Интернет за Дома

You are here

200 GB

включени GB на максимална скорост

Максимална скорост за download/upload

19,99 лева

еднократната такса за ползване на Wi-Fi рутера

200 GB

включени GB на максимална скорост

Максимална скорост за download/upload

безплатно

без еднократна такса за ползване на Wi-Fi рутер

200 GB

включени GB на максимална скорост

Максимална скорост за download/upload

49,99 лева

еднократната такса за ползване на Wi-Fi рутера

Как работи?

Как да активираш?

Вземи още допълнителни пакети

Добави 25 GB

Как да активирам?

През мобилното приложение MyTelenor

5,99

лв./ еднократен пакет

Добави 50 GB

Как да активирам?

През мобилното приложение MyTelenor

9,99

лв./ еднократен пакет

Статичен IP адрес

Как да активирам?

В магазин на Теленор

1,99

лв./ месец

Wi-Fi repeater

От къде да закупя?

В нашия електронен магазин тук

36,99

лв. с ДДС

Условия

Услугата „Интернет за дома“ предоставя интернет свързаност за частни и бизнес клиенти. Услугата се предоставя само на конкретен адрес на ползване, посочен в договора.


При активация на услугата, се прави предварителна проверка на техническата възможност за предоставяне на услугата на конкретния адрес на клиента. Процесът по активация се завършва само при наличие на техническа възможност на конкретния адрес.
Клиентът получава устройство 4G Wi-Fi рутер и SIM карта за достъп до мрежата на Теленор от посочения от клиента адрес. Устройството се инсталира от клиента в неговите помещения според инструкциите на производителя на устройството.
При избрана продължителност на договора от 12 месеца или без срок, клиентът заплаща допълнително еднократна такса за ползване на устройството и еднократна такса за активация.

Максималната скорост за ползване на услугата е до максимум от 25 Mbps за сваляне и до максимум от 5 Mbps за качване, като параметрите на услугата могат да варират.
Клиентът ползва Интернет на максимална скорост в размер на 200 GB в рамките на отчетния период. При изчерпване на обема от данни на максимална скорост, скоростта на връзката се ограничава до максимум от 256 kbps за сваляне и качване до края на отчетния период.
Услугата е налична само и единствено в рамките на посочена от клиента адрес. При промяна на адрес се прави отново проверка на техническата възможност за новия адрес, предоставен от клиента. Теленор има правото да откаже предоставянето на услугата на новия адрес.

Подробна информация за условията на услугата е налична в секция „Въпроси и отговори“.

В сила от 03.06.2021 г. за всички текущи клиенти, ползващи абонаментни планове Интернет за дома, с включени 100 GB за домашен интернет на максимално достижима скорост до 25 Mbps за download и до 5 Mbps за upload, месечният обем трафик на максимална скорост от 100 GB се увеличава на 200 GB.

За пакетите Добави

Пакетите „Добави 25 GB“ и „Добави 50 GB“ са еднократни пакети за интернет на максимална скорост, които могат да се активират само към услугата Интернет за дома. Пакетите Добави 25 GB и Добави 50 GB, могат да се ползват само на адреса на ползване на услугата Интернет за дома.

Валидност

Пакетите Добави са валидни от датата на активация до края на текущия отчетен период. Неизразходваните GВ не се прехвърлят за ползване в следващ отчетен период.

Активация

Активирането на пакет Добави е възможно през мобилното приложение MyTelenor, както и през страницата turbo.lp.telenor.bg достъпна през всяко устройство, ползващо интернет връзката на услугата Интернет за дома.

Допълнителни пакети „Добави 25 GB“ и „Добави 50 GB“ могат да бъдат закупени по всяко време на съответния отчетен период, с изключение на деня на фактуриране, и в случай, че не е активен друг допълнителен пакет за интернет. Потреблението на допълнителен пакет Добави започва след изразходване на включените GВ в абонаментния план или изразходване на GВ от друг активен допълнителен пакет за интернет.

Активацията на пакет Добави в деня на фактуриране не е възможна.

Например: ако месечната ви сметка се фактурира на 10-то число от месеца, то на 10-то число от месеца няма да можете да активирате пакет Добави.

Скорост на връзката

Трафикът от пакет Добави се ползва с максималната скорост на услугата, съгласно условията на тарифния план. При изчерпване на трафика включен в пакет Добави, скоростта на връзката се ограничава до максимум от 256 kbps, което е максималната скорост на сваляне и качване при изчерпване на GB на висока скорост.

