Play Diema Xtra

PLAY DIEMA XTRA е стрийминг услуга за различни платформи и мобилни устройства, която предоставя достъп до спортните канали Diema Sport и Diema Sport 2, които излъчват на живо и с възможност за ползване на Pay–per–view (заплащане за гледане на конкретно/единично спортно събитие).

Лесна за управление платформа за гледане на спортни събития онлайн
Достъпна с гъвкава възможност за абониране чрез абонаментния план или допълнителен пакет.

Регистрацията е лесна и удобна, както през уеб версията, така и през мобилното приложение.

PLAY DIEMA XTRA от Теленор

Не се изисква кредитна карта за абонамент с достъп до каналите на живо Diema Sport и Diema Sport 2*.

Клиентите могат да ползват услугата и в зона Европейски Съюз**.

*За достъп до pay-per-view (допълнителни единични събития) се заплаща допълнителна такса за услугата. Препоръчваме това да се направи чрез Плати с Теленор.

**Съдържанието на услугата е достъпно в рамките на ЕС за потребители, които временно пътуват извън територията на България. За цял сват са достъпни мачовете от Българските Футболни първенства и Купата на България.

Акценти за ноември

Висша лига на Англия

Арсенал – Ливърпул
3 ноември 19:30

Ман. Сити – Ман. Юнайтед
11 ноември 18:30

Арсенал – Ливърпул
29 ноември 19:30

Първа професионална лига

Левски – Ботев Пловдив
4 ноември 15:00

Френска Лига 1

Монако – Пари Сен Жермен
11 ноември 22:00

Състезанията във Формула 1

Бразилия
11 ноември 19:10

Абу Даби
25 ноември 15:10

Бокс

Световни боксови супер серии
от Глазгоу
3 ноември 21:00

Световни боксови супер серии
от Чикаго
11 ноември 03:00

Суперлига по волейбол

ЦСКА – Левски
11 ноември 22:00

Как да взема Play DiemaXTRA?

Play DiemaXTRA е онлайн услуга за видео стрийминг. Благодарение на нея и нашата 4G мрежа ще можеш да се насладиш на предаванията на спортните канали Diema Sport и Diema Sport през твоето устройство с високо качество. За да получиш достъп до Play DiemaXTRA, е необходимо да избереш подходящ за теб абонаментен план или допълнителен пакет за достъп до услугата.

AБОНАМЕНТНИ ПЛАНОВE С ДОСТЪП ДО Play DiemaXTRA


Ако достъпът до услугата Play DiemaXTRA е включен в абонаментния ти план, заяви своя уникален код за регистрация по един от следните начини:

През мобилното приложение MyTelenor Bulgaria
с изпращане на безплатен SMS на номер 1414, с текст с ключова дума DiemaA за абонаментен план и DiemaA за допълнителен пакет.

При успешна активация ще получиш SMS с линк за изтегляне на Play DiemaXTRA и твоя уникален код за регистрация. С него можеш да се регистрираш в приложението Play DiemaXTRA или през уебсайта на услугата: play.diemaxtra.bg/channel/diemasport.

Виж плановете за смартфон Виж плановете за таблет и лаптоп


ДОПЪЛНИТЕЛЕН ПАКЕТ С ДОСТЪП ДО Play DiemaXTRA

Можеш да закупиш допълнителен пакет с достъп до услугата Play DiemaXTRA и ще получиш своя уникален код за регистрация със SMS при активация на пакета и линк за изтегляне на Play DiemaXTRA. С получения код се регистрирай в приложението Play DiemaXTRA или през уебсайта на услугата: play.diemaxtra.bg/channel/diemasport.

Виж допълнителните пакети за смартфон Виж допълнителните пакети за таблет и лаптоп

За регистрацията в приложението Play DiemaXTRA е нужен уникален код, който Теленор предоставя при активация на пакета. Можеш да се регистрираш, следвайки стъпките:

Вариант 1

1.Влез в мобилното приложение MyTelenor.
2.Избери секция Услуги.
3.След това избери секция Управление. От там избери Добави Play DiemaXTRA. В секцията ще видиш и своя регистрационен код.
4.След което избери Активация. Накрая ще видиш отново своя регистрационен код и цената на услугата.
5.Потвърди Активация.
6.Услугата е активна

Вариант 2

1.Влез в мобилното приложение MyTelenor.
2.Избери секция Услуги.
3.След това избери секция Управление.
Ако нямаш профил в приложението Play DiemaXTRA, избери Кликнете тук, за да преминеш към следващата стъпка.
4.От там избери Добави Play DiemaXTRA. Виж своя регистрационен код.
5.Избери Активация.
6.Потвърди Активация.
7.Услугата е активна.

