Теленор сподели опита от програмата си Open Mind в онлайн работилница за бизнеса

Вие сте тук

Теленор сподели опита от програмата си Open Mind в онлайн работилница за бизнеса

Теленор организира онлайн работилница за професионалното развитие на хора с увреждания. Събитието под надслов “Шанс за хората с различни възможности” е част от активностите на оператора по програмата Open Mind и събра представители на бизнеса, държавата и неправителствения сектор.

В събитието участваха Адриана Стоименова, заместник-министър на труда и социалната политика, Галина Чулева, главен директор “Управление на хора и култура” в Теленор, и Йоана Колева от неправителствената организация JAMBA, която помага на хората с различни възможности да се реализират на трудовия пазар. Сред гостите, които се включиха онлайн, бяха представители на над 20 компании.

“За мен беше удоволствие да допринеса към програмата Open Mind и да засегнем важни въпроси в областта на заетостта и възможностите за хората с увреждания. Радвам се, че има такъв интерес от компании в различни сфери на дейност, обединени от една обща кауза. Надявам се, че съвместната ни работа с бизнеса ще продължи и занапред.”, каза Адриана Стоименова, заместник-министър на труда и социалната политика.

“През годините, в които провеждаме Open Mind, програмата се превърна в част от нашето ДНК и сме изключително щастливи, че можем да споделим натрупания опит с представители на отговорния бизнес. Програмата помага не само на хората с увреждания, но и на нас, нашите служители и компания, като разширява мирогледа ни, учи ни на съпричастност и насърчава разнообразие и приобщаване“, каза Галина Чулева, главен директор “Управление на хора и култура” в Теленор.

Тази година четирима нови служители започнаха работа в Теленор по програмата Open Mind. Програмата Open Mind дава възможност на хора със затруднения да развият своите социални и функционални умения и да повишат конкурентоспособността и квалификацията си чрез работа в компанията. По време на програмата участниците имат възможността да събират опит и да се учат от най-добрите професионалисти в Теленор, с което да натрупат увереност за бъдещото си кариерно развитие. След приключването на програмата Теленор оказва подкрепа за по-нататъшната професионална реализация на участниците на трудовия пазар, а някои от тях може да получат предложение за работа в компанията.

Теленор планира да продължи да развива Open Mind Academy с безплатни онлайн обучения за повишаване на професионалните умения за хора с увреждания.

Програмата за хора с различни възможности се провежда ежегодно като част от дългосрочната стратегия по корпоративна отговорност на Теленор. В рамките на досегашните издания към компанията се присъединиха общо 24 участници, които работиха и работят в различни дирекции, сред които „Маркетинг“, „Продажби“ „Технологии“, „Правни отношения“, „Човешки ресурси“, и др. От всички участници до момента, шестима останаха в Теленор България и след като приключиха участието си в програмата.

Call me back

Обадете ми се!
Можем да ти бъдем полезни с предложение, което да те удовлетворява! Ако оставиш контактите си тук, ще ти се обадим въз основа на проявения интерес към отправяне на предложение, включително ако си отказал да получаваш маркетингови обаждания.
Въведи свой номер, който ползваш към Теленор. Телефонният номер и името ти трябва да съвпадат в нашите системи. Теленор си запазва правото да не се свърже с теб при сгрешен номер или такъв, който не е от мрежата на Теленор.
359
Моля имай предвид, че е възможно забавяне поради натовареност на екипа за обслужване на клиенти.