SIM карти

Вие сте тук

SIM карти

Имаш нов мобилен телефон, който изисква различен размер SIM карта? Предлагаме ти SIM карта 3в1 - нано, микро и стандартна SIM карта в една пластика, които можеш да сменяш по всяко време, лесно и удобно.

С иновативното решение 3в1имаш възможност да ползваш телефона, който харесваш, или да сменяш мобилния си телефон колкото пъти пожелаеш, без да се притесняваш за контактите си.

Смяната на един размер карта с друг е безплатна, не изисква посещение на магазин на Теленор и можеш да я осъществиш сам.

Виж актуалните цени за смяна на SIM карта, според причината, която я налага.

SIM картата представлява чип, който се поставя в мобилния телефон и служи за идентификация на потребителя в мобилна мрежа. Някои нови модели телефони използват умален формат на SIM карта с цел оптимизиране вътрешното пространство на телефона.

SIM е съкращение от Subscriber Identification Module (Модул за идентификация на потребителя) и съхранява данни и пароли, необходими за връзка в GSM или UMTS мобилна мрежа.

Според твоите потребности и предпочитания, можеш да ползваш различни видове SIM карти.

Стандартна SIM карта

Стандартната SIM карта е най-широко разпространена и се използва при повечето модели мобилни телефони и устройства.

Micro SIM карта

Micro SIM картата е предназначена за устройства от ново поколение, поддържащи този стандарт (3G), например iPhone 4/4S и iPad.

Nano SIM карта

Nano SIM картата се ползва в ограничен брой устройства, например iPhone 6.

SIM карта се предлага безплатно на всички нови и клиенти на Теленор на абонаментни или предплатени планове.

Ако желаеш да смениш настоящата си SIM карта с Micro или Nano SIM карта, можеш да направиш това, като подадеш заявление за смяна на SIM карта в магазин от търговската мрежа на Теленор.

Ако си клиент на абонаментен план, подмяната на SIM картата е безплатна при установен дефект.При повреда, кражба/загуба на карта, или блокиран PUK код, цената за подмяна е 9.99лв с ДДС. При подмяна на SIM карта с такава в друг формат, цената е 9.99лв.

Ако желаеш да ползваш Micro или Nano SIM карти с твоя мобилен телефон, може да получиш допълнителна информация от Отдел Обслужване на клиенти на номер 123, както и в търговската мрежа на Теленор.

Защита на SIM картата

Основният метод на защита на SIM картата е PIN (Personal Identification Number) код, съставен от 4 до 8 цифри.Ако го въведеш неправилно 3 пъти, SIM картата се блокира, като може да се разблокира с PUK код (Personal unlocking code), който е записан на задната част на пластиката на SIM картата.

PIN код трябва да въвеждаш при всяко включване на мобилния телефон, освен ако не си променил тази опция от настройките в менюто му.

За да разблокираш SIM карта, след 3 неправилни въвеждания на PIN кода:

1. Въведи PUK1 и натисни „OK”
2. Въведи нов код и натисни „OK”
3. Повторно въведи новия код и „OK”

Внимание: При въвеждане на грешен PUK код 10 пъти картата се блокира напълно и става неизползваема.

За теб

Data SIM е специална SIM карта, с която осъществяваш трансфер на данни и изпращаш SMS-и при изключително изгодни условия и на по-ниска цена.

Какви са основните ползи от употребата на Data SIM карта?

С Data SIM картата:
ползваш услугите Мобилен интернет и WAP и по този начин имаш интернет докато си в движение
изпращаш SMS-и на по-ниска цена
в зависимост от твоите нужди, телефон (модем) и покритие, можеш да ползваш както стандартния GSM пренос на данни със скорост 9.6 kbps, по-бързия GPRS/EDGE със скорост до 128 kbps, така и 3G мрежата на Теленор със скорости до 42 Mbps.


За сравнение на начините на обмен на данни разгледай таблицата:

 

WAP и Mобилен Интернет чрез CSD технология

WAP и Mобилен Интернет чрез 2G технология

WAP и Mобилен Интернет чрез 3G технология

Скорост

9,6 kbps

GPRS: максимална скорост до 86 kbps

EDGE: максимална скорост  до 128 kbps

UMTS: скорост за upload и download 384 kbps

HSDPA: скорост за download до 42 Mbps

HSUPA: скорост за upload до 5.76 Mbps

Заплащане Според времето за свързване. Няма значение количеството обменена информация Според количеството изпратена и изтеглена информация. Няма значение времето, през което сте свързани. Ето защо можете да бъдете постоянно свързани
Връзка Необходими са около 15-20 сек. за изграждане на връзка Необходими са около 5 сек за първоначално изграждане на връзката

Колко струва?

Data SIM (СИМ карта за пренос на данни) се предлага с разнообразие от програми с неограничено потребление на мобилен интернет.

Как да получиш услугата?

Можеш да получиш услугата като попълниш на Приложение към наличен договор за мобилни услуги в най-близкия магазин на Теленор.