В случай, че включените GB са изразходени и не е закупен пакет Добави, ползването на услугата Интернет за дома може да продължи със скорост от максимум 256 kbps за сваляне и качване до края на отчетния период без допълнително таксуване, съгласно условията на тарифния план за услугата Интернет за дома.

Фактуриране и заплащане

Пакет Добави се фактурира и се заплаща заедно с ползваните услуги по договора за услугата Интернет за дома, към който е бил активиран пакетът Добави, за съответния месец.

Wi-Fi устройство

Заедно с услугата Интернет за дома, ти предоставяме за ползване и 4G Wi-Fi рутер модел Huawei B311, който има следните характеристики:

Cat 4
1 Gigabit Ethernet порт за LAN/WAN
Wi-Fi: 2.4 GHz, стандарти 802.11b/g/n
Възможност да се свържат до 32 Wi-Fi устройства (препоръчваме свързването на по-малък брой устройства едновременно за по-добро потребителско изживяване)
VPN client service: L2TP, PPTP
Включена външна антена, която се монтира на гърба на рутера, за осигуряване на по-добро покритие на закрито.  
Възможност за конфигуриране на Guest профил за Wi-Fi мрежата
Възможност за управление на рутера през Web интерфейс и през смарт приложението HUAWEI AI Life (HUAWEI Smart Home).

Информация за това как можеш да влезеш в интерфейса за управление на устройството има в Краткото ръководство от комплекта на рутера или можеш да изтеглиш от тук.

Въпроси и отговори

С услугата „Интернет за дома“ получаваш Интернет връзка вкъщи и домашна Wi-Fi мрежа. Интернет връзката се осъществява през мобилната мрежа. Услугата инсталираш лесно и бързо сам като няма нужда от прекарване на кабели или посещение от професионален екип.

Услугата е достъпна за частни и бизнес клиенти след проверка в магазин на Теленор за покритието на съответния адрес.

„Интернет за дома“ е подходящо решение за потребители, които търсят бързо, гъвкаво и ефективно решение за интернет връзка. След абониране получаваш Wi-Fi устройство, което е готово за ползване в мрежата на Теленор без необходимост от специална инсталация.
Услугата е много подходяща за ползване на места, където няма изградена кабелна инфраструктура, както и за клиенти, които не искат да правят допълнително окабеляване вкъщи. Много добър вариант е и за клиенти, които имат нужда от временно ползване на интернет услуга, без да могат да се обвържат със срок за ползване.

Максималната скорост на сваляне е до 25 Mbps, а на качване е до 5 Mbps. Параметрите на услугата могат да варират в зависимост от натоварването на мрежата.

Услугата се предлага с два модела рутери с еднакви характеристики - Huawei B311s-220 и Huawei B311-221. В комплекта на рутера има включена външна антена, която трябва да монтираш според инструкциите на производителя с цел осигуряване на по-добро покритие вкъщи. В специалния слот трябва да поставиш предоставената от Теленор SIM карта. Рутерът трябва да бъде постоянно включен в електрическото захранване, за да може да работи услугата. Препоръчваме Wi-Fi рутерът да бъде поставен в близост до прозорец.

При сключване на договор за услугата, задължително получаваш за ползване и устройство (Wi-Fi рутер). В зависимост от продължителността на избрания срок на договора за услугата, има следните варианти за еднократна такса за ползване на устройството:
при договор за 24 месеца – без еднократна такса за ползване на Wi-Fi рутер
при договор за 12 месеца – еднократната такса за ползване на Wi-Fi рутера е 19,99 лв. с ДДС
при безсрочен договор – еднократната такса за ползване на Wi-Fi рутера е 49,99 лв. с ДДС
При прекратяване на договора за услугата, трябва да ни върнеш предоставеното устройство в пълен комплект и в добро състояние. В противен случай е необходимо за платиш неустойка за устройството.

Не. Устройството се предоставя от Теленор за ползване, но при прекратяване на договора за услугата, трябва да го върнеш.

Да. Препоръчително е да смените паролата за Wi-Fi мрежата на рутера. Това може да стане през интерфейса за управление на устройството. Информация за това как можете да влезнете в интерфейса за управление на устройството има в Краткото ръководство от комплекта на рутера или можете да изтеглите от тук.

