Capture

Запазвай лесно, удобно и сигурно всички свои снимки и видеа в Capture

Ново: Обновен дизайн и функции на Capture

С Capture съхраняваш и споделяш снимките и видеата си лесно и удобно

Всички твои любими моменти са на сигурно място

Имаш достъп от всяко твое устройство

Освобождаваш място на смартфона или таблета си

Съхранявай и споделяй любимите си моменти сигурно и лесно с Capture

В приложението Capture съхраняваш твоите моменти, уловени в снимки. Приложението ти дава пространство за съхранение, в което да поддържаш колекция от снимки и така освобождаваш памет на своя смартфон или таблет.

Услугата Capture e достъпна за всеки, независимо дали е клиент на Теленор или не и се предоставя с 2 GB още в началото.


Качвай своите снимки и клипове бързо и лесно

Сваляш приложението Capture на своя смартфон или таблет, регистрираш се и веднага можеш да качиш снимките и клиповете, налични в устройството ти.

Съхранявай и споделяй сигурно

За надеждното съхранение на твоите снимки и клипове, всяко съдържание, което качваш в Capture, е криптирано. Ти решаваш дали твоите албуми да бъдат споделени или да останат лични, както и какви действия да могат да извършват другите потребители спрямо тях.

Твоите снимки и клипове с теб лесно, удобно и в движение

Ако искаш да си припомниш някои хубави епизоди, с Capture можеш да го направиш на момента. Качваш и достъпваш своите снимки и клипове с един профил откъдето ти е най-удобно – през твоя смартфон, лаптоп, таблет или компютър.

Улови и сподели моменти от целия свят

Разглеждаш всички качени в Capture снимки и клипове лесно, удобно и в движение, на твоите устройства през 4G, 3G или WiFi интернет връзка. Можеш да достъпваш Capture както в България, така и докато пътуваш в чужбина, затова колекцията ти от снимки може да стане наистина пълна.

Запази качеството на твоите снимки

Снимките и клиповете, които качваш в Capture, запазват своето качество и остават в оригиналния си размер, без да се компресират.

Споделяй неограничено

Използвай Capture, за да споделяш неограничен брой файлове едновременно.


 

Capture – запазвай снимки и видео

Обичаш да снимаш с телефона си, но винаги не ти достига място. Има решение – Capture бързо и лесно запазва всички снимки и видеа, които правиш.

 

Capture – спомените ти са на сигурно място

Разглеждай снимките и видеата си, когато ти е удобно – през телефон, таблет или компютър. Capture пази твоите спомени.

 

Capture – споделяй с приятели

Споделяй снимки и видеа с близки и приятели благодарение на Capture.

Новата версия на Capture

Вече ползването на приложението може да бъде още по-удобно. Като свалиш новата версия на Capture, ще можеш да създаваш и управляваш своите колекции от снимки и клипове още по-лесно и ефектно. Ако вече ползваш Capture, актуализирай приложението, за да се възползваш от подобренията.

Новата версия на Capture предлага още:

Подобрен дизайн на Capture – новата визия прави ориентацията ти в приложението по-лесна, а цялостното изживяване – по-пълноценно

По-удобна навигация с табове, за да използваш Capture още по-лесно

Нова начална страница, от която можеш да извършваш действия в Capture на мига

Тук виждаш последните нотификации в приложението Capture. Виждаш и колко снимки и албуми вече си качил. Освен това, вече директно от началната страница на приложението можеш да извършваш и някои действия:

да избереш фонова снимка

да започнеш веднага да качваш снимки или да създаваш албуми с удобно разположените бутони вляво и вдясно

да персонализираш своя профил в Capture - на централно място на началната страница на приложението е опцията Add selfie/Добави селфи – просто докосваш кръгчето, правиш си селфи с камерата на смартфона или таблета си, влизаш в Галерия, избираш най-подходящата снимка и вече всичко става по-лично с чисто новата ти профилна снимка в Capture

