, през който валидността им изтича, получаваш пропорционален брой минути
Конкретният пропорционален брой минути зависи от броя на дните от датата на фактуриране до крайната дата на тяхната валидност.

Пример: Абонат си на абонаментен план с включени 500 основни минути за целия срок на договора и 300 промоционални минути за първите 3 месеца.

SIM-картата ти е активирана на 5-ти март, валидността на промоционалните минути е 5-ти юни, а датата на фактуриране е 1-во число на месеца.

В този случаи промоционалните минути ще бъдат предоставени както следва:
от 5-ти март до 30-ти март - 260 мин. за 26 дни
от 1-ви април до 30-ти април – 300 мин. за 30 дни
от 1-ви май до 31-ви май – 300 мин. за 31 дни
от 1-ви юни до 5-ти юни – 50 мин. за 5 дни

Всички минути се предоставят само за периода на тяхната валидност и не е възможно да ги ползваш след това. След този период разговорите ти се тарифират съгласно условията на твоя абонаментен план.

Helpful: Yes: 
842
Helpful: No: 
807
Български

Отчетен период е периодът, за който се начисляват използвани услуги, месечни такси и отстъпки, съгласно условията на абонаментния план. Отчетния период е с продължителност един месец и започва всеки месец на една и съща дата, наречена дата на фактуриране.

На датата на фактуриране се начислява използването на мобилни услуги през последния отчетен период, както и авансови абонаментни такси и отстъпки за предстоящия отчетен период. След датата на фактуриране текущата сметка се занулява.

Helpful: Yes: 
819
Helpful: No: 
749
Български

Ще получиш PUK кода за твоята SIM карта като се обадиш на номер 123 и съобщиш:

Твоите три имена
ЕГН

Можеш да направиш проверка на PUK код онлайн в уеб портала My Telenor. Само влизаш в меню Услуги и кликваш на Покажи PUK код. Щом го направиш, на екрана ще изскочи съобщение с информация за телефонен номер, PUK код, начин за отблокиране на PIN кода на твоята SIM карта.

Helpful: Yes: 
265
Helpful: No: 
188
Български

Ако в момента ползваш абонаментен план на Теленор, можеш да го смениш след изтичане на първия месец от датата на влизане в сила на договора по този план. Нямаш ограничения на броя на промените в рамките на срока на договора, но можеш да правиш такива само веднъж на отчетен период.

Във всички случаи на смяна на абонаментен план по време на срока на договора, това може да стане само към нов план със същата или по-висока месечна такса и срещу заплащане на еднократна такса за смяна на абонаментен план по време на срока на договор.

Имай предвид че при промяна на абонаментен план неизразходваните минути, в случай че такива са предвидени в предходно ползвания абонаментен план, се губят и се предоставят нови за срока на новия договор, ако новият абонаментен план включва такива.

При промяна на абонаментен план неизразходваните включени минути не се прехвърлят към новия план. За първия и последния отчетен период, в който се ползва избрания абонаментен план се получават пропорционален брой минути срещу пропорционален месечен абонамент по новия план.

Ако срокът на договора ти е изтекъл, можеш да преминеш към абонаментен план с по-висок, същия или по-нисък месечен абонамент, като сключиш нов срочен договор.

Helpful: Yes: 
1 730
Helpful: No: 
1 328
Български

Когато заявиш желание за смяна на абонаментен план, подписаният документ се проверява и обработва от Теленор в рамките на 7-дневен срок.

А в следващата фактура ще се отразят следните суми, свързани с месечната такса:
приспада се авансово заплатената месечна такса oт стария план, пропорционално за броя дни от влизане в сила на новия план до края на отчетния период
начислява се месечна такса по новия план, пропорционално за броя дни от влизане в сила на новия план до края на отчетния период
начислява се авансова месечна такса по новия план за следващия отчетен период

Helpful: Yes: 
934
Helpful: No: 
863
Български

Нови клиенти могат да си вземат смартфон на лизинг от ден едно – при сключване на първия договор с Теленор, след извършване на кредитна оценка.

В зависимост от направената кредитна оценка, Теленор може да изиска предплащане на месечни абонаменти, да предложи друго устройство или устройството да бъде закупено на цена в брой.

А вече лесно и без риск можеш всяка година да взимаш на лизинг нов модел смартфон с услугата Upgrade.

Helpful: Yes: 
1 404
Helpful: No: 
1 501
Български

Мрежата за данни е индикирана на дисплея на телефона под формата на буква или комбинация от символи, като те могат да се различават в зависимост от фабричната настойка от производителя на устройството. Те биват:
G – връзката е през GPRS мрежа за данни (най-базовата версия на 2G технология)
E – връзкатa е през EDGE
3G – връзката е през 3G/UMTS
H – връзката е през HSDPA
H+ - връзката е през DC-HSDPA (най-бързата връзка, поддържана от 3G мрежата на Теленор
4G (или LTE) – връзката е през 4G/LTE
4G+ или LTE-A –връзката е през 4.5G/LTE-Advanced (на някои телефони тази индикация може да липсва дори и при осъществена връзка през тази функционалност)

Category: 
Helpful: Yes: 
39
Helpful: No: 
29
Български
Helpful: Yes: 
519
Helpful: No: 
1 446