План за хора със зрителни увреждания

Вие сте тук

1. Клиент ли си на Теленор?
iИзбери една от опциите, за да продължиш
2. Избери абонаментен план:
План за хора със зрителни увреждания не е наличен план за закупуване на нова карта към момента. Моля, избери друг план от падащото меню.

Call me back

Обадете ми се!
Можем да ти бъдем полезни с предложение, което да те удовлетворява! Ако оставиш контактите си тук, ще ти се обадим въз основа на проявения интерес към отправяне на предложение, включително ако си отказал да получаваш маркетингови обаждания.
Въведи свой номер, който ползваш към Теленор. Телефонният номер и името ти трябва да съвпадат в нашите системи. Теленор си запазва правото да не се свърже с теб при сгрешен номер или такъв, който не е от мрежата на Теленор.
359
Моля имай предвид, че е възможно забавяне поради натовареност на екипа за обслужване на клиенти.

Основни предимства

Всеки месец ползваш:

Минути към всички национални мобилни и фиксирани мрежи в България, които важат и за изходящи обаждания от роуминг зона Европейски Съюз (зона ЕС) към страни от същата зона, включително България;
Национален мобилен интернет на максимално достижима скорост;
Мобилен интернет за роуминг в зона ЕС, изчислен в съответствие с политиката за справедливо ползване, предвидена в Регламент за изпълнение (ЕС) 2016/2286.

Допълнителни включени услуги:

Достъп до 4G мрежата на Теленор за ползване на мобилен интернет според 4G/LTE стандарта на мрежата в България;
Безплатно издаване на хартиена фактура за всеки отчетен период
1000 минути към отдел „Грижа за клиента“ Как да се абонираш?

Ако си нов или настоящ клиент на Теленор, физическо лице със зрителни увреждания и трайно намалена работоспособност в размер на  50% или над 50% и на основание Експертно решение, издадено от Териториална Експертна Лекарска Комисия (ТЕЛК) или Национална Експертна Лекарска Комисия, можеш да се възползваш от атрактивното ни предложение по този абонаментен план, като сключиш нов договор за срок от една или две години съобразно приложимите условия.

Добре е да знаеш:

След като изчерпиш включените на месец в плана национални МВ, скоростта на интернет връзката за целия национален интернет трафик пада до 64 Kbps. 
След изчерпване на включените на месец в плана МВ за роуминг в зона ЕС, таксуването в роуминг се осъществява на мегабайт съгласно актуалната ценова листа на Теленор.
Първоначално определеният кредитен лимит за този абонаментен план е 70 лв;

Посочените условия важат за нови и настоящи клиенти със зрителни увреждания в размер на 50% или над 50% трайно намалена работоспособност, при сключване на нов договор за мобилни услуги посочения план за срок от една или две години. Задължително условие, за да можеш да се възползваш от план, предназначен за хора със зрителни увреждания, е да представиш на продавач-консултанта в магазина Експертно решение, издадено от Териториална Експертна Лекарска Комисия (ТЕЛК) или Национална Експертна Лекарска Комисия за установена степен на зрително увреждане/ степен на трайно намалена работоспособност в размер на 50% или над 50%. Ако отговаряш на условията, можеш да се абонираш за план за хора със зрителни увреждания само за един номер или пък да избереш за номера си 20% отстъпка от месечен абонамент за план за мобилни услуги със стандартни условия..

Tарифиране и отчитане на минути

Включените минути на месец, които не са изразходвани през съответния отчетен период, не се прехвърлят в следващ.
За периода от активиране на абонаментния план до издаване на първа фактура ще получиш пропорционален брой от включените на месец минути, за пропорционална част от месечния абонамент.
При пренасочване на обажданията, разговорът се таксува като стандартен разговор към номер от мрежата на съответния оператор.
Изходящи национални разговори и разговори в роуминг от зона ЕС към страни от същата зона, включително България, се таксуват на минута с минимално първоначално време за таксуване от 60 сек.