да получаваш нов тип нотификации - т.нар. „карти“ със съобщения, които те информират, щом някой хареса, коментира или добави нова снимка в твой споделен албум или в албум, споделен с теб

Да качиш своите снимки в Capture вече е още по-лесно и приятно. Просто докосваш иконката на новото меню Снимки и започваш:<

влез в меню Снимки и докосни горе вдясно на екрана

в изскочилото в долната част на екрана меню докосни + Добавете/Add

от същото място с Изберете снимки/Select Photos можеш да селектираш конкретни снимки, с които впоследствие да извършваш разнообразни действия – да ги преместиш, да ги споделиш, да ги сложиш в албум или да ги изтриеш

избери Изглед/Layout от същото меню, за да определяш броя на снимките, които се изобразяват на екрана и хронологичното им изобразяване – по дни и месеци на качване на всяка конкретна снимка

За да е по-лесно и удобно, снимките в Capture вече се организират в Албуми. В меню Албуми можеш да извършваш следните действия:

създаваш нов Албум само с докосване на

избираш кои албуми да се показват в момента с докосване на горе вдясно – само Лични албуми, само Споделени албуми или Всички албуми.

подреждаш албуми в хронологичен ред и с информация за дата на създаване, брой включени снимки, потребител, добавил конкретната снимка…

Щом създадеш нов албум в Capture и влезеш в него, можеш да го редактираш, да добавиш снимки в него или да го изтриеш от менюто, което се отваря с докосване на .

Също имаш възможността да определиш достъпа до албума, като маркираш, дали той да бъде споделен или личен.

Само докосваш и в отвореното меню „Опции за споделяне“ определяш дали и как точно искаш другите потребители да общуват с твоя албум.

Влез в меню Опции за споделяне, като докоснеш горе вдясно и активирай функцията „Споделете албум“. Щом го направиш, на екрана ще се визуализират няколко опции за позволените действия на потребителите, спрямо твоя албум:

Избираш дали да позволиш на други потребители да добавят снимки в албума ти

Избираш дали да позволиш на други потребители да добавят коментари и лайкове в албума ти

Ти решаваш дали другите да извършват всички възможни действия, спрямо твоите албуми в Capture, или да бъдат ограничени до тези, избрани от теб. Оттук можеш също да запазиш или изтриеш коментар.

Тук е и опцията „Споделете линка с“, която дава серия от възможности за споделяне на албумите ти.

Щом докоснеш на начална страница и влезеш в меню Настройки/Settings, можеш да освободиш място на твоето устройство с функцията Free up space/Освободете място. Когато активираш тази функция, Capture ще сканира вече успешно качените и запазени в приложението снимки и клипове и ще предложи няколко опции за премахване на техните копия от твоето устройство.


Така само с една бърза настройка стават 2 неща:

бързо копиране на твоите снимки от смартфона или таблета ти в Capture
автоматично освобождаване на място в твоето устройство

В менюто Free up space/Освободете място можеш да избереш различни опции и да зададеш различни критерии за освобождаване на място на твоето устройство – по размер на снимките или по дата, на която са били заснети:

Remove all/Премахни всички – всички прехвърлени в Capture снимки, се изтриват от устройството ти
Remove old items/Премахни стари обекти – изтриват се само старите снимки като ти имаш възможност да определиш дата, спрямо която да стане това
Remove large items/Премахни големи обекти – тук можеш да зададеш критерий, по който да определиш кои снимки и клипове, вече прехвърлени в Capture, да бъдат изтрити от устройството ти – например, по-големи от 7МВ


Щом избереш някоя от опциите, ще бъдеш осведомен колко снимки и клипове със зададените критерии вече са успешно качени и запазени в Capture и колко място ще освободиш, ако активираш функцията.

Внимание: Щом активираш функцията Free up space/Освободете място, качените в Capture снимки и клипове, които отговарят на зададените от теб критерии, автоматично се изтриват от твоето устройство. Можеш предварително да определиш колко място ще освободиш, като зададеш размер на файловете в Capture, които да бъдат изтрити от твоето устройство.