Активанция на Play DiemaXtra през мобилното приложение MyTelenor

Ако нямаш свалено приложението, избери Свали Play DiemaXTRA и изтегли приложението за твоето устройство или влез на play.diemaxtra.bg/channel/diemasport.

1.Влез в сваленото приложение Play DiemaXTRA и от менюто в началния панел, избери трите точки в долния десен ъгъл.
2.Ще ти се отвори прозорец с меню, от което избери Вход, за да започнеш своята регистрация.
3.Ако имаш профил в приложението Play DiemaXTRA, въведи своите данни за достъп в съответните полета.
Ако нямаш профил в приложението Play DiemaXTRA, избери Кликнете тук, за да преминеш към следващата стъпка.
4.За да продължиш със своята регистрация, попълни своите имена, въведи електронна поща и парола, кликни - задължително, че си се запознал с Общите условия и по избор на съгласието за обработка на личните данни за маркетингови цели. За да преминеш към следваща стъпка, натисни Регистрация.
5.След като регистрацията ти е вече активна, в секция Моят профил можеш да направиш своите настройки относно Резултати и Стриминг. За да довършиш своята активация, избери трите точки в десния долен ъгъл и ще преминеш към следващата стъпка.
6.За активация на допълнителния пакет Play DiemaXtra или за потвърждение на активността на услугата в рамките на абонаментния ти план, избери от менюто Достъп за абонати през оператор, където да въведеш предоставения ти регистрационен код.
7.Въведи кода, предоставен от Теленор и потвърди активирането на услугата.

Регистрация в приложението Play DiemaXtra с абонамент от Теленор

Обща информация

PLAY DIEMA XTRA е платформа, която дава достъп до големия спорт на компютър, мобилен телефон и таблет. Спортни събития на предпочитаното мобилно устройство или компютър в HD с отлично качество на изображението каналите DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2.

За ползване на услугата следва клиентът да има активен абонамент и да се регистрира в мобилното приложение Play Diema Xtra или на play.diemaxtra.bg

Приложението Play Diema Xtra за Android смартфони и таблети е налично в Google Play Store, а устройствата, използващи iPhone и iPad могат да го изтеглят от App Store.

Изтеглянето на приложението Play DiemaXtra е абсолютно безплатно на всички поддържани платформи. За да се гледа съдържание обаче, е необходим абонамент.

Достъп до Play Diema Xtra е включен в плана за период от 12 месеца, след което и при наличие на активна регистрация се начислява месечна такса за услугата съгласно Ценова листа. В случай че не си серегистрирал или си се отказал от своята регистрация, месечна такса за ползване на услугата не се дължи. След регистрирация, получаваш достъп до услугата на до 5 устройства, без допълнително заплащане. Съдържанието на PLAY DIEMA XTRA е достъпно едновременно само на до 2 регистрирани устройства.

„А“ група на българското първенство (Първа професионална футболна лига), „Б“ група на българското първенство (Втора професионална футболна лига), Национална купа на България по футбол (Купа на България), Английската Висша лига (Premier League), Купата на Футболната Асоциация (FA cup), Купа на Лигата на Англия (EFL/English Football League), Френското футболно първенство (Ligue 1), Купа на Лигата на Франция (Coupe de la Ligue), Немската футболна купа (German Football Cup), НБА (NBA), Формула 1 (Formula 1), Суперкупа на България по волейбол и волейболната Суперлига, Международни галавечери и срещи от професионалния бокс и други.

Съдържанието на PLAY DIEMA XTRA е еднакво във всички платформи.


Достъп и регистрация

Активация на Достъп през Теленор и регистрация на профил в услугата са задължителни, за да се получи достъп до наличното за гледане съдържание. Регистрация може да се направи както през мобилното приложение Play Diema Xtra, така и на play.diemaxtra.bg.

Регистрирайте се и изберете безплатното събитие, с което ще можете да тествате платформата.

Можеш да гледаш съдържание, предоставяно от Play Diema Xtra, ако услугата е предоставена в твоя месечен абонамент безплатно в рамките на първите 12 месеца от сключването на договора или си я вземеш като допълнителен пакет с 1-месечен тестови период при първата активация.

Мога ли да разгледам наличното съдържание преди активация на достъп и регистрация.

Можеш да разгледаш телевизионната програма и списъка с единични спортни събития.

Цена на отделни събития е: 1,99 лв. с ДДС за бронзово; 4.49 лв. с ДДС за сребърно; 6.49 лв. с ДДС за златно и 8.49 лв. с ДДС за платинено. Цените на отделните събития могат да се променят в зависимост от определянето на събитието за специално или промяна в тарифите на "Нова Броудкастинг Груп" АД.

Достъп от Теленор предоставя само достъп на живо до каналите DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2 в Play Diema Xtra. Ако си пропуснал интересен мач, можеш да го закупиш като единично събитие и да го гледаш на запис до 7 дни от излъчването му.