Теоретичният максимум е 32 устройства, но ние препоръчваме свързането на по-малък брой устройства за по-добро потребителско изживяване.

Възможно е да промениш адреса на ползване на услугата само при наличие на техническа възможност на новия адрес. Смяната на адреса на ползване на услугата става като посетиш наш магазин. Таксата за смяна на адрес е в размер на 9,99 лева с ДДС. Ако включиш устройството на адрес, който е различен от адреса на ползване, посочен в договора за услугата, тя няма да работи.

При сключване на договора за услугата ние задължително ти предоставяме подходящо устройство (Wi-Fi рутер), с коeто можеш да ползваш услугата. Въпреки това няма техническо ограничение, ако решиш да ползваш услугата с друго устройство, стига то да е сертифицирано за работа в страните от ЕС, да поддържа необходимите стандарти и да има необходимите технически характеристики: LTE Wi-Fi router, Cat4, 3GPP Release 9, LTE B1/B3/B7/B8/B20; UMTS B1/B8.

При прекратяване на договора е необходимо да върнеш рутера, който сме ти предоставили, в добро състояние в наш магазин. В противен случай ще бъде начислена неустойка за устройството.

Пакетът със 200 GB е за Интернет на максимална скорост в рамките на един месец. След изчерпването на пакета можеш да продължиш да използваш с неограничен обем данни, но с намалена скорост от максимум 256 kbps за сваляне и максимум 256 kbps за качване. С началото на новия отчетен период, ще получиш нови 200 GB на максимална скорост.

Можеш да активираш и допълнителен пакет „Добави 25 GB“ или „Добави 50 GB“ за домашен интернет на максимална скорост през мобилното приложение MyTelenor или през turbo.lp.telenor.bg достъпна от всяко устройство, което ползва интернет връзката на съответната услуга Интернет за дома.

Текущото си потребление можеш да проверяваш през мобилното приложение MyTelenor. За достъп до мобилното приложение MyTelenor и другите ни дигитални канали е необходимо да регистрираш свой Теленор профил за номера на твоята услуга Интернет за дома. Това става като посочиш твоя имейл адрес в предпочитан от теб магазин на Теленор. С Теленор профил получаваш достъп до всички дигитални канали на Теленор и възможност да управляваш услугите си, да проследяваш потреблението си, да плащаш сметките си онлайн, както и да активираш нови услуги и допълнителни пакети. Повече информация виж тук.

Текущото си потребление можеш да проверяваш и през страницата turbo.lp.telenor.bg достъпна през всяко устройство, което ползва интернет връзката на съответната услуга Интернет за дома.

Можеш да активираш допълнителни пакети „Добави 25 GB“ и „Добави 50 GB“ за домашен интернет на максимална скорост през мобилното приложението MyTelenor или през turbo.lp.telenor.bg.

Допълнителни пакети за домашен интернет можеш да закупиш през мобилното приложение MyTelenor. За достъп до MyTelenor е необходимо да зададеш имейл адрес в предпочитан от теб магазин на Теленор, за да можеш да създадеш Теленор профил. С Теленор профил получаваш достъп до всички дигитални канали на Теленор и възможност да управляваш услугите си, да проследяваш потреблението си, да плащаш сметките си онлайн, както и да активираш нови услуги и допълнителни пакети. Повече информация виж тук.

Допълнителни пакети за домашен интернет можеш за закупиш и през страницата turbo.lp.telenor.bg достъпна през всяко устройство, което ползва интернет връзката на съответната услуга Интернет за дома.

Допълнителен пакет за домашен интернет Добави може да се активира по всяко време на съответния отчетен период, с изключение на деня на фактуриране, и в случай, че не е активен друг допълнителен пакет за интернет. Активация на пакет Добави в деня на фактуриране не е възможна.

Няма ограничение колко пъти може да се активира допълнителен пакет в рамките на един отчетен период.

Допълнителните пакети за домашен интернет са валидни от момента на активацията до изчерпване на включените GB на максимална скорост или до края на отчетния период. Неизразходваните GВ не се прехвърлят за ползване в следващ отчетен период.

Не. Допълнителните пакети за домашен интернет Добави са еднократни и са активни до изчерпване на включените GB на максимална скорост или до края на отчетния период и не се подновяват автоматично.