Как да активирам Capture?

Независимо дали си клиент на Теленор или не, ако се регистрираш в Capture, безплатно получаваш 2 GB пространство, за да съхраняваш и споделяш твоите снимки и видеа.

Регистрация и първи стъпки в Capture

За да ползваш пространството за съхранение в Capture, трябва да се регистрираш като следваш стъпките.

Ако вече имаш регистрация в Capture с телефонния номер, не е необходимо да се регистрираш отново. За да видиш актуалното пространство за съхранение в Capture, с което разполагаш, е необходимо да влезеш в профила си.

Ако вече имаш регистрация в My Contacts, можеш да използваш същите данни и за вход в Capture, а именно – телефонен номер и парола.

Ползваш общ профил за Capture, MyContacts и мобилното приложение MyTelenor чрез CONNECT

Виж повече

СТЪПКА 1

Изтегли и инсталирай новата версия на Capture на твоя смартфон или таблет или влез на:

Стъпка 2

Направи твоите първи стъпки в новата версия на Capture.

За да стартираш, плъзни надясно иконката с логото на Теленор.

Стъпка 3

Създай своя Connect профил

За да създадеш собствен Connect профил, въведи своя телефонен номер, който ползва абонаментен план или допълнителен предплатен пакет с включено пространство в Capture, както и своя имейл.

Стъпка 4

Въведи код за достъп и парола

Тази стъпка важи само ако създаваш нов Connect профил при регистрацията си в Capture. На телефонния номер, с който си се регистрирал в Capture, ще получиш 4-цифрен CONNECT код за потвърждение, с който да влезеш в приложението. Освен него въведи и своята парола, с което ще завършиш регистрацията си в Capture.

Стъпка 5

Направи първоначални настройки на Capture

Щом влезеш с номер и парола, още от началната страница можеш да избереш дали да качиш в Capture веднага и автоматично всички налични в устройството ти снимки и клипове, или да го направиш ръчно по-късно. Също така имаш възможност да избереш дали да можеш да ползваш приложението и когато няма достъпен Wi-Fi, като черпиш от мобилния интернет (MB), включен в плана ти, или не.

Стъпка 6

Направи допълнителни настройки на Capture

От горе вдясно влез в меню „Настройки“ и ще можеш да копираш снимките и клиповете, налични в твоето устройство, да активираш използване на мобилен интернет за копиране на снимки и клипове, да активираш функцията „Освободете място“ и да купиш допълнително пространство в Capture – в отвореното меню „Купете още пространство“ ще разбереш колко GB вече използваш, колко общо GB имаш, както и какви пакети с допълнително пространство в Capture са налични.

Стъпка 7

Създай свой албум в Capture

От началната страница на Capture версия 3.0 избери иконката Албуми, а после , избери дали албумът да е личен или споделен и създай своя пръв албум в Capture. След като създадеш албум в Capture, имаш възможността да го споделиш през избран от теб комуникационен канал. Влез в албума, докосни и в отвореното меню Опции за споделяне активирай функцията „Споделете албум“. Щом го направиш, в долната част на екрана ще се появят иконки, предоставящи разнообразни опции за споделяне на албума.