Тарифиране и отчитане на MB

Включените национални MB на максимално достижима скорост, както и тези за роуминг в зона ЕС, които не са изразходвани през съответния отчетен период, не се прехвърлят в следващ.
Включените МВ в роуминг за зона ЕС са изчислени в съответствие с политиката за справедливо ползване, предвидена в Регламент за изпълнение (ЕС) 2016/2286
След като изчерпаш включените в плана на месец национални МВ, скоростта на интернет връзката пада до 64 Kbps за целия национален интернет трафик. След изчерпване на включените в плана на месец МВ за роуминг в зона ЕС, таксуването в роуминг се осъществява по цена на мегабайт съгласно актуалната ценова листа на Теленор.
За периода от активиране на абонаментния план до издаване на първа фактура ще получиш пълен брой от включените на месец национални MB и МВ за роуминг в зона ЕС на за пропорционална част от месечния абонамент.
Интернет трафикът се реализира само през точка за достъп (Access Point Name, APN) - telenorbg.
Минималното първоначално/ последващо тарифиране на данни в България е 5/1 КВ (килобайт); 
Минималното първоначално и последващото тарифиране на данни в роуминг в зона ЕС е 1KВ.

Тарифиране и отчитане на SMS

В зависимост от използваната азбука, дължината на един SMS (включително препинателни знаци и интервали) варира между 160 символа само на латиница или до 70 символа на друга азбука, в това число кирилица. За повече информация, прочети тук.

Ползване на мобилен интернет в мрежата на Теленор

4G в България

Клиентите на абонаментни планове с включен достъп до 4G мрежата на Теленор в България, ползващи съвместими SIM карта и телефон, и намиращи се в зона на покритие на 4G/LTE мрежата, могат да използват, за срока на договора си, мобилен интернет чрез 4G/LTE мрежата на Теленор в България
Във всички останали случаи ползването на мобилен интернет става чрез 2G/ 3G мрежата.

4G в зона Европейски съюз

Списък на оператори, в които може да се ползва 4G мобилен интернет в роуминг се съдържа тук. За използване на 4G мобилен интернет в роуминг в зона Европейски съюз, е нужно клиентът да бъде в зоната на 4G покритие на съответния оператор от посочения списък, в зона ЕС, да ползва 4G съвместимо устройство, 4G съвместима SIM карта, и да отговаря на условията за ползване на 4G/LTE от Теленор и в България.

Във всички останали случаи ползването на мобилен интернет става чрез 2G/ 3G мрежата на съответния оператор.

Използване на минути роуминг в Европейски съюз

Можеш да използваш посочения брой минути на месец от съответните абонаментни планове за изходящи разговори в роуминг от зона ЕС към мобилни и фиксирани номера от мрежи на оператори в същата зона ЕС.
Входящите обаждания в роуминг в зона ЕС  не се таксуват.
Не е необходимо да активираш допълнително услугата роуминг, за да ползваш минутите и МВ в роуминг в зона ЕС. В случай, че си деактивирал услугата роуминг по собствено желание, би могъл да я активираш отново. Виж как да управляваш услугата роуминг тук.

Промени в договора или абонаментния план

Можеш да промениш абонаментен план след изтичане на първия месец от първоначалния срок на ползване на услугите с този план. Не се прилага ограничение в броя на промените в рамките на срока на договора, при условие, че се извършват само веднъж на отчетен период.
Можеш да промениш абонаментен план само към такъв със същия или по-висок месечен абонамент и срещу заплащане на еднократна такса за смяна на абонаментен план по време на срока на договор.

При промяна на абонаментен план неизразходваните минути/MB, както и промоционални условия, в случай че такива са предвидени по предходно ползвания абонаментен план, се губят и се предоставят нови, ако новият абонаментен план включва такива.
Посочените цени и условия за предаване на данни и пренос на глас се отнасят за територията на Република България, освен ако изрично не е посочено друго.

Зона Европейски Съюз (зона ЕС) включва: Австрия, Белгия, Великобритания, Гваделупа, Германия, Гибралтар, Гърция, Дания, Естония, Ирландия, Исландия, Испания, Италия, Кипър, Латвия, Литва, Лихтенщайн, Люксембург, Малта, Мартиника, Норвегия, Полша, Португалия, Реюнион, Румъния, о-в Сен Мартен, Словакия, Словения, Унгария, Финландия, Франция, Френска Гвиана, Холандия, Хърватия, Чешка Република, Швеция.