WAP портал

Вие сте тук

WAP портал

WAP портала на Теленор ви дава достъп до един невероятен мобилен свят само за вас. Тук ще откриете богато разнообразие от мобилно съдържание и услуги, предназначени специално за вас и съвместими с мобилния ви телефон.

Сега вече можете да сърфирате в портала безплатно, а трафикът за изтегляне на съдържание, за преглед/прослушване на видео или музика, както и за гледане на ТВ канали или Камери на живо също е безплатен.

С автоматичното конфигуриране на вашия телефон, WAP портала е настроен за начална страница за вашия браузър. Можете да го достъпите на адрес http://wap.telenor.bg в браузъра на вашия телефон.

В WAP портала на Теленор можете да откриете музика под формата на реални тонове за изтегляне във вашия телефон или просто да прослушате. Избирате от най-популярните музикални жанрове, обособени като отделни категории. Също така ви предлагаме видео музикално съдържание, което отново можете да изтеглите в телефона си или да „гледате“ в портала.

В зависимост от възможностите на вашия телефон, можете да изтеглите и пълните версии (FULL Track) на музикалното или видео съдържание. Всички файлове които изтегляте имат DRM защита за нелегално разпространение и са предназначени за ваша лична употреба.

FULL Track

Услугата е достъпна за всички потребители на портала с мобилни телефони поддържащи .mp3 и .aac музикални формати. Забележка: Обемът на FULL Track съдържанието може да надхвърля 3-4MB. Моля уверете се, че имате достатъчно свободна памет в телефона, преди да поръчате съдържанието.

PlayList

Опциите за добавяне на съдържание в плей листа са валидни, в случай, че избраното съдържание е налично за „гледане” или „прослушване”. Добавянето на песен или видео в PlayList можете да направите за избран период от време – за ден, седмица или месец. При представяне на съдържанието във вашата Плей листа, за всяка песен или видео ще можете да разберете до кога е валидна. При изтичане на „абонамента” ви за дадена песен или видео, съдържанието автоматично се изтрива от вашата листа. Няма ограничение на броя песни или клипове за включване в листата.

MaxPlay!

За да използвате MaxPlay!, телефонът ви трябва да поддържа „стриминг” и да е коректно конфигуриран. Абонаментът за MaxPlay! ви дава 100 безплатни прослушвания на песни, включени в зона MaxPlay!, за период от 30 дни. Абонаментът е с включено автоматично подновяване при изтичане на периода на валидност или броя безплатни прослушвания. В меню „Моите абонаменти” можете да проверявате оставащите безплатни прослушвания в рамките на абонамента, както и да управлявате автоматичното подновяване. Изтеглянето на FULL Track песни от зона MaxPlay! не се включва в абонамента и не е безплатно, като за всяка песен ще видите обявена цена за изтегляне. 

MaxChoice

За да използвате MaxChoice!, телефонът ви трябва да поддържа един от следните формати (.mp3|.wav|.amr|.awb|.rmf|.aac|.mmf|gif.) и да е коректно конфигуриран. Абонаментът за MaxChoice ви дава 20 изтегляния на песни, картинки или друго мобилно съдържание, включено в зона MaxChoice, за период от 30 дни. Абонаментът е с включено автоматично подновяване при изтичане на периода на валидност или броя включени изтегляния. В меню „Моите абонаменти” можете да проверявате оставащите изтегляния в рамките на абонамента, както и да управлявате автоматичното подновяване. Използването на опцията „изпрати на приятел” в менюто на услугата MaxChoice не се приспада от пакета с 20 изтегляния и не е безплатно. 

Това е FUN Call услугата от Теленор. Услугата, с която забавлявате себе си, доставяте удоволствие, изненадвате приятно или пък ... не чак толкова – според симпатиите ви към човека. Любимата ви баба, приятелката или приятелят ви, колегите от работата – за всеки можете да изберете специфична мелодия.

В WAP портала можете да управлявате услугата лесно и удобно. Закупувате нови мелодии, задавате профили на звънене, променяте настройки по услугата винаги когато пожелаете.

При избиране на музикално съдържание, ако то е налично като FUN Call мелодия, можете директно да го закупите и зададете настройки за тази мелодия. Преди да потвърдите покупката ще можете да видите информация за валидността и цената на мелодията.

В раздел Info Guide в портала можете да използвате и информационните услуги на Теленор като новини, спорт, хороскопи, прогнози за времето и още много други. Имате възможност да прегледате актуална информация, да се абонирате за периодично получаване на СМС информация за желана услуга. Можете да разгледате и хронологично заредена информация по всички категории за последните 5 дни.

Предимството на портала е, че всяко съдържание в информационните услуги е по-обстойно представено, включвайки и снимков материал. Т.е. ако сте абонирани например за СМС новини вие ще получавате информация в максимум 3 текстови съобщения и то на латиница. Но в портала можете да прегледате тази новина с почти целия текст към нея, написан на кирилица, както и снимки към нея, ако има такива.

 

За тези от вас, които използват по-нисък клас телефони, а и не само, в портала можете да откриете и богато съдържание от картинки, анимации, полифонични мелодии и забавни тонове.

Съдържанието можете да изтеглите директно в телефона си и да използвате за основен екран, фон, тапет или да зададете тон на звънене в телефона, ако сте избрали мелодия. За всяко съдържание имате информация за цена преди да потвърдите покупката.

Мултимедийни пакети

Пакетите са разделени по тип мобилно съдържание – реални тонове, мелодии, видео клипове или комбинация от трите вида съдържаие и се филтрират автоматично според поддържаните формати от мобилния ви телефон. При избор на пакет можете да прегледате броя, вида и имената на включеното в него съдържание.При покупката на даден пакет вие заплащате обявената цена за пакета и имате възможност да изтеглите включеното съдържание директно на телефона си във формати съвместими с телефона ви.

 

WAP портала ви дава възможност и да управлявате някои основни услуги като Гласова поща и  „Кой ме търси“ или да заявите получаване на настройки за мобилен интернет или MMS.

Според абонаментния ви план и използваната мобилна услуга от Telenor, вие можете да заявите активиране и на допълнителни пакети за мобилен интернет. Освен това, ако имате активен такъв пакет, в портала можете да проверявате колко от предоставения трафик сте изразходили.

В допълнение имате възможност да управлявате основни настройки на портала като език (Български или Английски) и промяна в изгледа на портала (дизайн).

В „Моят профил“ имате възможност да проверявате и последните покупки на съдържание които сте направили в портала и активните абонаменти за информационни услуги.

 

Цените в портала са обявени за всяко мобилно съдържание и са в български лева с включен ДДС.

В случай, че използвате опцията „подари на приятел” вие заплащате стойността на мобилното съдържание.

* Безплатния трафик за разглеждане, изтегляне, гледане/прослушване на съдържание в портала е безплатнен при ползване на  „telenorbg“ в мрежата на Теленор. При използването на CSD връзка или друга точка за тостъп таксуването се извършва според тарифния план на абоната. Трафикът за разглеждане, изтегляне, гледане/прослушване на съдържание в портала в роуминг не е безплатен и се таксува според тарифите на оператора, чиято мрежа ползвате.