Услугата Capture не се предоставя от Теленор, а от трето лице – „Теленор Кепчър“ АС (Telenor Capture AS)
Във връзка с това, Теленор не носи отговорност за наличието на приложението и съхраняваната в него информация, за функциите или съдържанието на или в приложението.
Услугата Capture предоставя място за съхранение на снимки и видео.
Пространството за съхранение в Capture важи за частни клиенти.
Ползването на услугата Capture е възможно само при наличие на връзка с интернет.
Услугата Capture е за лично ползване. Ползването и разпространението на услугата Capture за каквито и да са търговски или публични цели е абсолютно забранена.
Достъпът до пространството за съхранение в Capture е предмет на регистрация в приложението Capture или през уебсайта на услугата: www.capture-app.com/bg
Всеки регистрирал се в Capture потребител получава безплатно 2 GB пространство за съхранение в приложението, определени от доставчика на услугата. Пространството за съхранение, което е включено в абонаментния план или в допълнителния пакет към предплатен план, се добавя към основното пространство от 2 GB.
При регистрацията клиентът следва да приеме общите условия на доставчика на услугата Capture.
За да се използва услугата, е необходимо свързано с интернет устройство.
Трафикът към Capture се приспада от включените в плана или в допълнителния пакет към предплатен план, или такъв, придобит по условията на предплатен план МВ на максимална скорост.
До 30 дни след прекратяване на договора за абонаментния план или след изтичане на валидността на допълнителния пакет към предплатен план, включващи пространство за съхранение в Capture, или преминаване към абонаментен план без включено пространство в Capture, клиентът следва да свали съдържанието, качено в допълнителното пространство, получено от Теленор България, тъй като след това може да го загуби. В този срок клиентът може да разглежда, сваля и изтрива наличното съдържание в обема пространство, което е ползвал по абонаментния си план, но не може да качва ново.
При преминаване към абонаментен план с различно пространство за съхранение в Capture, клиентът ползва обема пространство, който се предоставя с актуално ползвания от него абонаментен план. Ако с новия абонаментен план клиентът получава по-малко пространство, в 30 дневен срок от промяната на плана той следва да отстрани част от съдържанието, което надвишава новия предоставен обем, тъй като може да загуби съхранената в приложението информация.
Когато клиентът е със спрени входящи и изходящи обаждания, през този период той може да разглежда, сваля и изтрива съдържанието си, качено в допълнителното пространство, получено съобразно ползвания план или допълнителен пакет към предплатен план, но не може да качва ново.
Теленор България не носи отговорност и не може да контролира промените в приложението, което осигурява услугата Capture, въвеждането на нови функционалности в него и др.

Съвместими операционни системи и технически изисквания

За да използваш Capture, е необходимо да имаш свързано с интернет устройство, което да поддържа приложението.

Приложението е налично за операционни системи Android (версия 4.0 и нагоре) и iOS (версия 8.0 и нагоре). Достъпът до уеб версията на Capture е възможно през браузър, поддържащ Java script. Препоръчително е да се ползват последните три актуални версии на следните браузъри: Internet Explorer, Safari, Firefox и Chrome.

Снимките и видеото, което качваш, са достъпни само за теб. Данните се кодират с 256 битов криптиращ стандарт. Криптирането се случва на няколко сървъра, които се намират в центъра за съхранение на данни на доставчика на услугата - Telenor Digital, в Норвегия.

Ако изтриеш файл от Capture, той ще се изтрие от приложението, независимо от какво устройство го достъпваш. Ако искаш да възстановиш файла, трябва да влезеш в уеб версията на приложението, налична тук: www.capture-app.com/bg. Можеш да възстановиш файла като следваш следните стъпки:

Влез в папка „Кошче“ (менюто се намира в горния десен ъгъл) на този адрес;
Маркирай файла, който искаш да възстановиш, и кликни на „Възстанови“.

Приложението пази файловете в Кошчето 30 дни след изтриване. В рамките на този срок можеш да ги възстановиш. След изтичането му, изтритите файлове се заличават перманентно.

Тези файлове ще бъдат изрити само от твоето устройство. Всички снимки и видеа, които си качил в Capture, се пазят в сървърите на Capture и може да се свалят отново при преинсталиране на приложението и при влизане със съществуващия ти профил.

Не. Трябва да ползваш същия профил, с който си се регистрирал последно, за да имаш достъп до каченото от теб съдържание.

Дори и да смениш устройството си, когато инсталираш Capture на новото си устройство, ползваш съществуващия си профил и виждаш цялото съдържание, което си качил в приложението.

Често задавани въпроси за услугата можеш да видиш тук.