Родителски контрол

You are here

Защо Родителски контрол

Родителският контрол е тук, за да помогне на родителите да предпазят децата си от опасностите онлайн и да са спокойни, като знаят къде са по всяко време.
Родителският контрол осигурява лесно управление на смартфона на детето без натрапчиво присъствие.
Като родители за нас е важно да разбираме децата си и да ги насочваме и да се грижим за тяхното безгрижно детство.
Знаете ли, че децата прекарват повече от 7 часа на ден на техния смартфон или таблет? Това е доста повече от препоръчителните максимум до 2 часа...
С лесни настройки можете да управлявате достъпа до интернет и да осигурите Фокус време и време за игри на вашето дете.

За да си спокоен, защото знаеш къде се намира твоето дете по всяко време

За да си сигурен, че детето ти инсталира безопасни приложения и игри

За да не се притесняваш на какво съдържание в Интернет може да попадне твоето дете

За да осигуриш фокус време без разсейване като създадеш график за ползва Интернет

Погрижи се за онлайн безопасността на твоето дете

Какво получаваш:

Можеш да осигуриш Фокус време като създадеш график за достъп до Интернет
Да бъдеш спокоен като знаеш локацията на детето си
Можеш да си спокоен, че детето ти няма да достъпва неподходящо съдържание
Детето ти ще е защитено от сваляне на заразени приложения и файлове
Може да блокираш достъпа до определени приложения на устройството на детето ти, ако смяташ че са неподходящи или искаш да осигуриш допълнително фокус време за домашни*
Винаги в допълнение може да сканираш дистанционно устройството на детето ти за опасни файлове или приложения*
3 месеца ползваш услугата без допълнително заплащане
Активираш през своето приложение MyTelenor и инсталираш допълнително приложение на телефона на детето ти

*Само за устройства с операционна система Android

Активираш през твоето приложение MyTelenor, инсталираш допълнително приложение на телефона на детето ти

Точно така – активираш и управляваш услугата в твоето МТА приложение – можеш да настройваш функционалностите спрямо личните си предпочитания, можеш да следиш статистики за поведението на твоето дете онлайн, да видиш къде се намира или блокираш достъпа му до интернет в избрано от теб време. За да ти осигурим всички тези функции, трябва да инсталираш допълнително приложение на телефона на твоето дете – стъпките са лесни. Подробни инструкции можеш да намериш тук.

Всички клиенти на Теленор получават услугата без допълнително заплащане за първите 3 месеца. След това цената е 2. 40 лв. /месец

Активирай през приложението МyTelenor или в най-близкия до теб магазин на Теленор

Инсталирай лесно допълнителното приложение MyOnlineProtect на устройството на твоя близък

Колко струва?

Родителски контрол е на цена 2. 40 лв./месец, като можеш еднократно да се възползваш от 3 месеца тестови период без заплащане.

Активация и управление на услугата

1.Влизаш в MyTelenor
2.Кликваш на меню Услуги и Онлайн защита и Родителски контрол
3. Избираш пакет за Родителски контрол
4. Цъкваш Активирай
5.През приложението MyTelenor на телефона на твоя близък отваряш Онлайн защита и Родителски контрол и натискаш бутон Инсталирай или използваш функционалността с QR код
6.Сваляш допълнително приложение Онлайн защита

a.за Android от Google Store и следваш няколко кратки стъпки по инсталация и активация!
b.за iOS сваляш приложението Онлайн защита, връщаш се в приложението MyTelenor и следваш няколко кратки стъпки по активация!
7.Готово! Близките ти са защитени! Управлявай сам в твоят МТА!

Всеки наш консултант може да ти демонстрира услугата и да ти покаже колко лесно е да я управляваш.
При първоначално активиране на услугата Родителски контрол ти предоставяме 3-месечен тестов период без допълнително заплащане. Тестовият период е валиден еднократно за мобилен номер,. Услугата е валидна за абонаментни планове с включени мобилни данни.

1Влизаш в MyTelenor
2Кликваш на меню Услуги и Онлайн защита и Родителски контрол
3Меню Настройки

aМеню Защита в интернет
bМеню Филтриране по категории
cМеню Разрешен и Забранен списък
dМеню Блокиране на приложения
eМеню Сканиране на устройството
fМеню Блокиране на интернет
gМеню Локация
4Меню Статистики

Винаги може да откриеш къде се намира на детето ти

Детето винаги има нужда от време за игра или за учене, осигури му фокус време далеч от Интернет като създадеш график за достъп.

Тук ще намериш списък с всички инсталирани приложения на устройството на твоя близък – с един клик блокирай и пускай пак достъпа до всяко от тях.

Ако имаш съмнение, че устройството на детето ти е откраднато или просто изгубено винаги може да провериш къде се намира върху карта в менюто и да включиш аларма, дори ако устройството е с включен тих режим.

Погрижи се за твоите близки – осигури им спокойно сърфиране в интернет във всяка мрежа. Вече няма нужда да сe притесняваш, че биха могли да попаднат на зловредни уебсайтове, софтуери и вируси, тъй като те се разпознават и спират от специални филтри.

Вече си сигурен какво съдържание в интернет чете твоето дете - сам управляваш категории с онлайн съдържание. Избираш от списък с предложени категории и ограничаваш достъпа до него.

Сам може да включиш различни интернет страници в списъците, за да си сигурен, че си осигурил или забранил достъпа до тях.

