ОБИЧ Е ДУМАТА, КОЯТО ИЗБРАХА БЪЛГАРИТЕ КАТО ПОДАРЪК ЗА ЕВРОПА В ДОПИТВАНЕТО НА РЕТРО РАДИО И GLOBUL

Вие сте тук

ОБИЧ Е ДУМАТА, КОЯТО ИЗБРАХА БЪЛГАРИТЕ КАТО ПОДАРЪК ЗА ЕВРОПА В ДОПИТВАНЕТО НА РЕТРО РАДИО И GLOBUL

Артисти, писатели, музиканти, политици и други известни личности участваха в кампанията

Днес приключи националното допитване на Ретро Радио и GloBul «Коя българска дума да подарим на Европа». Печелившата дума е ОБИЧ - с 12%, в челната десятка са още думите БЛАГОДАРЯ, ЛЮБОВ, БЪЛГАРИЯ, СВОБОДА, РОДИНА, ПРИЯТЕЛ и НАДЕЖДА.
 
Инициативата бе част от кампанията на Ретро Радио и GloBul във връзка с присъединяването ни към ЕС «Коя българска дума да подарим на Европа», която целеше да включи в допитването за най-подходяща дума не само всички възрастни, но и децата на България. Това бе причината, в този период в ефира на Ретро Радио да звучат предложенията и на български деца.
 
В допитването се включиха много известни български личности, сред които министър Меглена Кунева /с думата «бъдеще»/, Лили Иванова /«родина»/, Цветана Манева /«надежда»/, Богдана Карадочева, Георги Калоянчев и Ани Салич /«обич», «обичам»/, Стефан Цанев /«свобода»/, Стоянка Мутафова /«гугутка»/, Кръстю Лафазанов /«дете»/, министър Стефан Данаилов /«писменост»/, Тома Спространов /«чернозем»/.
 
Кампанията на Ретро Радио и GloBul бе естествено продължение на «Най-хубавата българска дума», предизвикала широк обществен интерес през 2005г. В настоящата инициатива обаче, екипът на медията провокира всички родители да попитат децата си коя е най-обичаната дума от тях, именно защото от децата започва всичко, защото те са най-искрени и най-лесно намират път към човешкото сърце.