През мобилното приложение можете да платите през App Store или Google Play Store, като таксата за събитието ще се начисли към месечната Ви фактура за мобилни услуги.

Съдържанието на PLAY DIEMA XTRA е достъпно в рамките на ЕС за потребители, които временно пътуват извън България. За цял свят са достъпни мачовете от Българските Футболни първенства и Купата на България.

Не, в абонаментния план не влиза тази услуга. За да я активираш е необходимо да преминеш към абонаментен план, който я предлага или да закупиш допълнителен пакет Play DiemaXtra.

В зависимост дали услугата е била включена в абонаментния план за първата година или си я ползвал/а като допълнителен пакет, то ще заплащате по 5.99 лв. или по 6.99 лв. съответно.

Услугата се предлага като самостоятелен пакет на цена 6.99 лв. Включвайки я в пакетите ние даваме висококачествено спортно съдържание, което е само за нашите абонати. Вярваме, че половината от срока на договора е достатъчно време, за да се тества услугата и да се открият предимствата й. Ако ползването й продължи след 12-я месец до края на периода на договора, се заплаща преференциална цена от 5.99 лв., и така допълнителната стойност е по 2.99 лв. средномесечно.

В рамките на втората година от договора, в който е бил включен достъп до услугата, той остава достъпен. Ако нямаш регистрация обаче в приложението Play DiemaXtrа, то няма да можеш да го ползваш, докато не активираш услугата и потвърдиш плащане на месечен абонамент от 5.99 лв.

В рамките на втората година не се дължи месечен абонамент при условие, че не си регистриран в приложението.

За целия период на договора няма да има промяна в сумата за месечния абонамент, ако не активираш услугата в рамките на първата или втората година.


PLAY DIEMA XTRA приложение

Не. Услугата е за лично позлване и единствено лицето с предоставен достъп от Теленор трябва да има достъп до тези данни.

Спортните събития са достъпни за гледане до 7 дни от датата на излъчването им. Преди да закупиш събитие, моля, увери се, че записът ще е наличен, когато възнамеряваш да го гледаш.

В раздел "Повече" можете да зададеш дали да виждаш резултатите от проведените мачове или не.

Разгледай списъка в "Събития". За улеснение, събитията могат да се филтрират по лига, първенство или турнир.

В "На живо" винаги може да откриете актуалните часове на излъчване. Достъпът до живото излъчване зависи от държавата, на чиято територия ползваш услугата.

Да, ако те присъстват в списъка със записи на мачове, налични за гледане.


Техническа информация

Може да споделяш съдържание на телевизора си чрез AirPlay или Google Chromecast.

Съдържанието се гледа в реално време и не може да бъде съхранено локално.

Качеството на видео стрийма варира според скоростта на интернет връзката, за да се избегне накъсване и влошаване на картината. При отлична свързаност видео стриймът е достъпен в HD качество (4500 kbps), а при слаба връзка може да се адаптира до 150 kbps.

Възможно е устройството или версията на операционната система да не се поддържа от приложението. Друга възможна причина е акаунтът ти да е настроен за държава, където услугата не е достъпна.

При забравена парола, те съветваме да се свържеш с support@play.diemaxtra.bg, за да можеш да получиш съдействие възможно най-бързо.

За промяна на мейла, с който си регистриран, те съветваме да се свържеш с support@play.diemaxtra.bg, за да можеш да получиш съдействие възможно най-бързо.

Увери се, че скоростта на интернет свързаността отговаря на изискването. Ако не намираш отговор на своя въпрос, сме готови да съдействаме на телефон 123.

Необходима е стабилна интернет свързаност, която да е минимум 1 Mbit/s (5 Мbit/s за HD качество). Можете да провериш скоростта на интернет връзката на www.speedtest.net и да се увериш, че тя отговаря на изискването. Сваляне на файлове, браузване и т.н., докато гледаш, също може да се отрази на качеството. Провери минималните изисквания, за да си сигурен/а, че услугата ще работи безпроблемно на устройството.

За да можеш да гледаш съдържанието на PLAY DIEMA XTRA, освен активен достъп до услугата е необходимо да имаш свързано с интернет устройство, което да поддържа приложението.

Провери дали твоите устройства са сред тези, които поддържат PLAY DIEMA XTRA:


Android

Android Phones, Android Tablets (Android 4.4 или по-нова версия).

PLAY DIEMA XTRA не поддържа устройства, които са били подложени на неоторизирана софтуерна намеса.

iOS

iPhone, iPad, Apple TV и през приложение Airplay (iOS 8 или по-нова версия).

Не се поддържат OC, подложени на неоторизирана софтуерна намеса.

PC/MAC

Windows 7 with SP2 и по-нови версии
MAC OS X


Други

ChromeCast
Apple TV
• Airplay устройство