Сканирай устройството си за заплахи – ако всичко е наред – поздравления, ако открием опасност – ще ти кажем къде точно в устройството ти е, за да можеш да я изтриеш.

Може да разглеждаш статистки за различни периоди. Яко, а?

*валидни само за операционна система Android

Често задавани въпроси

Услугата работи с помощта на допълнителен софтуер от BitDefender, който предоставя една от най- добрата защита в областта на онлайн сигурност и защита. Решението предлага изобилие от функционалности за iOS и Android.

Услугата Родителски контрол се управлява чрез приложението MyTelenor Bulgaria, но е нужно задължително да инсталираш друго приложение, за да работи услугата. Когато активираш услугата следвай описаните стъпки в MyTelenor Bulgaria. При активирането на услугата ще се генерира препратка към AppStore или GooglePlay, от където следва да свалиш допълнито приложение MyOnlineProtect на устройстото, за което се активира услугата (например на устройството на детето). Ако приложението MyOnlineProtect бъде свалено и инсталирано по друг начин, то услугата няма да работи.

Услугата Родителски контрол дава възможност за еднократен 3 месечен тестов период без допълнително заплащане. Преди такусване ще те уведомим с кратко текстово съобщение. Цената на услугата е 2.40лв/месец.

в приложението можеш да намериш информация за всички блокирани заплахи на потребителите на Теленор. В твоите персонални рипорти – можеш да видиш колко заявки и заплахи сме обработили във връзка със сърфирането на детето ти.

Услугата може да се използва на различни устройства като смартфон или таблет.

Да, трафикът е защитен , но имай предвид, че всички правила, които са наложени в Настройките на услугата, ще бъдат приложими и за устройството, което е свързано към hotspot – например – ако има настроено Фокус време за спиране на интернет, то и свързаното устройство няма да има интернет.

Можеш да направиш това от твоето приложение MyTelenor, меню Настройки, подменю Филтриране по категории – избери от списъка с категории, за да си сигурен, че ще ограничиш достъпа до определено съдържание.

Да, можеш да направиш това от меню Настройки, подменю Разрешен или Забранен списък като изпишеш точно наименованието на интернет адреса.

Не, можете да управлявате услугата Родителски контрол, активирана за сина ви през вашия MyTelenor, но не е нужно да инсталирате допълнително приложение MyOnlineProtect

За да можем да предпазваме устройството, за което е активирана услугата от различни заплахи в интернет, например вируси, зловреден софтуер (вкл. шпионски софтуер, шеъруер, фриуер и други), фишинг, спам сайтове, компроментирани уебсайтове
За да осигурим правилното функциониране на услугата Родителски контрол

Трафикът преминава през филтри, които сканират за опасно съдържание и предупреждават потребителя за тази опасност.

Услугата може да се активира само за номер, за който не са избрани права.

Трябва да си с дефинирано ниво на оторизация Администратор или Основен номер. Може да активираш услугата Родителски контрол в приложението MyTelenor в меню Услуги или в най-близкия до теб магазин на Теленор. В приложението MyTelenor можеш да избереш от списък с номера под твоето ЕГН. След като избереш номер, ще можеш да активираш за него.

Няма значние номерът, за който е активирана услугата дали ползва мобилна или wifi мрежа, услугата ще работи, ако на устройството е инсталирано допълнителното приложение MyOnlineProtect е нужно да се инсталира на устройството на сина ви, за да работи услугата.

Детето ти е предпазено във всички мрежи, да и wifi, но трябва да знаеш, че Родителски контрол работи чрез допълнителното приложение MyOnlineProtect само със съвместими уеб браузъри и детето Ви няма да бъде защитено, докато използва други браузъри или приложения, с изключение на антивирусна защита на самите инсталирани приложения, която ще предупреди и блокира злонамерени приложения, които може да са инсталирали на неговото устройство.
За операционна система iOS Родителски контрол работи чрез допълнителното приложение MyOnlineProtect само с имена на домейни, а не с пълни URL адреси.

Да, може. При деактивиране на услугата, но без оттегляне на съгласието, услугата остава активна до края на платения във фактурата период. Инспектирането на трафика спира от следващото фактуриране, заедно със спирането на услугата и изтриване на Съгласието.

Да, можеш. За целта трябва да оттеглиш съгласието за услугата в приложението MyTelenor, меню Услуги, услугата Онлайн защита с Родителски контрол или да посетиш най-близкия до теб магазин на Теленор.
След деактивиране на услугата Родителски контрол, приложението MyOnlineProtect трябва да бъде деинсталирано от устройството, за което е било активно.

зависи от характеристиките на устройството, на което е активирано приложение, употребата му, но средно дневно за операционна система Android е около 3-5%, за операционна система iOS е около 8-10%

за операционна система Android: с версия 7 или по-висока
за операционна система iOS: с версия 11 или по-висока

1Влез в приложението MyTelenor Bulgaria, меню Услуги, Онлайн защита и Родителски контрол
2избери текущо активната услуга, която искаш да промениш
3Избери опция „Избери друга услуга“
4Ще видиш нов екран с възможните услуги
5Избери новата, която мислиш, че е най-подходяща

Имай предвид, че ако избереш нова услуга, която да замени старата то ще бъде удържана сумата за текущата услуга и новата ще бъде таксувана веднага (освен ако не е в тестов период)

Може да прочетеш Характеристики и условия за ползване на услугата Онлайн защита тук.