Таксите за активираните допълнителни пакети за домашен интернет Добави се начисляват в следващата месечна сметка за услугата Интернет за дома.

Теленор предлага възможност да активираш статичен IP адрес като допълнителна услуга в случай, че имаш нужда. Тази допълнителна услуга се заплаща всеки месец с такса от 1,99 лева с включен ДДС. Услугата е активна до момента на нейното деактивиране. Един клиент има възможност да активира само един статичен IP адрес.

Преди да се абонираш, на място в магазина нашите консултанти правят системна проверка за качеството на покритието на услугата на твоя адрес. Ние ще позволим активиране на услугата само в случай, че имаме техническа възможност за предоставяне на услугата на конкретния адрес. В случай, че си се абонирал за услугата, но вкъщи срещнеш затруднения в ползването на интернет услугата, се обади на нашия отдел за обслужване на клиенти на телефон 123 (или 089123 от номера на други оператори). Ще ти бъде оказано незабавно съдействие.

Ако си избрал срочен договор от 12 и 24 месеца, при предсрочно прекратяване ще дължиш неустойки в размер на до 3 месечни вноски за физически лица и 200 лева без ДДС за бизнес клиенти. В случай, че при прекратяването на договора не върнеш предоставеното устройство, ще бъде начислена неустойка за устройството.

Таксата за активация зависи от избраната продължителност на договора, както следва:
при договор за 24 месеца – без еднократна такса за активация
при договор за 12 месеца – еднократна такса за активация в размер на 9,99 лв. с ДДС
при безсрочен договор – еднократна такса за активация в размер на 9,99 лв. с ДДС

Заедно с услугата Интернет за дома ние предоставяме за ползване и 4G / Wi-Fi рутер, който осигурява домашна Wi-Fi мрежа. Въпреки това, в случай, че предоставеният рутер не покрива напълно твоето жилище и имаш нужда от по-голямо покритие на домашната Wi-Fi мрежа, можеш да разшириш това покритие чрез инсталиране на т.нар. Wi-Fi repeater / Wi-Fi extender. През нашия електронен магазин можеш да поръчаш модела HUAWEI WS318n. Това е устройство, което хваща сигнала на твоята домашна Wi-Fi мрежа и го усилва така, че да имаш по-голямо Wi-Fi покритие у дома. Повече информация за това устройство можеш да видиш тук.

С подаването на информацията в тази форма, вие заявявате желанието си да активирате услугата Интернет за дома на посочения от вас адрес. Служител на Теленор ще направи проверка на техническата възможност да предоставим услугата на посочения от вас адрес и ще се свърже с вас по телефона, за да ви информира за резултата от проверката.

Адрес за ползване за услугата

Моля въведете адреса, на който искате да използвате услугата Интернет за дома

Задължително попълнете всички данни в тази форма на кирилица.

Информация за договора

Моля въведете данните си за договора за Интернет за дома

Постоянен адрес

(адрес по лична карта)

Адрес за фактурата

Адрес за доставка

(за пратката с документите, СИМ картата и устройството)

При наличие на техническа възможност да предоставим услугата на посочения от вас адрес, ще използваме предоставените от вас данни за оформяне на договора и след потвърждение от вас по телефона, ще ви изпратим по куриер всички необходими документи за подпис от ваша страна, заедно съм СИМ карта и Wi-Fi устройството.

С натискането на бутона ИЗПРАТИ ЗАЯВКА заявявам, че съм запознат с Условията за ползване на услугата Интернет за дома, с Политиката за личните данни на „Теленор България ЕАД“ и приемам Условията на „Теленор България“ ЕАД за сключване на договори от разстояние. Стандартен формуляр за упражняване на правото за отказ от договора е включен като Приложение 2 към Условията за сключване на договори от разстояние.

През мобилното приложение MyTelenor имате възможност да управлявате услугата си Интернет за дома, да следите текущото потребление на услугата, получавате достъп до вашата фактура, можете да плащате сметките си онлайн, както и да активирате допълнителни пакети. За целта е необходимо да регистрирате свой Теленор профил към услугата Интернет за дома. Това става като посочите своя имейл адрес в полето по-долу. Този имейл адрес е необходим, за да можете да направите вашата първоначална регистрация на Теленор профил, както и след това, ако се наложи да възстановите забравена парола. Подробна информация за Теленор профил можете да намерите тук.

Получател на пратката ще бъде титулярът по договор