Интернет за Дома

Интернет за Дома
Интернет за Дома

100 GB

включени GB на максимална скорост

Максимална скорост за download/upload

19,99 лева

еднократната такса за ползване на Wi-Fi рутера

100 GB

включени GB на максимална скорост

Максимална скорост за download/upload

безплатно

без еднократна такса за ползване на Wi-Fi рутер

100 GB

включени GB на максимална скорост

Максимална скорост за download/upload

49,99 лева

еднократната такса за ползване на Wi-Fi рутера

Как да активираш?

1Ела в магазина на Теленор

2Консултант проверява дали на твоя адрес може да предоставим услугата

3Сключваш договор за услугата и получаваш Wi-Fi рутер

4Прибираш се вкъщи и включваш рутера

5Свързваш Wi-Fi мрежата към устройствата, които желаеш

6Сърфираш на воля

Вземи още

Статичен IP адрес

Как да активирам?

В магазин на Теленор

1,99

лв./ месец

Условия

Услугата „Интернет за дома“ предоставя интернет свързаност за частни и бизнес клиенти. Услугата се предоставя само на конкретен адрес на ползване, посочен в договора. 


При активация на услугата, се прави предварителна проверка на техническата възможност за предоставяне на услугата на конкретния адрес на клиента. Процесът по активация се завършва само при наличие на техническа възможност на конкретния адрес.
Клиентът получава устройство 4G Wi-Fi рутер и SIM карта за достъп до мрежата на Теленор от посочения от клиента адрес. Устройството се инсталира от клиента в неговите помещения според инструкциите на производителя на устройството.
При избрана продължителност на договора от 12 месеца или без срок, клиентът заплаща допълнително еднократна такса за ползване на устройството и еднократна такса за активация.

Максималната скорост за ползване на услугата е до 25 Mbps за сваляне и до 5 Mbps за качване, като параметрите на услугата могат да варират.
Клиентът ползва Интернет на максимална скорост в размер на 100 GB в рамките на отчетния период. При изчерпване на обема от данни на максимална скорост, скоростта на връзката се ограничава до 256 kbps за сваляне и качване до края на отчетния период.
Услугата е налична само и единствено в рамките на посочена от клиента адрес. При промяна на адрес се прави отново проверка на техническата възможност за новия адрес, предоставен от клиента. Теленор има правото да откаже предоставянето на услугата на новия адрес.

Подробна информация за условията на услугата е налична в секция „Въпроси и отговори“.

Wi-Fi устройство

Заедно с услугата Интернет за дома, ти предоставяме за ползване и 4G Wi-Fi рутер модел Huawei B311, който има следните характеристики:

Cat 4
1 Gigabit Ethernet порт за LAN/WAN
Wi-Fi: 2.4 GHz, стандарти 802.11b/g/n
Възможност да се свържат до 32 Wi-Fi устройства (препоръчваме свързването на по-малък брой устройства едновременно за по-добро потребителско изживяване)
VPN client service: L2TP, PPTP
Включена външна антена, която се монтира на гърба на рутера, за осигуряване на по-добро покритие на закрито.  
Възможност за конфигуриране на Guest профил за Wi-Fi мрежата
Възможност за управление на рутера през Web интерфейс и през смарт приложението HUAWEI AI Life (HUAWEI Smart Home).

Информация за това как можеш да влезеш в интерфейса за управление на устройството има в Краткото ръководство от комплекта на рутера или можеш да изтеглиш от тук.

Въпроси и отговори

С услугата „Интернет за дома“ получаваш Интернет връзка вкъщи и домашна Wi-Fi мрежа. Интернет връзката се осъществява през мобилната мрежа. Услугата инсталираш лесно и бързо сам като няма нужда от прекарване на кабели или посещение от професионален екип.

Услугата е достъпна за частни и бизнес клиенти след проверка в магазин на Теленор за покритието на съответния адрес.

„Интернет за дома“ е подходящо решение за потребители, които търсят бързо, гъвкаво и ефективно решение за интернет връзка. След абониране получаваш Wi-Fi устройство, което е готово за ползване в мрежата на Теленор без необходимост от специална инсталация.
Услугата е много подходяща за ползване на места, където няма изградена кабелна инфраструктура, както и за клиенти, които не искат да правят допълнително окабеляване вкъщи. Много добър вариант е и за клиенти, които имат нужда от временно ползване на интернет услуга, без да могат да се обвържат със срок за ползване.

Максималната скорост на сваляне е до 25 Mbps, а на качване е до 5 Mbps. Параметрите на услугата могат да варират в зависимост от натоварването на мрежата.

Теоретичният максимум е 32 устройства, но ние препоръчваме свързането на по-малък брой устройства за по-добро потребителско изживяване.

Преди да се абонираш, на място в магазина нашите консултанти правят системна проверка за качеството на покритието на услугата на твоя адрес. Ние ще позволим активиране на услугата само в случай, че имаме техническа възможност за предоставяне на услугата на конкретния адрес. В случай, че си се абонирал за услугата, но вкъщи срещнеш затруднения в ползването на интернет услугата, се обади на нашия отдел за обслужване на клиенти на телефон 123 (или 089123 от номера на други оператори). Ще ти бъде оказано незабавно съдействие.

При сключване на договор за услугата, задължително получаваш за ползване и устройство (Wi-Fi рутер). В зависимост от продължителността на избрания срок на договора за услугата, има следните варианти за еднократна такса за ползване на устройството:
при договор за 24 месеца – без еднократна такса за ползване на Wi-Fi рутер
при договор за 12 месеца – еднократната такса за ползване на Wi-Fi рутера е 19,99 лв. с ДДС
при безсрочен договор – еднократната такса за ползване на Wi-Fi рутера е 49,99 лв. с ДДС
При прекратяване на договора за услугата, трябва да ни върнеш предоставеното устройство в пълен комплект и в добро състояние. В противен случай е необходимо за платиш неустойка за устройството.

Не. Устройството се предоставя от Теленор за ползване, но при прекратяване на договора за услугата, трябва да го върнеш.

Таксата за активация зависи от избраната продължителност на договора, както следва:
при договор за 24 месеца – без еднократна такса за активация
при договор за 12 месеца – еднократна такса за активация в размер на 9,99 лв. с ДДС
при безсрочен договор – еднократна такса за активация в размер на 9,99 лв. с ДДС

Пакетът със 100 GB е за Интернет на максимална скорост в рамките на един месец. След изчерпването на пакета можеш да продължиш да използваш с неограничен обем данни, но на намалена скорост от 256 kbps за сваляне и 256 kbps за качване. С началото на новия отчетен период, ще получиш нови 100 GB на максимална скорост.

В момента такива пакети не са налични, но скоро ще предоставим и възможност за закупуване на допълнителни пакети на максимална скорост.

Теленор предлага възможност да активираш статичен IP адрес като допълнителна услуга в случай, че имаш нужда. Тази допълнителна услуга се заплаща всеки месец с такса от 1,99 лева с включен ДДС. Услугата е активна до момента на нейното деактивиране. Един клиент има възможност да активира само един статичен IP адрес.

Възможно е да промениш адреса на ползване на услугата само при наличие на техническа възможност на новия адрес. Смяната на адреса на ползване на услугата става като посетиш наш магазин. Таксата за смяна на адрес е в размер на 9,99 лева с ДДС. Ако включиш устройството на адрес, който е различен от адреса на ползване, посочен в договора за услугата, тя няма да работи.

Услугата се предлага с два модела рутери с еднакви характеристики - Huawei B311s-220 и Huawei B311-221. В комплекта на рутера има включена външна антена, която трябва да монтираш според инструкциите на производителя с цел осигуряване на по-добро покритие вкъщи. В специалния слот трябва да поставиш предоставената от Теленор SIM карта. Рутерът трябва да бъде постоянно включен в електрическото захранване, за да може да работи услугата. Препоръчваме Wi-Fi рутерът да бъде поставен в близост до прозорец.

Да. Препоръчително е да смените паролата за Wi-Fi мрежата на рутера. Това може да стане през интерфейса за управление на устройството. Информация за това как можете да влезнете в интерфейса за управление на устройството има в Краткото ръководство от комплекта на рутера или можете да изтеглите от тук.

При сключване на договора за услугата ние задължително ти предоставяме подходящо устройство (Wi-Fi рутер), с коeто можеш да ползваш услугата. Въпреки това няма техническо ограничение, ако решиш да ползваш услугата с друго устройство, стига то да е сертифицирано за работа в страните от ЕС, да поддържа необходимите стандарти и да има необходимите технически характеристики: LTE Wi-Fi router, Cat4, 3GPP Release 9, LTE B1/B3/B7/B8/B20; UMTS B1/B8.

При прекратяване на договора е необходимо да върнеш рутера, който сме ти предоставили, в добро състояние в наш магазин. В противен случай ще бъде начислена неустойка за устройството.

Ако си избрал срочен договор от 12 и 24 месеца, при предсрочно прекратяване ще дължиш неустойки в размер на до 3 месечни вноски за физически лица и 200 лева без ДДС за бизнес клиенти. В случай, че при прекратяването на договора не върнеш предоставеното устройство, ще бъде начислена неустойка за устройството.